Piastowska Residance - Piastowska 34 Kraków - Terra Casa / opinie na forum
Re: Piastowska Residance - Piastowska 34 Kraków - Terra Casa / opinie na forum
nic tylko kupić cokolwiek "tuż obok" i czekać na zyski : D
Ceny kosmiczne, dlaczego tak ogromne części wspólne , czynsz wysoki ponieważ będzie ochrona i wodotryski : )
Blisko studenci będą mieli do Biedronki , UWAGA to jedyna Biedronka w Polsce gdzie nie ma nawet piwa !!! : ) : )
Blisko studenci będą mieli do Biedronki , UWAGA to jedyna Biedronka w Polsce gdzie nie ma nawet piwa !!! : ) : )
Problem biedronki jest wyimaginowany. Prawda jest taka, że normalna osoba i tak do sklepu nie chodzi tylko zamawia w Tesco ezakupy. Do biedronki wpada raz na tydzien. Wtedy gorące hiszpanki size plus są fajną atrakcją. 

Też myślę, że nie ma co przesadzać z tą Biedroną, ogólnie okolica jest całkiem przyjemna, na pewno dobrze się kojarzy większości osób studiujących kiedyś na AGH ; ) Nie jest daleko na tramwaj, do autobusów na Czarnowiejskiej też blisko, więc z komunikacją publiczną nieźle. Wyjazd samochodem w stronę Bronowic też niezły, zastanawiam się tylko czy od Piastowskiej nie będzie tam za głośno. No i ciekawi mnie, jak się tu ceny mają do inwestycji Głowackiego Kraków - Dom-Bud, wiadomo, że nie ta półka choćby architektonicznie, ale jednak okolica całkiem podobna.

Wizualizacja: deweloper Terra Casa
Jeżeli chodzi o mieszkania w inwestycji Piastowska Residance, to zauważyłem, że prawie wszystkie mieszkania małe, 2-pokojowe, więc raczej nie dla większych rodzin. Ale pewnie w okolicy studenckiej ma to sens, pytanie za jakie pieniądze. Jakie macie opinie o tej inwestycji, może ktoś jeszcze się wypowie na forum?

Wizualizacja: deweloper Terra Casa
Jeżeli chodzi o mieszkania w inwestycji Piastowska Residance, to zauważyłem, że prawie wszystkie mieszkania małe, 2-pokojowe, więc raczej nie dla większych rodzin. Ale pewnie w okolicy studenckiej ma to sens, pytanie za jakie pieniądze. Jakie macie opinie o tej inwestycji, może ktoś jeszcze się wypowie na forum?
Super pięknie wszystko ale nie za tą cene 

Prestiżowa dzielnica, ceny jak najbardziej adekwatne. Choć ja bym tyle nie dał nawet jak bym miał
Przecież N5D kosztuje 8999zł/m2 

pozdro pisze:Prestiżowa dzielnica, ceny jak najbardziej adekwatne. Choć ja bym tyle nie dał nawet jak bym miałPrzecież N5D kosztuje 8999zł/m2
N5D ...Jakby inaczej

Przybyszewskiego 64 taniej 30 %. Chyba dostrzegli to klienci bo sprzedaż im wyraźnie przyśpieszyla w ostatnich tygodniach. Z mieszkan poludnie i zachód 70 proc. sprzedane.
N5D bardziej prestiżowa bliżej centrum, bliżej biurowców na pawiej, z dostępem do SKA, no i cisza i spokój, a nie przy ruchliwej ulicy. Pomijam parę mieszkań na północ z widokiem na tory.
Ale faktycznie Przybyszewskiego lepsze. Choć Atal zawsze miał uczciwe ceny.

-
31.62m2
uwzględniając cenę mieszkania 13,750 PLN / m2: 434775 PLN
doliczając obowiązkowe miejsce na platformie (40000PLN) -> 475000
W tej cenie spokojnie można kupić dwa mieszkania i zgarniać 2800 PLN na czysto z najmu.
W tej lokalizacji powodzenia życzę tym co wezmą 2000 PLN na czysto za najem. Czarno to widzę.
Zakładając nawet 2000 PLN za metr.
Liczac 2000 * 11m-cy (12 mcy to podatek) = 22k za rok
435/22 = ~20 lat
Panie daj Pan spokoj
uwzględniając cenę mieszkania 13,750 PLN / m2: 434775 PLN
doliczając obowiązkowe miejsce na platformie (40000PLN) -> 475000
W tej cenie spokojnie można kupić dwa mieszkania i zgarniać 2800 PLN na czysto z najmu.
W tej lokalizacji powodzenia życzę tym co wezmą 2000 PLN na czysto za najem. Czarno to widzę.
Zakładając nawet 2000 PLN za metr.
Liczac 2000 * 11m-cy (12 mcy to podatek) = 22k za rok
435/22 = ~20 lat
Panie daj Pan spokoj
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”