piastka pisze:a ja kupiłam tam mieszkanie i już nie mogę się doczekać odbioru
Ciekawa jestem czy są tutaj osoby, które również kupiły swoje m w tej inwestycji?
Piasta Towers Kraków od Inter-Bud opinie i forum o nowych mieszkaniach
Re: Piasta Towers Kraków od Inter-Bud opinie i forum o nowych mieszkaniach
Ja kupiłem na 4 piętrze. Puki co mieszkam osiedle obok i jeśli chodzi o komunikację z resztą miasta to w mojej ocenie nie jest zle. Rano trochę korki ale gdzie ich nie ma. Połączenia komunikacja miejska też wydaje mi się ze wporzadku. Z tego co wiem to w przyszłości ma powstać obwodnica od strony Węgrzc ale kiedy to będzie to nie wiadomo. Osiedle zapowiada się dość obiecująco i fajne jest to że mimo wszystko jest lekko oddalone od starej części osiedla Bohaterów Wrzesnia
Ja jeżdżę raz na 2-3 tygodnie żeby zobaczyć postępy na budowie
następnym razem zrobię zdjęcia 
Jeśli chodzi o miejsca postojowe ogólnodostępne to podobno mają być w kolejnych etapach... ewentualnie będzie trzeba parkować pod lidlem
Miejsca postojowe w garażu czy na zewnątrz nie są baaardzo drogie, cena ok, np. budimex krzyczy sobie 50 tys za garaz i chyba 26 za miejsce zewnętrzne...
a korki? jak wszędzie, kilka dni temu stamtąd wracałam ok 16 i w korku do ch krokus jechałam 12 min więc nie ma dramatu

Jeśli chodzi o miejsca postojowe ogólnodostępne to podobno mają być w kolejnych etapach... ewentualnie będzie trzeba parkować pod lidlem

Miejsca postojowe w garażu czy na zewnątrz nie są baaardzo drogie, cena ok, np. budimex krzyczy sobie 50 tys za garaz i chyba 26 za miejsce zewnętrzne...
a korki? jak wszędzie, kilka dni temu stamtąd wracałam ok 16 i w korku do ch krokus jechałam 12 min więc nie ma dramatu

piastka pisze:Ja jeżdżę raz na 2-3 tygodnie żeby zobaczyć postępy na budowienastępnym razem zrobię zdjęcia
Jeśli chodzi o miejsca postojowe ogólnodostępne to podobno mają być w kolejnych etapach... ewentualnie będzie trzeba parkować pod lidlem![]()
Haha mam to samo. Nawet osostanio spotkalam parkę ogladajaca budowę wiec fajnie ze nie jestem sama:D
fero pisze:I jeszcze jedno, jak oceniasz komunikację w okolicy, w której deweloper Inter-Bud stawia osiedle Piasta Towers, kwestię dostania się w inne rejony Krakowa zarówno komunikacją publiczną, jak i samochodemJest to zakorkowana okolica czy nie
I chyba z tego co kojarzę, to ulica Piasta Kołodzieja ma być przebudowywana, ktoś coś wie na ten temat, jak ta przebudowa miałaby wyglądać i gdzie dałoby się nią dojechać.
W tym temacie kolejna sprawa, dużo się mówi o tym, że powstaje kolej aglomeracyjna w Krakowie, czy gdzieś w okolicy osiedla jest szansa na to, że zrobią przystanek kolejowy, z którego będzie można szybko dostać się do centrum miasta
Tak ponoć za tą inwestycją Dom Budu i w jedna str do miasta a w druga na Wzgórza ale nie niem czy to ostateczna lokalizacja bo coś słyszalam ze może się to zmienić( ale dalej w okolicy Piasta)
Widziałem, że ktoś koleją grupę na . chciał założyć, tylko nie wiem jaki miałoby to sens, skoro jest tam już podobno Piasta Towers Kraków, dlatego zgłosiłem te posty. Za to napisałem do admina, żeby założyć tu dla nas osobne forum, takie, jak mają np. sąsiedzi z Piasta Parku, myślę, że można by się wymieniać doświadczeniami i razem działać dla okolicy 
Inna sprawa, że nie każdy ma Facebooka, ja np. nie mam i znam dwie osoby, które kupiły mieszkania tu i też go nie mają, więc bez sensu je wykluczać z dyskusji. No i niech deweloper widzi, że ludzie przyglądają się temu, co robi i komentują na forum, powinien się przez to bardziej pilnować

Inna sprawa, że nie każdy ma Facebooka, ja np. nie mam i znam dwie osoby, które kupiły mieszkania tu i też go nie mają, więc bez sensu je wykluczać z dyskusji. No i niech deweloper widzi, że ludzie przyglądają się temu, co robi i komentują na forum, powinien się przez to bardziej pilnować

Mbb pisze:fero pisze:I jeszcze jedno, jak oceniasz komunikację w okolicy, w której deweloper Inter-Bud stawia osiedle Piasta Towers, kwestię dostania się w inne rejony Krakowa zarówno komunikacją publiczną, jak i samochodemJest to zakorkowana okolica czy nie
I chyba z tego co kojarzę, to ulica Piasta Kołodzieja ma być przebudowywana, ktoś coś wie na ten temat, jak ta przebudowa miałaby wyglądać i gdzie dałoby się nią dojechać.
W tym temacie kolejna sprawa, dużo się mówi o tym, że powstaje kolej aglomeracyjna w Krakowie, czy gdzieś w okolicy osiedla jest szansa na to, że zrobią przystanek kolejowy, z którego będzie można szybko dostać się do centrum miasta
Tak ponoć za tą inwestycją Dom Budu i w jedna str do miasta a w druga na Wzgórza ale nie niem czy to ostateczna lokalizacja bo coś słyszalam ze może się to zmienić( ale dalej w okolicy Piasta)
@Mbb, ale chodzi o przebudowę drogi tak? Widziałeś może jakieś plany dokładniejsze, bo ja niestety tylko słyszałem, ale to chyba jakoś ma się spinać wszystko z ulicą powstańców, która ma się zmienić też w bardziej ruchliwą. Ciekawi mnie natomiast, gdzie znajdzie się w okolicy przystanek kolei, też warto byłoby wiedzieć. W każdym razie wygląda na to, że z komunikacją będzie lepiej

Bardzo proszę, forum mieszkańców osiedla Piasta Towers gotowe, mam nadzieję, że się przyda 
Z pozdrowieniami

Z pozdrowieniami
fero pisze:Mbb pisze:fero pisze:I jeszcze jedno, jak oceniasz komunikację w okolicy, w której deweloper Inter-Bud stawia osiedle Piasta Towers, kwestię dostania się w inne rejony Krakowa zarówno komunikacją publiczną, jak i samochodemJest to zakorkowana okolica czy nie
@Mbb, ale chodzi o przebudowę drogi tak? Widziałeś może jakieś plany dokładniejsze, bo ja niestety tylko słyszałem, ale to chyba jakoś ma się spinać wszystko z ulicą powstańców, która ma się zmienić też w bardziej ruchliwą. Ciekawi mnie natomiast, gdzie znajdzie się w okolicy przystanek kolei, też warto byłoby wiedzieć. W każdym razie wygląda na to, że z komunikacją będzie lepiej
Nie widzialAM niestey;) i nie umiem dokladnie powiedziec ale pozatsram się jakoś to Wam podesłać. Tak miało się to spinac z ul. Powstańców i pierwotnie pętla i parking miał być za ostanim blokiem dom.budu po drugiej stronie. Podobno w związku z tym iż trwają budowy po obu stronach chyba się wstrzymują z tym i z tego co wiem od kogoś z Urzędu Miasta będą do tego wracać bo być może ze znajdą inne miejsce na pętle gdzieś w okolicy. Szkoda ze nie będzie robione wszytsko naraz wtedy jako mieszkańcy wprowadzilibysmy się na gotowe;)
fero pisze:Widziałem, że ktoś koleją grupę na . chciał założyć, tylko nie wiem jaki miałoby to sens, skoro jest tam już podobno Piasta Towers Kraków, dlatego zgłosiłem te posty. Za to napisałem do admina, żeby założyć tu dla nas osobne forum, takie, jak mają np. sąsiedzi z Piasta Parku, myślę, że można by się wymieniać doświadczeniami i razem działać dla okolicy
No racja;)
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”