Nowa Myśliwska Kraków od Budimex Nieruchomości (Płaszów) - opinie na forum
-
Re: Nowa Myśliwska Kraków od Budimex Nieruchomości (Płaszów) - opinie na forum
Kto normalny kupuje mieszkanie w smrodzie biogazu? Jedynie fetyszysta/masochista. Jeżdżę tamtędy i jest tragedia. Tak jakby mieć nos przy czyimś odbycie.
A ja mieszkam w płaszowie i smrod jest kilka razy w roku, odczuwalny tylko w nocy. A bliskosc centrum i zalewu bagry calkowicie to rekompensuje. Sto razy lepiej na Plaszowie niz na zachwalanej na tym forum Centralnej przy zatloczonej aleji pokoju i nowohuckiej
Kto uwaza,ze do centrum jest daleko to chyba nigdy tu nie byl
Kto uwaza,ze do centrum jest daleko to chyba nigdy tu nie byl
Wiadomo jaki jest przedział metraży?
Cwana pisze:A ja mieszkam w płaszowie i smrod jest kilka razy w roku, odczuwalny tylko w nocy.
Smród w w tych okolicach jest ogromny i bynajmniej nie jest to kilka razy do roku.
Śmierdzi praktycznie zawsze przy wschodnim wietrze - wtedy smrody z oczyszczalni, kompostowni, garbarni, licznych sortowni śmieci są nawiewane na osiedla mieszkalne.
Polecam lekturę fanpejdża SMRÓD STOP - Kraków - znajdziecie tam m.in. mapy, dziennik smrodu, relacje z podejmowanych działań, powiązane artykuły.
-
Wg mnie deweloper powinien mieć wydrukowany dziennik smrodu i go rozpowszechnić.
Wlasnie tam slaby dojazd jest z aleju pokoju kolo parku i m1 duzo fajniej sie jedzie do centrum rowerme mozna albo bulwarami wislanymi albo przez aleje pokoju albo jana pawla 2, do placi centralnego blisko. A ten plaszow to takie zadupie, troche nudna okolica i moze za 10 lat sie zmieni i bedZie lepiej a moze nie
Re: Nowa Myśliwska Kraków od Budimex - budowa osiedla / zdjęcia i opinie
Byłem ostatnio w okolicy, w której powstaje inwestycja Nowa Myśliwska od Budimexu (ten deweloper już kiedyś budował w tej okolicy, a dokładniej po sąsiedzku, nawet widać je na tych zdjęciach.

Widać tu kawałek ul. Myśliwskiej, nie jest ona w najlepszym stanie, nie wiem czy ktoś się orientuje, czy są może jakieś plany remontu i przebudowy tej drogi?

Jak na razie jest to duży betonowy plac, w którym rozpoczynają się prace budowlane.

Jest już ciężki sprzęt tam wprowadzony, więc pewnie wkrótce zacznie się robienie pod powstającą inwestycję.

Jeżeli chodzi o dostęp do tramwaju w tej okolicy, to jednak nie jest tak źle, myślę że w czasie poniżej 10 min da się dojść na przystanek tramwajowy.

Widać tu kawałek ul. Myśliwskiej, nie jest ona w najlepszym stanie, nie wiem czy ktoś się orientuje, czy są może jakieś plany remontu i przebudowy tej drogi?

Jak na razie jest to duży betonowy plac, w którym rozpoczynają się prace budowlane.

Jest już ciężki sprzęt tam wprowadzony, więc pewnie wkrótce zacznie się robienie pod powstającą inwestycję.

Jeżeli chodzi o dostęp do tramwaju w tej okolicy, to jednak nie jest tak źle, myślę że w czasie poniżej 10 min da się dojść na przystanek tramwajowy.
Wszystko spoko jakby bylo po 7-7.5k zl/m2 w zaleznosci od pietra czy metrazu. Ale za 8.5 tys zl to przegiecie.
pozdro pisze:Wszystko spoko jakby bylo po 7-7.5k zl/m2 w zaleznosci od pietra czy metrazu. Ale za 8.5 tys zl to przegiecie.
Coś w tym jest, przecież nie jest to jakaś wyjątkowa okolica, raczej przeciętna. Jak dla mnie plusem jest tam bliskość Wisły, choć oczywiście mam nadzieję, że to samo nie stanie się problemem w pewnych okolicznościach. Do tego tramwaju też nie jest specjalnie daleko. Ale jakoś na Płaszowie, nawet te całkiem niedawno budowane bloki, wyglądają mało atrakcyjnie - widać to na pierwszym i drugim zdjęciu. Pewnie inwestycja Nowa Myśliwska będzie się od nich różniła na korzyść, jednak sąsiedztwo pozostanie.
Witam, ja mieszkam na Myśliwskiej od 6 lat, okolica nie jest złą, szczególnie dobrą robotę robi całkiem spory park, jednak te ceny to mocne przegięcie, szczególnie że odbiór za 2 lata. Obok myśłiwska 66 była sprzedawana po jakieś 6500, podobne ceny miał też Instal z osiedlem Nowy Przewóź które stoi na sąsiedniej działce do tej nowej myśliwskiej. Trzeba pamiętać o korkach, które już teraz są spore, po zbudowaniu tego osiedla się zwiększą, a zaraz obok jest działka na której jak nic można postawić z osiem bloków, także to raczej okolica dla preferujących alternatywne środki komunikacji.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”