Stawowa Przystań Kraków / deweloper DES - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
ragar

Re: Stawowa Przystań Kraków / deweloper DES - opinie na forum

Postautor: ragar » 13 lut 2020, 10:39

Tak to ma docelowo wyglądać, a jak byłem ostatnio w tej okolicy, to już całkiem zaawansowana budowa i zaczyna nabierać kształtów takich, jak na wizualizacji.

Obrazek
Wizualizacje dewelopera DES

Tylko ulica Stawowa nie zachwyca, miejscami jest chodnik jednostronny, miejscami w ogóle nie ma chodnika. Ktoś może wie coś o tym, czy mają go zrobić czy nie? No i teoretycznie da się chyba z tego miejsca dojść na komunikację miejską, dokładniej na przystanek na ul. Jasnogórskiej.

ragar

Postautor: ragar » 13 lut 2020, 10:40

No i jeszcze o co chodzi z tym stawem, bo znajduje się niedaleko inwestycji, to naturalny zbiornik, czy był wcześniej do czegoś wykorzystywany? Ten teren pozostanie zielony, czy coś tam będzie można wybudować, jak to wygląda?

PabloEmilio

Postautor: PabloEmilio » 13 lut 2020, 10:58

ragar pisze:No i jeszcze o co chodzi z tym stawem, bo znajduje się niedaleko inwestycji, to naturalny zbiornik, czy był wcześniej do czegoś wykorzystywany? Ten teren pozostanie zielony, czy coś tam będzie można wybudować, jak to wygląda?

Nie ma tam żadnego stawu (został kiedyś osuszony), kupiłem mieszkanie obok od Frontonu w umowie był zapis o zabraniu 4m działki na rzecz chodnika więc pewnie coś będzie robione ;)

ragar

Postautor: ragar » 13 lut 2020, 11:36

To inaczej, z za płotu widziałem roślinność szuwarową, która sugerowałaby, że jest tam staw lub jakiś teren podmokły po nim. Ale może to zostało po jego osuszeniu. Choć szkoda trochę, bo chciałoby się tam kiedyś czegoś takiego, jak np. w Parku Zaczarowanej Dorożki, czyli staw z fontanną i teren zielony. No ale rozumiem, że nie taki los tej działki pewnie.

Choć jak zajrzałem do obserwatorium, to faktycznie stawy kiedyś zajmowały znacznie więcej miejsca niż teraz, więc ewidentnie zostały osuszone. Miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego dla tej okolicy jeszcze nie ma, choć jest w trakcie opracowywania MPZP Pasternik. Niemniej na tych działkach nie ma jeszcze wydanych decyzji WZ, ani innych pozwoleń, przynajmniej nie widziałem ich w obserwatorium na tych działkach przy ul. Stawowej. Ciekawe, co tam jest przewidziane w projekcie MPZP, o ile taki już powstał.

golotap

Postautor: golotap » 13 lut 2020, 14:56

Czy jest strona na ktorej mozna sprawdzic czy zostala wydana WZ na dana dzialke? Jezeli chodzi o Staw to z tego co pamietam jest ustanowiony jako teren zielony w projekcie planu - cos co niezbyt sie podoba wlascicielowi (:

slawek

Postautor: slawek » 13 lut 2020, 15:42

golotap pisze:Czy jest strona na ktorej mozna sprawdzic czy zostala wydana WZ na dana dzialke? Jezeli chodzi o Staw to z tego co pamietam jest ustanowiony jako teren zielony w projekcie planu - cos co niezbyt sie podoba wlascicielowi (:

Tak, wpisz "msip kraków" w wyszukiwarkę. W każdym razie nie widziałem żadnych WZ dla tych działek (staw był ulokowany na dwóch działkach).

kontrolny

Postautor: kontrolny » 20 lut 2020, 12:24

Ktoś zdecydował się na zakup mieszkania w tej inwestycji? Jakie wrażenia? Problemy?

zainteresowana

Postautor: zainteresowana » 01 mar 2020, 22:37

Kupiłam mieszkanie w Bronowickich Ogrodach na Sosnowieckiej, proponuję podjechać tę ulicę dalej i zobaczyć jak to u nas wygląda... Same niedoróbki i niedociągnięcia. Nie mówiąc już o tym, że ostatnie mieszkania w tej inwestycji zostały oddane jakiś rok temu, a do teraz osiedle nie jest skończone i raczej des nie ma zamiaru się z tym spieszyć... Masa usterek po odbiorze mieszkania - nikt się nie spieszył z poprawkami, część zrobiliśmy na własną rękę, a o resztę prosiliśmy się DŁUGO.

gaza

Postautor: gaza » 03 kwie 2020, 12:18

kontrolny pisze:Ktoś zdecydował się na zakup mieszkania w tej inwestycji? Jakie wrażenia? Problemy?

Kupiłem mieszkanie, jak do tej pory żadnych problemów, dobry kontakt, bardzo miła Pani Maria :)

fusion

Postautor: fusion » 21 lip 2020, 15:18

gaza pisze:Kupiłem mieszkanie, jak do tej pory żadnych problemów, dobry kontakt, bardzo miła Pani Maria :)

Ale te mieszkania nie są jeszcze oddane nabywcom?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”