Przestrzenie Banacha Kraków / deweloper Buma - opinie na forum (Prądnik Biały)
Re: Przestrzenie Banacha Kraków / deweloper Buma - opinie na forum (Prądnik Biały)
Lokalizacja slaba, jakie tam ceny mają?
Re: Przestrzenie Banacha Kraków / deweloper Buma - opinie na forum (Prądnik Biały)
pozdro pisze:Lokalizacja slaba, jakie tam ceny mają?
Średnio 9-9,5 tyś przy metrażach powyżej 60m2.
Czemu słaba? Będzie tramwaj, dużo lokali usługowych, autobus, 29go przebudowana, na Siewna też niedaleko i do Parku.. Fajne przestrzenie miedzy blokami. Jaka lokalizacja w tej cenie po tej stronie Wisły jest obecnie według Ciebie lepsza? Po moim reaserchu zostaje Sentotu (czyli to samo) Centralna Park (już pisałeś że słaba

Mondzik pisze:pozdro pisze:Lokalizacja slaba, jakie tam ceny mają?
Czemu słaba? Będzie tramwaj, dużo lokali usługowych, autobus, 29go przebudowana, na Siewna też niedaleko i do Parku.. Fajne przestrzenie miedzy blokami. Jaka lokalizacja w tej cenie po tej stronie Wisły jest obecnie według Ciebie lepsza? Po moim reaserchu zostaje Sentotu (czyli to samo) Centralna Park (już pisałeś że słaba) Green Park z najbliższym małym sklepem 800m. Pachońskiego, Glogera i inne w tej okolicy Prądnika też ponad 9k odlecieli. Ewentualnie Piasta kołodzieja, ale tam są blokowiska
Dlaczego nie bierzesz pod uwagę Meiera?
Mondzik pisze:pozdro pisze:Lokalizacja slaba, jakie tam ceny mają?
Czemu słaba? Będzie tramwaj, dużo lokali usługowych, autobus, 29go przebudowana, na Siewna też niedaleko i do Parku.. Fajne przestrzenie miedzy blokami. Jaka lokalizacja w tej cenie po tej stronie Wisły jest obecnie według Ciebie lepsza? Po moim reaserchu zostaje Sentotu (czyli to samo) Centralna Park (już pisałeś że słaba) Green Park z najbliższym małym sklepem 800m. Pachońskiego, Glogera i inne w tej okolicy Prądnika też ponad 9k odlecieli. Ewentualnie Piasta kołodzieja, ale tam są blokowiska
Jeszcze proins na centralnej ma poniżej 8 za metr większe mieszkania, ale trzeba po schodach latać. Np 85 mkw za 672.
Jakoś tam daleko do terenów rekreacyjnych i fajnych miejscówek, tez totalnie brakuje infrastruktury, no chyba ze faktycznie jakoś znacząco taniej niż w innych miejscach, trochę tez koniec świat. Ja to ostatnio w podgorzu bardziej gustuje jeżeli chodzi o niższe ceny mieszkań. Tam się jakoś tak taniej da bardziej centralnie położone kupić. A tramwaj 20min pod dworzec to bez szału. : D
Ale w sumie jak jest 2k taniej to może i faktycznie warto kupować. Bo odległość nie jest aż tak duża w linii prostej
Wydaje mi się ze na północy lepsze Slow City od Ekoparku, przynajmniej. Tramwajem już w linii prostej do centrum. A nie na około.
Cenowo to nie wiem tez chyba coś koło 9-10k no i lepsza trasa rowerowa wzdłuż tramwaju. Choć obie lokalizacje jak dla mnie odpadają. Ja to jestem wybredny jednak : )
Ale w sumie jak jest 2k taniej to może i faktycznie warto kupować. Bo odległość nie jest aż tak duża w linii prostej
Wydaje mi się ze na północy lepsze Slow City od Ekoparku, przynajmniej. Tramwajem już w linii prostej do centrum. A nie na około.
Cenowo to nie wiem tez chyba coś koło 9-10k no i lepsza trasa rowerowa wzdłuż tramwaju. Choć obie lokalizacje jak dla mnie odpadają. Ja to jestem wybredny jednak : )
pozdro pisze:Jakoś tam daleko do terenów rekreacyjnych i fajnych miejscówek, tez totalnie brakuje infrastruktury, no chyba ze faktycznie jakoś znacząco taniej niż w innych miejscach, trochę tez koniec świat. Ja to ostatnio w podgorzu bardziej gustuje jeżeli chodzi o niższe ceny mieszkań. Tam się jakoś tak taniej da bardziej centralnie położone kupić. A tramwaj 20min pod dworzec to bez szału. : D
Masz coś fajnego ma Podgorzu do polecenia? Ja mieszkałam kilka lat na Woli Duchackiej niby spoko infrastruktura, sklepy, szybki tramwaj pod nosem, Bonarka blisko, ścieżki rowerowe a jednak czułam się odcięta od świata może tym by konkretnie dojechać do centrum to wielicka/kamieńskiego była wiecznie korki a rowerem też nie fajna eko trasa. Na drugą część krk czyli Dobrego Pasterza,Olsza, Lublanska itd trzeba alno alejami albo pod wiecznie zakorkowana estakada i jakoś mnie to zraziło, wtedy czułam sie zamknięta w tym ekosystemie.
Teraz na Czyżynach wskakuje na rower i wzdłuż Wisły jadę gdzie chce, autem te drogi do są jednak też szersze i przystosowane do dużego ruchu. A psioczyłam gdy się wyprowadzałam : lol:
pozdro pisze:Jakoś tam daleko do terenów rekreacyjnych i fajnych miejscówek, tez totalnie brakuje infrastruktury, no chyba ze faktycznie jakoś znacząco taniej niż w innych miejscach, trochę tez koniec świat. Ja to ostatnio w podgorzu bardziej gustuje jeżeli chodzi o niższe ceny mieszkań. Tam się jakoś tak taniej da bardziej centralnie położone kupić. A tramwaj 20min pod dworzec to bez szału. : D
Nie da się z tym zgodzić i polecam spacer w obu okolicach. Z Banacha w minutę dochodzisz do widokowej polnej Górki Narodowej, którą przyjemnie poniżej 10min można dojść do parku leśnego. Dookoła Slow city jest pustynia - łąki przeznaczone pod zabudowę. Ze Slow city na przystanek tramwajowy będzie około 15 min. To tyle co z Banacha na SKA na Prądniku, skąd jest 1 przystanek do rynku (nie wiem ile to będzie jechało - 4min ?). Dodatkowo sam tramwaj jest na osiedlu - licząc z dojściem na przystanek robi się bardzo sensowny transport.
Transportowo moze i tak, ale to taka sypialnia. Slow mi sie jakos lepiej kojarzy, Choć tez beznadziejna okolica ; )
No mi to z takich poza Krowodrza (stara) to podchodzi chyba tylko Czyzyny, okolice Bonarki, w sumie tez cos kolo Tynieckiej bym rozważał.Bronowice tez spoko
No mi to z takich poza Krowodrza (stara) to podchodzi chyba tylko Czyzyny, okolice Bonarki, w sumie tez cos kolo Tynieckiej bym rozważał.Bronowice tez spoko
pozdro pisze:Transportowo moze i tak, ale to taka sypialnia. Slow mi sie jakos lepiej kojarzy, Choć tez beznadziejna okolica ; )

-
Byłem w weekend na inwestycji zobaczyć postęp prac drugiego etapu i widziałem "ruch" przy etapie I-szym - ludzie zanosili różne rzeczy do mieszkań. Czy zaczęły się odbiory mieszkań? 

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”