Bo nie każdy szukający mieszkanie jest konkretnie zorientowany na te inwestycje? i wygodniej mu sie szuka przez agregatory ogloszen typu otodom itp, ktore zwiekszaja zasiegi? i tam odfiltruje akurat mieszkanie na tej inwestycji choc normalnie pewnie by nie wszedl na strone dewelopera, tym bardziej ze DOMD nie ma w zwyczaju tworzyc dedykowanej strony pod inwestycje tylko to jest jakby wewnetrzna podstrona?
Nie wiem czy okreslenie 'broker' bylo tu trafne (nie jestem ekspertem od tej branzy), moze lepsze posrednik? lub 'serwis z ogloszeniami'? Generalnie na poczatku te mieszkania byly chyba tylko na stronie domd oraz rynekpierwotny.pl, ale pozniej pojawily sie na wielu innych, z taka sama cena i warunkami (nie widzialem platnosci 20/80) ale tez az tak bardzo nie monitoruje.
Byl juz watek o rynku off-market, byl tez watek o sytuacjach, ze jakis deweloper daje komus do sprzedania np 10 mieszkan po lepszej cenie. Nie rozumiem skad to zdziwienie. Etap koncowy i handel niedobitkami to zupelnie osobny temat.
Oczywiscie ze manipuluja, i chocby tutaj mieszkania znikaly, wracaly, moze to byly cofniete rezerwacje, moze nie.. chyba jedyne co pewne to wpisy w ksiegach wieczystych
Apartamenty Park Matecznego Kraków od Dom Development - opinie na forum
Re: Apartamenty Park Matecznego Kraków od Dom Development - opinie na forum
humbak pisze:Dlaczego agresywny? Wydaje mi sie, ze probujesz zaklinac rzeczywistosc i nie wiem czy szukasz potwierdzenia u innych czy zaprzeczenia? Ja nie potrafie zdefiniowac jaka to jest dobra, a jaka kiepska sprzedaz, zwlaszcza na tym etapie budowy wiec zapytalem i o Twoja perspektywe (ew porownanie do innych inwestycji, ktore sie lepiej sprzedaja) i tyle. Ja jedynie co zauwazylem, to ze jak pojawily sie ich mieszkania u innych brokerow to chyba pomoglo im cos sprzedac (choc pewnie prowizja musieli sie podzielic)
Dla mnie kiepsko sie sprzedaje okoliczny Budrem Kapelanka/Pychowicka, ale widze ze i tam troszkę się ruszyło. Kiepsko tez szlo w innej inwestycji w okolicy: imperiallavie.pl ale na dzis widze ze 30% sprzedali wiec chyba tez nie jest az tak zle(?)
W Imperiallavie w lipcu było dostępnych 208 - teraz po pół roku jest 178.
To raczej jest źle - bo rokuje na wyprzedaż inwestycji na kolejne 6 podobnych okresow czyli przełom .2027/ 2028 ...
-
Wystawienie ogłoszenie na otodom czy rynek pierwotny to nie jest coś co przekracza możliwości oficjalnego biura sprzedaży i wszyscy deweloperzy to robią …
Pakiety 10 mieszkań to pchanie mieszkań fliperom na cesję, robienie sztucznego szumu
Na grupach dla fliperów jest pełno takich ogłoszeń, pakiet 10 mieszkań w specjalnej cenie i płatności 20/80, przy tym że jeśli ktoś pójdzie do biura sprzedaży po jedno mieszkanie to dostanie taką samą cenę. Sztuczka polega na tym że fliperzy są przekonani że dostają coś pod stołem, że oszukują system, i przy końcu budowy wzbogacą się o kilkadziesiąt tysięcy. Polecam każdemu dołączyć do takich grup, jest tam tyle nastolatków, jakichś fryzjerek koło czterdziestki, to jest bańka w bańce wykreowana przez “szkoleniowców” od flipowania, na obietnicy łatwych łatwych pieniędzy bez większego wysiłku …
Pakiety 10 mieszkań to pchanie mieszkań fliperom na cesję, robienie sztucznego szumu
Na grupach dla fliperów jest pełno takich ogłoszeń, pakiet 10 mieszkań w specjalnej cenie i płatności 20/80, przy tym że jeśli ktoś pójdzie do biura sprzedaży po jedno mieszkanie to dostanie taką samą cenę. Sztuczka polega na tym że fliperzy są przekonani że dostają coś pod stołem, że oszukują system, i przy końcu budowy wzbogacą się o kilkadziesiąt tysięcy. Polecam każdemu dołączyć do takich grup, jest tam tyle nastolatków, jakichś fryzjerek koło czterdziestki, to jest bańka w bańce wykreowana przez “szkoleniowców” od flipowania, na obietnicy łatwych łatwych pieniędzy bez większego wysiłku …
-
Mar G pisze:humbak pisze:Dlaczego agresywny? Wydaje mi sie, ze probujesz zaklinac rzeczywistosc i nie wiem czy szukasz potwierdzenia u innych czy zaprzeczenia? Ja nie potrafie zdefiniowac jaka to jest dobra, a jaka kiepska sprzedaz, zwlaszcza na tym etapie budowy wiec zapytalem i o Twoja perspektywe (ew porownanie do innych inwestycji, ktore sie lepiej sprzedaja) i tyle. Ja jedynie co zauwazylem, to ze jak pojawily sie ich mieszkania u innych brokerow to chyba pomoglo im cos sprzedac (choc pewnie prowizja musieli sie podzielic)
Dla mnie kiepsko sie sprzedaje okoliczny Budrem Kapelanka/Pychowicka, ale widze ze i tam troszkę się ruszyło. Kiepsko tez szlo w innej inwestycji w okolicy: imperiallavie.pl ale na dzis widze ze 30% sprzedali wiec chyba tez nie jest az tak zle(?)
W Imperiallavie w lipcu było dostępnych 208 - teraz po pół roku jest 178.
To raczej jest źle - bo rokuje na wyprzedaż inwestycji na kolejne 6 podobnych okresow czyli przełom .2027/ 2028 ...
W lipcu może ktoś jeszcze interesował się na poważnie zakupem, nie wierzę że w ciągu ostatnich dwóch miesięcy kupił ktokolwiek poza flipperem
no dobrze, no ale wszyscy wiedza, ze podaz sie zwiekszyla, stopy nie spadly, kredyty sa drogie, wielu czekalo na kredyt 0% i sie wstrzymywalo z decyzja Ogolnie okolicznosci nie sa najlepsze, ale sprzedaz chyba wszedzie siadla?
Ale trzymajac sie tej okolicy - kto sobie radzi lepiej? kto sprzedaje wiecej po lepszych cenach? i jakie powinni miec tu ceny by im szlo lepiej? (zakladajac ze sprzedaz idzie slabo bo przesadzili z kwotami)
a moze inne pytanie: co wedlug Was z ta inwestycja jest nie tak, ze sprzedaz nie idzie tak dobrze? Co DOMD robi zle?
Ale trzymajac sie tej okolicy - kto sobie radzi lepiej? kto sprzedaje wiecej po lepszych cenach? i jakie powinni miec tu ceny by im szlo lepiej? (zakladajac ze sprzedaz idzie slabo bo przesadzili z kwotami)
a moze inne pytanie: co wedlug Was z ta inwestycja jest nie tak, ze sprzedaz nie idzie tak dobrze? Co DOMD robi zle?
Humbak zachowujesz się jakbyś był przedstawicielem developera..... Już wczesniej w tym wątku zdawałeś dziwne pytania.
Na stwierdzenie faktu że sprzedaż idzie słabo reagujesz histerycznie.
Po prostu ceny na rynku krakowskim są nieadekwatne do sytuacji na rynku. A marze na poziomie kilkudziesięciu procent są chore.
https://gospodarka.dziennik.pl/finanse/ ... klasu.html
Na stwierdzenie faktu że sprzedaż idzie słabo reagujesz histerycznie.
Po prostu ceny na rynku krakowskim są nieadekwatne do sytuacji na rynku. A marze na poziomie kilkudziesięciu procent są chore.
https://gospodarka.dziennik.pl/finanse/ ... klasu.html
przedstawiciel dewelopera? reaguje histerycznie?
poproszę kubeł zimnej wody dla tego Pana
now you're talking! zgoda, i dalej nie rozumiem dlaczego akurat tutaj sobie smieszkujesz ze sprzedaz lezy (nawet jesli lezy - jak mowilem, nie potrafie tego ocenic bez porownania do innych na podobnym etapie, mowilem tylko ze chyba nie lezy az tak bardzo jak Ci sie wydaje).
Dalej nie wiem jaka byla intencja tamtej wypowiedzi - szukanie potwierdzenia? zaprzeczenia? moment satysfakcji? chec edukacji dewelopera i sugerowania mu co ma zrobic? nie wiem, ale nie wazne. To watęk o konkretnej inwestycji, i na niej się skupmy.

poproszę kubeł zimnej wody dla tego Pana

now you're talking! zgoda, i dalej nie rozumiem dlaczego akurat tutaj sobie smieszkujesz ze sprzedaz lezy (nawet jesli lezy - jak mowilem, nie potrafie tego ocenic bez porownania do innych na podobnym etapie, mowilem tylko ze chyba nie lezy az tak bardzo jak Ci sie wydaje).
Dalej nie wiem jaka byla intencja tamtej wypowiedzi - szukanie potwierdzenia? zaprzeczenia? moment satysfakcji? chec edukacji dewelopera i sugerowania mu co ma zrobic? nie wiem, ale nie wazne. To watęk o konkretnej inwestycji, i na niej się skupmy.
To co zrobiłem było stwierdzeniem faktu polegającego na sprzedaży 29 mieszkań w 2.5 miesiąca. Gdyby nastąpiła kontynuacja takiego tempa to developer nie zdąży sprzedać mieszkanie przed oddaniem budynku. Dodatkowo budowa kolejnych etapów już jest rozpoczęta, dlatego potencjalnie szansa na sprzedaż obecnie wystawionych mieszkań będzie w następnych miesiącach maleć. Cała reszta i tematy nie związane z inwestycją, domysły i teorie spiskowe pochodzą od nie kogo innego jak użytkownika o nicku humbak.
To dla użytkowników forum wscibskiemu, panu lub pani przedstawiciel serdecznie dziękujemy za dobre rady, zapędy cenzorskie
To dla użytkowników forum wscibskiemu, panu lub pani przedstawiciel serdecznie dziękujemy za dobre rady, zapędy cenzorskie

Co to za rozmowa, szukanie na siłę potwierdzenia jakieś swojej tezy. Wiadomo, że nie sprzedaje się już wszystko na pniu, jak kiedyś, ale nie wiem co chcesz od wyniku - 29 mieszkań w 2,5 miesiąca, tj. niecały kwartał. Jakby liczyć na okrągło, że każda transakcja to milion złotych, to nie wiem czy 29 mln w niecały jeden kwartał to mało, a to tylko jedno osiedle tego dewelopera.
Im bliżej zakończenia budowy, tym mieszkania powinny być bardziej atrakcyjne dla nabywców, bo której trzeba na nie czekać, więc mam wątpliwości, czy można zakładać, że to idzie liniowo. To po prostu idzie w kierunku zdrowej sytuacji, kiedy nabywca będzie mógł obejrzeć zbudowane mieszkanie, a nie będzie o nie walczył na etapie dziury w ziemi.
Im bliżej zakończenia budowy, tym mieszkania powinny być bardziej atrakcyjne dla nabywców, bo której trzeba na nie czekać, więc mam wątpliwości, czy można zakładać, że to idzie liniowo. To po prostu idzie w kierunku zdrowej sytuacji, kiedy nabywca będzie mógł obejrzeć zbudowane mieszkanie, a nie będzie o nie walczył na etapie dziury w ziemi.
Swoją drogą, to był może ktoś ostatnio w okolicach budowy osiedla Apartamenty Park Matecznego w Krakowie i może podzielić się informacją, na jakim etapie są prace przy pierwszych etapach? Może ktoś doda jakieś zdjęcia na forum?
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”