Skwer Harmonia Kraków od Atal na ul. Półłanki - opinie na forum
Re: Skwer Harmonia Kraków od Atal na ul. Półłanki - opinie na forum
Widzisz, da się tam kupić mieszkanie w cenie w okolicach 9 tys. zł za m2, a nawet coś poniżej. Czyli za ok. 100 m2 płacisz ok. 0,9 mln, może nawet już z miejscem postojowym. Na stronie reklamują wykończenie już od 999 zł/m2 - za bańkę masz 5-pokojowe mieszkanie, w Krakowie, nowe i do wejścia, z perspektywą budowy linii tramwajowej. Pokaż mi bardziej konkurencyjną ofertę? Mnie jednak bardzo nie dziwi, że znaleźli się ludzie, którzy pomimo mankamentów (smród, okolica, korki), zdecydowali się na wzięcie tego.
No i jeszcze jedno, spotkałem się niedawno z argumentem, że przecież ludzie oglądali mieszkania i okolicę w dzień, a wtedy nie śmierdziało, bo to nasila się wieczorami / nocą. Kupili, wprowadzili się, a później okazało się, że śmierdzi zdrowo, a przecież oni wieczorami nie sprawdzali : D Zdrowo mnie to ubawiło.
Taa a pozniej skargi do Miasta ojej ojej jak smierdzi jak ja mam miszkac w moim apartamencie oj jak. Oszukali mnie a Krakow jest taki zly i niedobry. Chyba sprzedam moj apartament 18k/m2
Nowy pisze:Widzisz, da się tam kupić mieszkanie w cenie w okolicach 9 tys. zł za m2, a nawet coś poniżej. Czyli za ok. 100 m2 płacisz ok. 0,9 mln, może nawet już z miejscem postojowym. Na stronie reklamują wykończenie już od 999 zł/m2 - za bańkę masz 5-pokojowe mieszkanie, w Krakowie, nowe i do wejścia, z perspektywą budowy linii tramwajowej. Pokaż mi bardziej konkurencyjną ofertę? Mnie jednak bardzo nie dziwi, że znaleźli się ludzie, którzy pomimo mankamentów (smród, okolica, korki), zdecydowali się na wzięcie tego.
Widać że nie ogarniasz te 999zł z metra to robocizna w której nie ma sprzetów

Nie wiem kto tu nie ogarnia, nie ma w tym podłóg, drzwi, malowania, płytek i białego montażu w łazienkach? Doczytaj. Nie napisałem, że wszystko gotowe, a że do wejścia.Martab pisze:A nie ma w tym podłóg, drzwi, malowania, płytek i białego montażu w łazienkach?
Nowy pisze:Widzisz, da się tam kupić mieszkanie w cenie w okolicach 9 tys. zł za m2, a nawet coś poniżej. Czyli za ok. 100 m2 płacisz ok. 0,9 mln, może nawet już z miejscem postojowym. Na stronie reklamują wykończenie już od 999 zł/m2 - za bańkę masz 5-pokojowe mieszkanie, w Krakowie, nowe i do wejścia, z perspektywą budowy linii tramwajowej. Pokaż mi bardziej konkurencyjną ofertę? Mnie jednak bardzo nie dziwi, że znaleźli się ludzie, którzy pomimo mankamentów (smród, okolica, korki), zdecydowali się na wzięcie tego.
To prawda, jest tutaj taniej niż w każdej innej lokalizacji. Dla ludzi, których po prostu nie stać może być to jakaś alternatywa. Ja sam kupowałem mieszkanie tam gdzie jest tanio żeby nie płacić po milion za mieszkanie w bloku o zgrozo.
scr4tchi pisze:Nowy pisze:Widzisz, da się tam kupić mieszkanie w cenie w okolicach 9 tys. zł za m2, a nawet coś poniżej. Czyli za ok. 100 m2 płacisz ok. 0,9 mln, może nawet już z miejscem postojowym. Na stronie reklamują wykończenie już od 999 zł/m2 - za bańkę masz 5-pokojowe mieszkanie, w Krakowie, nowe i do wejścia, z perspektywą budowy linii tramwajowej. Pokaż mi bardziej konkurencyjną ofertę? Mnie jednak bardzo nie dziwi, że znaleźli się ludzie, którzy pomimo mankamentów (smród, okolica, korki), zdecydowali się na wzięcie tego.
To prawda, jest tutaj taniej niż w każdej innej lokalizacji. Dla ludzi, których po prostu nie stać może być to jakaś alternatywa. Ja sam kupowałem mieszkanie tam gdzie jest tanio żeby nie płacić po milion za mieszkanie w bloku o zgrozo.
No ale w dalszym ciągu mowa o mieszkaniu w szeregowym bloku za prawie milion (a z wykonczeniem to ponad milion). I to w miejscu gdzie niesamowicie śmierdzi (przejeżdżam tamtędy regularnie), pustynia jeżeli chodzi o infrastrukture usługową (sklepy, żłobki, szkoły - jakiekolwiek inne usługi), można sobie jedynie nakupić cebuli i ziemnioków na pobliskich Rybitwach, komunikacyjnie bieda MOŻE kiedyś powstanie tramwaj. Jak ktoś porusza się autem to ok, dramatu nie ma, ale tym sposobem wszytko zawsze można sobie wytłumaczyć. Czasy są trudne, ceny zwariowały - zwłaszcza w dużych miastach, ale nie czarujmy sie, że ta miejscówka to jakaś okazja. Jest po prostu 'taniej' z racji tych wszystkich kompromisów. No a że to ktoś kupuje? No coż, każdy lubi to co lubi. Ja bym wolał już kupić mniejsze mieszkanie, albo szeregówke w Zielonkach, ale żyć w bardziej cywilizowanch warunkach.
Nowy pisze:No i jeszcze jedno, spotkałem się niedawno z argumentem, że przecież ludzie oglądali mieszkania i okolicę w dzień, a wtedy nie śmierdziało, bo to nasila się wieczorami / nocą. Kupili, wprowadzili się, a później okazało się, że śmierdzi zdrowo, a przecież oni wieczorami nie sprawdzali : D Zdrowo mnie to ubawiło.
lovekrakow.pl/aktualnosci/osiedle-zlocien-nie-da-sie-otworzyc-okien-audio_53023.html
-
Mar G pisze:Nowy pisze:No i jeszcze jedno, spotkałem się niedawno z argumentem, że przecież ludzie oglądali mieszkania i okolicę w dzień, a wtedy nie śmierdziało, bo to nasila się wieczorami / nocą. Kupili, wprowadzili się, a później okazało się, że śmierdzi zdrowo, a przecież oni wieczorami nie sprawdzali : D Zdrowo mnie to ubawiło.
lovekrakow.pl/aktualnosci/osiedle-zlocien-nie-da-sie-otworzyc-okien-audio_53023.html
Na całym złocieniu tak pachnie a mimo to mlode pokolenie lgnie tam jak muchy do .... sera

JanuszBiznesu pisze:Mar G pisze:Nowy pisze:No i jeszcze jedno, spotkałem się niedawno z argumentem, że przecież ludzie oglądali mieszkania i okolicę w dzień, a wtedy nie śmierdziało, bo to nasila się wieczorami / nocą. Kupili, wprowadzili się, a później okazało się, że śmierdzi zdrowo, a przecież oni wieczorami nie sprawdzali : D Zdrowo mnie to ubawiło.
Na całym złocieniu tak pachnie a mimo to mlode pokolenie lgnie tam jak muchy do .... sera
Chyba jak już to lgnęło. Do niedawna osiedle konkurowało sporo niższymi cenami. Obecnie, gdzie ceny są zbliżone to innych inwestycji na obrzeżach miasta to już ciężko o plusy.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”