ZAM Kraków (Zamieszkaszj na Matecznym) od Echo Investment - opinie i forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
luc

Re: ZAM Kraków (Zamieszkaszj na Matecznym) od Echo Investment - opinie i forum

Postautor: luc » 02 wrz 2023, 20:50

Był ktoś może ostatnio w okolicy i ma jakieś zdjęcia, jak idzie budowa kolejnego etapu osiedla ZAM przy ul. Rydlówka? Ciekawi mnie, jak to będzie ustawione w porównaniu do tych starszych bloków.

bridget

Postautor: bridget » 04 paź 2023, 21:20

Jak się tam mieszka? Są jakieś minusy tej inwestycji?
Czy ktoś może napisać jakie bloki są już wybudowane obok tej inwestycji ZAM? Czy tez takie niskie 4-5 piętrowe czy jakieś wyższe?

humbak

Postautor: humbak » 04 paź 2023, 22:22

luc pisze:Był ktoś może ostatnio w okolicy i ma jakieś zdjęcia, jak idzie budowa kolejnego etapu osiedla ZAM przy ul. Rydlówka? Ciekawi mnie, jak to będzie ustawione w porównaniu do tych starszych bloków.

jak sie pewnie mozna bylo domyslać - ciasniej niż by sie wydawać mogło z materiałow przedstawionych przez developera ; )

kompletnie nie rozumiem tej inwestycji - tak napaćkane okien (bo maciupkie pokoje) ze wyglada to jak wiezienie, do tego ta kolorystyka, ktora moze i jest ., ale tez do mnie nie przemawia

papajka

Postautor: papajka » 04 paź 2023, 22:38

bridget pisze:Czy ktoś może napisać jakie bloki są już wybudowane obok tej inwestycji ZAM? Czy tez takie niskie 4-5 piętrowe czy jakieś wyższe?

MPZP nie pozwala na budowę więcej niż 5 kondygnacji w tej okolicy i nic wyższego obok nie ma.

humbak pisze:kompletnie nie rozumiem tej inwestycji - tak napaćkane okien (bo maciupkie pokoje) ze wyglada to jak wiezienie, do tego ta kolorystyka, ktora moze i jest ., ale tez do mnie nie przemawia

Maciupkie pokoje to na pewno nie ta inwestycja, tutaj jest sporo mieszkań-wagonów. Ale z tego, co widzę na stronie, to i tak się sprzedały. Mnie to nie dziwi, okolica super, cenowo też nie odlecieli (taniej niż w wielu inwestycjach na obrzeżach miasta). Kolorystyka co kto lubi, lepsze takie niż białe, które po paru miesiącach będzie brudne.

humbak

Postautor: humbak » 06 paź 2023, 16:42

jak nie ta inwestycja jak widzialem 5 pokojowe mieszkanie i kazdy pokoj poza salonem byl mniejszy niz 10m, no ale kazdy ma swoj standard 'maciupkowosci' ; )

a co do ceny - znajomy kupowal tam za czasow pierwszego etapu ponizej 8k+, a na drugim etapie obecnie 15k+ choc obok nokturn sprzedawal po ok 12500? i rozumiem, ze to dla Ciebie nei jest odlot? :> tak chyba tylko moze powiedziec ktos kto tam juz kupil i koloryzuje rzeczywistosc, albo ktos kto chce sprzedac tam mieszkanie ; )

papajka

Postautor: papajka » 06 paź 2023, 21:41

5-pokojowe mieszkania to zazwyczaj patologiczne układy robione pod wynajem, więc nie dziwi mnie, że tam mogły być małe pokoje. Oglądaliśmy 3-pokojowe i nie było klitek. Za to były mieszkania jak wagony tramwajowe, zupełnie nieustawne.

Ceny to nie jest odlot, porównuje się do stanu obecnego - odlotem są mieszkania po 15k+ na Bronowicach czy na dalekich Mistrzejowicach gdzieś w polu. Dalej na Rydlówce (chyba Murapol Mateczniq) życzą sobie teraz od 17k. W ZAM ciągle widzę mieszkania po 13-14k za metr - jasne, są też takie po 16k, spore widełki w zależności od konkretnego mieszkania. Kiedy interesowaliśmy się tą inwestycją było wiele mieszkań za 11-12k. Nie wiem po co porównywać do paru lat wstecz, to byli inne czasy, to se ne vrati, Avię się dało kupić za 6k, a teraz za ile tam idzie wtórny.
A jak się znajomemu tam mieszka, skoro kupił? Chce sprzedać maciupkie pokoje? : P

bridget

Postautor: bridget » 27 gru 2023, 16:02

Hej, Czy jest tu ktoś kto zakupił mieszkanie w tej inwestycji? Mam pytanie w kwestii formalno-prawnej.

bon

Postautor: bon » 07 cze 2024, 14:10

Byłem w tej okolicy niedawno i podrzucam kilka zdjęć z realizacji tej inwestycji, a do jej ukończenia chyba coraz bliżej.

Obrazek

Tak trochę ciemno to wyszło, to tego te balkony przedzielone ściankami z poliwęglanu.

Obrazek

Sporo okien blisko siebie, ale tam chyba też było sporo mieszkań z relatywnie małymi pokojami.

bon

Postautor: bon » 07 cze 2024, 14:12

I tu jeszcze odległość inwestycji ZAM od Echo Investment od budynku sąsiedniego.

Obrazek

Nie jest tak źle, choć ciekawe czy tam się zmieści jakaś zieleń.

humbak

Postautor: humbak » 07 cze 2024, 16:54

bon pisze:Sporo okien blisko siebie, ale tam chyba też było sporo mieszkań z relatywnie małymi pokojami.

niezmienie kiedy zobaczylem to pierwszy raz na projekcie, jak i za kazdym innym razem, skojarzenie mam tylko jedno: ten budynek wyglada jak wiezienie.. bo sie uparli na miniaturyzacje pokoi z oknami, i wyszlo jak wyszlo, ale sie sprzedalo wiec niektorym sie podoba albo to nie przeszkadza

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”