ZAM Kraków (Zamieszkaszj na Matecznym) od Echo Investment - opinie i forum
Re: ZAM Kraków (Zamieszkaszj na Matecznym) od Echo Investment - opinie i forum
Był ktoś może ostatnio w okolicy i ma jakieś zdjęcia, jak idzie budowa kolejnego etapu osiedla ZAM przy ul. Rydlówka? Ciekawi mnie, jak to będzie ustawione w porównaniu do tych starszych bloków.
Jak się tam mieszka? Są jakieś minusy tej inwestycji?
Czy ktoś może napisać jakie bloki są już wybudowane obok tej inwestycji ZAM? Czy tez takie niskie 4-5 piętrowe czy jakieś wyższe?
Czy ktoś może napisać jakie bloki są już wybudowane obok tej inwestycji ZAM? Czy tez takie niskie 4-5 piętrowe czy jakieś wyższe?
luc pisze:Był ktoś może ostatnio w okolicy i ma jakieś zdjęcia, jak idzie budowa kolejnego etapu osiedla ZAM przy ul. Rydlówka? Ciekawi mnie, jak to będzie ustawione w porównaniu do tych starszych bloków.
jak sie pewnie mozna bylo domyslać - ciasniej niż by sie wydawać mogło z materiałow przedstawionych przez developera ; )
kompletnie nie rozumiem tej inwestycji - tak napaćkane okien (bo maciupkie pokoje) ze wyglada to jak wiezienie, do tego ta kolorystyka, ktora moze i jest ., ale tez do mnie nie przemawia
bridget pisze:Czy ktoś może napisać jakie bloki są już wybudowane obok tej inwestycji ZAM? Czy tez takie niskie 4-5 piętrowe czy jakieś wyższe?
MPZP nie pozwala na budowę więcej niż 5 kondygnacji w tej okolicy i nic wyższego obok nie ma.
humbak pisze:kompletnie nie rozumiem tej inwestycji - tak napaćkane okien (bo maciupkie pokoje) ze wyglada to jak wiezienie, do tego ta kolorystyka, ktora moze i jest ., ale tez do mnie nie przemawia
Maciupkie pokoje to na pewno nie ta inwestycja, tutaj jest sporo mieszkań-wagonów. Ale z tego, co widzę na stronie, to i tak się sprzedały. Mnie to nie dziwi, okolica super, cenowo też nie odlecieli (taniej niż w wielu inwestycjach na obrzeżach miasta). Kolorystyka co kto lubi, lepsze takie niż białe, które po paru miesiącach będzie brudne.
jak nie ta inwestycja jak widzialem 5 pokojowe mieszkanie i kazdy pokoj poza salonem byl mniejszy niz 10m, no ale kazdy ma swoj standard 'maciupkowosci' ; )
a co do ceny - znajomy kupowal tam za czasow pierwszego etapu ponizej 8k+, a na drugim etapie obecnie 15k+ choc obok nokturn sprzedawal po ok 12500? i rozumiem, ze to dla Ciebie nei jest odlot? :> tak chyba tylko moze powiedziec ktos kto tam juz kupil i koloryzuje rzeczywistosc, albo ktos kto chce sprzedac tam mieszkanie ; )
a co do ceny - znajomy kupowal tam za czasow pierwszego etapu ponizej 8k+, a na drugim etapie obecnie 15k+ choc obok nokturn sprzedawal po ok 12500? i rozumiem, ze to dla Ciebie nei jest odlot? :> tak chyba tylko moze powiedziec ktos kto tam juz kupil i koloryzuje rzeczywistosc, albo ktos kto chce sprzedac tam mieszkanie ; )
5-pokojowe mieszkania to zazwyczaj patologiczne układy robione pod wynajem, więc nie dziwi mnie, że tam mogły być małe pokoje. Oglądaliśmy 3-pokojowe i nie było klitek. Za to były mieszkania jak wagony tramwajowe, zupełnie nieustawne.
Ceny to nie jest odlot, porównuje się do stanu obecnego - odlotem są mieszkania po 15k+ na Bronowicach czy na dalekich Mistrzejowicach gdzieś w polu. Dalej na Rydlówce (chyba Murapol Mateczniq) życzą sobie teraz od 17k. W ZAM ciągle widzę mieszkania po 13-14k za metr - jasne, są też takie po 16k, spore widełki w zależności od konkretnego mieszkania. Kiedy interesowaliśmy się tą inwestycją było wiele mieszkań za 11-12k. Nie wiem po co porównywać do paru lat wstecz, to byli inne czasy, to se ne vrati, Avię się dało kupić za 6k, a teraz za ile tam idzie wtórny.
A jak się znajomemu tam mieszka, skoro kupił? Chce sprzedać maciupkie pokoje? : P
Ceny to nie jest odlot, porównuje się do stanu obecnego - odlotem są mieszkania po 15k+ na Bronowicach czy na dalekich Mistrzejowicach gdzieś w polu. Dalej na Rydlówce (chyba Murapol Mateczniq) życzą sobie teraz od 17k. W ZAM ciągle widzę mieszkania po 13-14k za metr - jasne, są też takie po 16k, spore widełki w zależności od konkretnego mieszkania. Kiedy interesowaliśmy się tą inwestycją było wiele mieszkań za 11-12k. Nie wiem po co porównywać do paru lat wstecz, to byli inne czasy, to se ne vrati, Avię się dało kupić za 6k, a teraz za ile tam idzie wtórny.
A jak się znajomemu tam mieszka, skoro kupił? Chce sprzedać maciupkie pokoje? : P
Hej, Czy jest tu ktoś kto zakupił mieszkanie w tej inwestycji? Mam pytanie w kwestii formalno-prawnej.
Byłem w tej okolicy niedawno i podrzucam kilka zdjęć z realizacji tej inwestycji, a do jej ukończenia chyba coraz bliżej.

Tak trochę ciemno to wyszło, to tego te balkony przedzielone ściankami z poliwęglanu.

Sporo okien blisko siebie, ale tam chyba też było sporo mieszkań z relatywnie małymi pokojami.

Tak trochę ciemno to wyszło, to tego te balkony przedzielone ściankami z poliwęglanu.

Sporo okien blisko siebie, ale tam chyba też było sporo mieszkań z relatywnie małymi pokojami.
I tu jeszcze odległość inwestycji ZAM od Echo Investment od budynku sąsiedniego.

Nie jest tak źle, choć ciekawe czy tam się zmieści jakaś zieleń.

Nie jest tak źle, choć ciekawe czy tam się zmieści jakaś zieleń.
bon pisze:Sporo okien blisko siebie, ale tam chyba też było sporo mieszkań z relatywnie małymi pokojami.
niezmienie kiedy zobaczylem to pierwszy raz na projekcie, jak i za kazdym innym razem, skojarzenie mam tylko jedno: ten budynek wyglada jak wiezienie.. bo sie uparli na miniaturyzacje pokoi z oknami, i wyszlo jak wyszlo, ale sie sprzedalo wiec niektorym sie podoba albo to nie przeszkadza
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”