Pachońskiego Sky Kraków od South Star Development - opinie na forum
Re: Pachońskiego Sky Kraków od South Star Development - opinie na forum
Czy sa jakies postepy w budowie ? Czy ktos cos wie o sprzedazy nowego budynku lub etapu 2 ?
dioner pisze:Czy sa jakies postepy w budowie ? Czy ktos cos wie o sprzedazy nowego budynku lub etapu 2 ?
Pewnie będę w weekend przejazdem to zajrzę. Aczkolwiek postępy marne. Pod koniec zeszłego roku robili zbrojenia do garaży - czyli nie ma nawet stanu zero. Słabo to widzę biorąc pod uwagę kary od UOKiKu.
@R444
Obowiązuje akt notarialny (jeżeli podpisałeś). Prawdopodobnie o zwrot możesz się ubiegać dopiero po ostatecznym terminie przekazania kluczy - i to i tak trzeba im dać 3 miesiące zanim będzie można się starać o zwrot. Nie wiem czy doczekamy.
A poza tym ktoś ma jakiś kontakt (np. email) do osoby odpowiedzialnej za wykonanie (z HREIT SA)? Do tej pory mam kontakt tylko z działem sprzedaży, który nie bardzo chce odpowiadać na zadawane pytania.
kupiec321 pisze:dioner pisze:Czy sa jakies postepy w budowie ? Czy ktos cos wie o sprzedazy nowego budynku lub etapu 2 ?
Pewnie będę w weekend przejazdem to zajrzę. Aczkolwiek postępy marne. Pod koniec zeszłego roku robili zbrojenia do garaży - czyli nie ma nawet stanu zero. Słabo to widzę biorąc pod uwagę kary od UOKiKu.
@R444
Obowiązuje akt notarialny (jeżeli podpisałeś). Prawdopodobnie o zwrot możesz się ubiegać dopiero po ostatecznym terminie przekazania kluczy - i to i tak trzeba im dać 3 miesiące zanim będzie można się starać o zwrot. Nie wiem czy doczekamy.
A poza tym ktoś ma jakiś kontakt (np. email) do osoby odpowiedzialnej za wykonanie (z HREIT SA)? Do tej pory mam kontakt tylko z działem sprzedaży, który nie bardzo chce odpowiadać na zadawane pytania.
Akt notarialny podpisałem ale słyszałem, że te ubezpieczenia gwaranyjne / bankowe mogą być tak skonstruowane ze pieniędzy i tak nie zobaczysz. Obym się mylil, ja kupuje w innej lokalizacji ale od tego samego dewelopera.
Co do kontaktu ja również mam tylko z działem sprzedaży, który nic nie wie

Jednak napawa optymizmem fakt, że otwierają kolejne inwestycje... Jakies pocieszenie stabilizacji finansowej to na pewno jest.
Art chętnie z Tobą porozmawiam.
Czy masz jakieś możliwości rządac zwrotu wpłaconych transz?
Dodam, że każdy wie jaka karę i za co nałożył UOKiK na hre...
Przykro mi nic nie wiem.Ja zdecydowałem się na mieszkanie z przedsprzedaży i nie wiem co zrobić bo nam wrażenie w wchodzą w minę
czy nie zrezygnować,może lepiej stracić tylko zaliczkę . Opóźnienie nie świadczy dobrze i nieważne co mówi biuro sprzedaży.Pierwszy budynek miał być oddany do użytku chyba w 2024 roku a mamy dziurę w ziemi. Więc opoznie jest przynajmniej roczne...
Czy masz jakieś możliwości rządac zwrotu wpłaconych transz?
Dodam, że każdy wie jaka karę i za co nałożył UOKiK na hre...
Przykro mi nic nie wiem.Ja zdecydowałem się na mieszkanie z przedsprzedaży i nie wiem co zrobić bo nam wrażenie w wchodzą w minę

5 pracowników na budowie to nie jest ostra budowa
tam się kompletnie nic nie dzieje od kilku miesięcy i ten deweloper słynie z takich problemów - polecam poczytać o osiedlu formeli w Rumii

-
5 pracowników na budowie to nie jest ostra budowatam się kompletnie nic nie dzieje od kilku miesięcy
To nie prawda, od 2-3 miesięcy nowy podwykonawca wykonuje prace zgodnie z planem. Robota idzie do przodu dosyć szybko, a to, że mało widać to ze względu na to, że te prace są dosyć skomplikowane i tylko osoba nie mająca pojęcia o budowie może stwierdzić, że nic się nie dzieje.
Od grudnia zeszłego roku byłem na budowie 3-4 razy i za każdym razem naliczyłem ponad 20 pracowników więc podajesz złe info.
Inną kwestią jest to jak długo to tempo się utrzyma, ale jeśli nadal będzie tak jak przez te ostatnie 3 miesiące, to SSO to kwestia 6-7 miesięcy.
Pozostaje wierzyć, że deweloper będzie wywiązywał się ze zobowiązań finansowych wobec podwykonawców. Jeśli tak będzie to wszystko będzie dobrze.
Co do kary 12mln, to nie wydaje się to duża kwota w świetle tego jak przedstawiają się finanse spółki podane do wiadomości w sprawozdaniu finansowym za 2022r. Dodatkowo kara jest nieprawomocna więc realnie zanim się uprawomocni to minie kila lat prawdopodobnie.
Jestem świadomy ich problemów i też mi zależy na żeby to wybudowali bo sam kupiłem mieszkanie w tej inwestycji, ale mam wrażenie, że dużo osób pisze tu na wyrost.
Faktycznie teraz lecą z tematem. Zobaczymy ile to potrwa. Ciekawi mnie na ile w innych inwestycjach jest to kwestia problemów z wykonawcami, a na ile wina dewelopera i opóźnienia w płaceniu.
Na grupie facebookowej wypowiadał się nawet jeden wykonawca o tym, że mu nie zapłacili i z tego względu musiał ogłosić upadłość. Jednak to tylko słowa jednej strony, ciężko spojrzeć na to obiektywnie.
Na grupie facebookowej wypowiadał się nawet jeden wykonawca o tym, że mu nie zapłacili i z tego względu musiał ogłosić upadłość. Jednak to tylko słowa jednej strony, ciężko spojrzeć na to obiektywnie.
Dzięki za zdjęcia, faktycznie zaczęło się dziać. Z tego, co widzę na innych budowach, to poziom podziemny jest chyba najbardziej czasochłonny, jak już wyjdą ponad poziom gruntu, to powinno iść już dosyć sprawnie.
A jak ten blok ma wyglądać, jakoś chyba nie widziałem wizualizacji tego budynku. Bedzie jakoś pasował do reszty tego, co jest w okolicy?
A jak ten blok ma wyglądać, jakoś chyba nie widziałem wizualizacji tego budynku. Bedzie jakoś pasował do reszty tego, co jest w okolicy?
A tak z ciekawości, to jaki tam jest rachunek powierniczy na to, otwarty czy zamknięty?
Na budowie nadal ruch?
Na budowie nadal ruch?
luc pisze:A tak z ciekawości, to jaki tam jest rachunek powierniczy na to, otwarty czy zamknięty?
Na budowie nadal ruch?
Niestety otwarty, sam byłem mocno zainteresowany z rok temu kupnem u nich mieszkania, ale po researchu dewelopera dałem sobie spokój, za dużo red flags.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”