Fabryczna City Kraków (mieszkania) - Inter-Bud Developer / opinie i informacje na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
abc

Re: Fabryczna City Kraków (mieszkania) - Inter-Bud Developer / opinie i informacje na forum

Postautor: abc » 23 kwie 2021, 9:09

Ktokolwiek pisze:
terens pisze:A ma ktoś może jakieś aktualne zdjęcia inwestycji Fabryczna City, skończyli już z zewnątrz? Ciekawi mnie, jakie będzie tam zagospodarowanie terenu. Na pewno to jeden z większych budynków stawianych ostatnio w relatywnie niewielkie odległości od centrum. Jednym się podoba, innym nie, normalna sprawa.

Jeśli chodzi o mieszkania, to np. te ponad 96 metrów kwadratowych, 4-pokojowe... Widziałem jakiś czas temu na takim metrażu bardzo ustawne 4 sypialnie i spory salon z aneksem (możliwym do wydzielenia w jasną kuchnię), a do tego ponad 2x większy balkon i do tego w znacznie niższej cenie, dużo poniżej miliona, i nie był to Złocień.. Moim zdaniem tu jest dosyć drogo. Aczkolwiek jeżeli komuś zależy na tej lokalizacji, to pewnie trudno w tej okolicy o niższe ceny.

Ja mam świeże foty ale strach wrzucić bo się zaraz okaże że to znów ze względu prowizję :lol: :lol: :lol:

No niestety, ale swoim wpisem sam sobie na to zasluzyles, nie wiem czy jestes z interbudu, byc moze kupiles tam mieszkanie i starasz sie tlumaczyc sam przed samym soba :lol: Prawda jest taka ze jest za drogo, trzeba miec tez na uwadze ze jest hotel pod nosem (pomijajac juz biurowce), skonczy sie covid, zaczna sie znowu zjezdzac angole, to wtedy zobaczysz jak sie zyje na takim osiedlu

MaciekW

Re: Fabryczna City Kraków (mieszkania) - Inter-Bud Developer / opinie i informacje na forum

Postautor: MaciekW » 23 kwie 2021, 11:33

Inwestycją interesowałem się pod kątem mieszkania dla rodzinny, jednak odpuściłem ze względu na zbyt wysoką cenę. Na plus przemawiała lokalizacja, sam układ mieszkania.

Jakby kogoś interesowało to wklejam film, gdzie autor prezentuje jak kształtują się cykle koniunkturalne na rynkach mieszkaniowych, jak czytać dane, jak wygląda obecnie sytuacja na rynku nieruchomości w Polsce. Generalnie warto czytać i samemu wyrobić sobie zdanie nie tylko o tej nieruchomości ale o całym rynku w Polsce.

youtube.com/watch?v=6XeqvjmBDQ4&ab_channel=JanDzieko%C5%84skionieruchomo%C5%9Bciach

JanuszBiznesu

Postautor: JanuszBiznesu » 08 lip 2021, 20:14

Zakończenie budowy planowane jest na I/II kw. 2021 r.
ktoś wie czy to już się zakończyło bo kompletnie nie jestem w temacie

Peace

Postautor: Peace » 09 lip 2021, 11:21

JanuszBiznesu pisze:Zakończenie budowy planowane jest na I/II kw. 2021 r.
ktoś wie czy to już się zakończyło bo kompletnie nie jestem w temacie

Ogrodzenie już zostało ściągnięte, nie widać ludzi pracujących na budowie, na stronie zostały zaktualizowane wymiary mieszkań.
Sam jestem ciekaw czy już rozpoczął się proces oddawania mieszkań do użytku?

Sama inwestycja chyba jest numerem 1 na Grzegórzkach jeśli chodzi o niezadowalającą sprzedaż.
Ceny natomiast nie drgnęły, wręcz lekko (nieznacznie) je podwyższono na niektórych apartamentach pod koniec budowy.

wypusiany

Postautor: wypusiany » 09 lip 2021, 12:30

Jak oceniacie te inwestycje porównując z Zakątkiem Dąbie od Atalu ?

Mateuszkrk93

Postautor: Mateuszkrk93 » 09 lip 2021, 15:27

Fabryczna lepsza lokalizacja.

Nikles

Postautor: Nikles » 09 lip 2021, 16:31

Mateuszkrk93 pisze:Fabryczna lepsza lokalizacja.

Ciekawe czym? W plus tylko lepsza infrastruktura w okolice, minus tory obok. Natomiast na Dąbie plus to tereny zielone.

Mateuszkrk93

Postautor: Mateuszkrk93 » 09 lip 2021, 16:51

Nieco więcej opcji dojazdu, bliżej tramwaju, mniej ciasna najbliższa okolica, nie jest na zalewowym, bliżej rynku głównego w linii prostej.

mefiu84

Postautor: mefiu84 » 09 lip 2021, 18:36

Gdyby to najnowszy Atal przy Wiśle nie był tak otoczony przez inne budynki, uznałbym atal za dogodniejszy.

Niestety jest wciśniety niczym w plac więzienny : evil:

Nikles

Postautor: Nikles » 09 lip 2021, 19:47

W tej lokacji jeszcze są sporo wolnych mieszkań w ostatnich etapach Grzegórzki Parku który moim zdaniem wygrywa u obu przy plus minus tych samych cenach.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”