B ważne pytanie faktycznie dla osób z platformą ws. tego automatycznego wyjazdu do gôry.
Jak widać, to powinno być pytaniem zasadniczym - nie tylko wysokość.
Ciekawe jak wyglądają garaże u Tetnowskiego skoro ma 2 piętra platform w głąb ziemi.
Przybyszewskiego 64 Kraków Atal - opinie i forum (apartamenty na Krowodrzy)
Re: Przybyszewskiego 64 Kraków Atal - opinie i forum (apartamenty na Krowodrzy)
Automatycznie to chyba tam nic nie działa bo ludzie piszą aby podnosić platformy samemu bo auta zalewa
Zdjęć nie umieszczę ponieważ nie są moje
Każdy ma wytłumaczenie że miasto itd ale ciekawe ile developer zrobił aby było bezpiecznie i sucho
Zdjęć nie umieszczę ponieważ nie są moje
Każdy ma wytłumaczenie że miasto itd ale ciekawe ile developer zrobił aby było bezpiecznie i sucho
Widzę, że wszystkie inwestycje tam mają studzienki w górnym obszarze zjazdów do garaży - i tam wybijana woda z sieci jest przyczyną.
Nie wiem czy taki jest standard budowlany, skoro powszechnie to robiono i jak dotąd chyba się sprawdzało, dopóki nie przekraczały opady norm.
Albo ilość wody z dachów kolejnych budynków nie mieści się już w infrastrukturze - a to już błąd projektantów i nadzoru zarôwno urzędniczego jak i inwestorskiego, skoro wszystkie budynki powstają obecnie, a nie ubiegłe 30 lat.
Nie wiem czy taki jest standard budowlany, skoro powszechnie to robiono i jak dotąd chyba się sprawdzało, dopóki nie przekraczały opady norm.
Albo ilość wody z dachów kolejnych budynków nie mieści się już w infrastrukturze - a to już błąd projektantów i nadzoru zarôwno urzędniczego jak i inwestorskiego, skoro wszystkie budynki powstają obecnie, a nie ubiegłe 30 lat.
avagen pisze:Z informacji które uzyskałem, przyczyną zalewnia garażów są studzienki należące do miasta (a raczej ich niedrożność) - budynki i garaże po sąsiedzku zostały również mocno zalane.
Dzień dobry, gdzie mogę znaleźć zdjęcia zalanych garaży? Do jakiej wysokości zostały zalane? Czy ew. na standardowym miejscu można zrobić sobie wylewkę podnoszącą poziom choćby o 5-15cm?
(od momentu oddania budynku będę mieć 2 standardowe miejsca postojowe do wynajęcia)
-
Studzienka jest centralnie przed wjazdem do garażu 1 etapu. Ktoś wie czy jest również jakaś w centrum osiedla w okolicach wjazdu do garażu 2 lub 4 etapu? Budynki zwłaszcza od wschodu raczej bezpieczne, chyba że jakaś wielka powódź, ale wtedy cały rejon pływa. U sąsiadów nieporównywalnie gorzej.
Był już ktoś może oglądać mieszkanie? Jak oceniacie wykonanie?
Dzień dobry, czy juz ktoś z Państwa był obejrzeć mieszkanie, wiadomo kiedy planują je pokazać ?
Wirek pisze:Dzień dobry, czy juz ktoś z Państwa był obejrzeć mieszkanie, wiadomo kiedy planują je pokazać ?
tak. oglądaliśmy 4.x
oceniam pozytywnie. bez zastrzeżeń praktycznie wartych pisania. nie można było wyjść na balkony - pozostał widok przez szybkę.
co ważne garaż et. 2 zaręczali, że był suchy podczas feralnych dni w okolicy
Wirek pisze:Dzień dobry, czy juz ktoś z Państwa był obejrzeć mieszkanie, wiadomo kiedy planują je pokazać ?
Ja idę oglądać w piątek

Ibum1 pisze:Wirek pisze:Dzień dobry, czy juz ktoś z Państwa był obejrzeć mieszkanie, wiadomo kiedy planują je pokazać ?
Ja idę oglądać w piątek
Wrzuć jakąś relację na forum, chętnie bym zobaczył, jaki ma Atal teraz standard deweloperski.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”