Przybyszewskiego 64 Kraków Atal - opinie i forum (apartamenty na Krowodrzy)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Mar G

Re: Przybyszewskiego 64 Kraków Atal - opinie i forum (apartamenty na Krowodrzy)

Postautor: Mar G » 06 sie 2021, 14:05

Ibum1 pisze:Jestem po wizycie na budowie. Zagospodarowanie terenu bardzo na plus, mieszkanie i balkony też. Jedyne co mi się rzucało w oczy negatywnie, to wysokość mieszkania, ale to pewnie dlatego, że w domu nam wys. 2,8m

nie wiedziałaś, że jest 2,52 ? parter 2,70.

inaczej byś postrzegała, gdyby okna były standardowe. są niemal do sufitu więc oko to dodatkowo tak odbiera
Ostatnio zmieniony 06 sie 2021, 14:12 przez Mar G, łącznie zmieniany 1 raz.

Mar G

Postautor: Mar G » 06 sie 2021, 14:05

JamaicaSun pisze:Mar G
A czy pytałeś / mówili coś kiedy planują Wasz etap oddawać do rąk własnych? :)
Miesiąc?

planowo zakładają - do końca 4Q

Ibum1

Postautor: Ibum1 » 06 sie 2021, 16:28

Mar G pisze:
Ibum1 pisze:Jestem po wizycie na budowie. Zagospodarowanie terenu bardzo na plus, mieszkanie i balkony też. Jedyne co mi się rzucało w oczy negatywnie, to wysokość mieszkania, ale to pewnie dlatego, że w domu nam wys. 2,8m

nie wiedziałaś, że jest 2,52 ? parter 2,70.

inaczej byś postrzegała, gdyby okna były standardowe. są niemal do sufitu więc oko to dodatkowo tak odbiera

Wiedzialam, dlatego nie panikuje ;)

efem

Postautor: efem » 12 sie 2021, 10:55

Ja z kolei zawiodłem się właśnie najbardziej zagospodarowaniem terenu. Budżetowa kostka, znacznie inna niż w 1 etapie co szczególnie rzuca się w oczy na połączeniu starych dróg z nowymi. Patrząc na jakość wykonania zobaczymy też jak będzie wyglądać za kilka lat po przejazdach choćby śmieciarek.
Do tego wygrodzony spacerniak pomiędzy furtką a bramą wjazdową; BzBWI na każdym rogu; 2 stacje SN/nN od wschodu obok siebie każda inna (1 stara po remoncie elewacji); brudne od dołu elewacje budynków wykonane na styropianie zamiast paneli jak w 1 etapie. Generalnie biją po oczach oszczędności których szukali w związku z rosnącymi cenami materiałów.

Mar G

Postautor: Mar G » 12 sie 2021, 11:44

przy którym budynku tak słabo wyszło ?
my byliśmy jak stosunkowo niewiele kostki jeszcze było.
fakt, inna niż w 1.
otoczki przy płytach też lepiej by na parterze się spisywały, .. choć kruche są na kantach widać te płyty.
u nas elewacje w miarę ok były, podobnie jak na fotce. - może po tych ulewach powbijało błoto.

nie jarzę z tym spacerniakiem o co kaman - bramka jest obok bramy.

Obrazek

Obrazek

Ibum1

Postautor: Ibum1 » 12 sie 2021, 12:21

Mar G pisze:przy którym budynku tak słabo wyszło ?
fakt, inna niż w 1.
otoczki przy płytach też lepiej by na parterze się spisywały, .. choć kruche są na kantach widać te płyty.
u nas elewacje w miarę ok były, podobnie jak na fotce. - może po tych ulewach powbijało błoto.

Nie wydaje mi się taka zła ta kostka, chociaż wolę te bardziej ozdobne, nowoczesne, wtedy teren od razu wygląda inaczej. Co do opasek, to ja już dawno zauważyłam, że słabo to wykańczają i mieszkania parterowe raczej muszą dorabiać jakiś taras, bo te kamyczki to raczej słaba opcja. Niestety materiały szybują w górę od jakiegoś czasu....

Ibum1

Postautor: Ibum1 » 12 sie 2021, 12:22

Ibum1 pisze:
fakt, inna niż w 1.

Nie wydaje mi się taka zła ta kostka, chociaż wolę te bardziej ozdobne, nowoczesne, wtedy teren od razu wygląda inaczej. Co do opasek, to ja już dawno zauważyłam, że słabo to wykańczają i mieszkania parterowe raczej muszą dorabiać jakiś taras, bo te kamyczki to raczej słaba opcja. Niestety materiały szybują w górę od jakiegoś czasu....

Przy et III bramka jest bliżej głównej ulicy niż brama i chodnik będzie ogrodzony wzdłuż po całej długości, aż do bramy

Mar G

Postautor: Mar G » 12 sie 2021, 14:03

Ibum1 pisze:
Ibum1 pisze:
fakt, inna niż w 1.

Przy et III bramka jest bliżej głównej ulicy niż brama i chodnik będzie ogrodzony wzdłuż po całej długości, aż do bramy

To tego nie widziałem. Pewnie dlatego, że etap 3 miał za złe, że nie będzie ogrodzony.
Do 2 i tak wchodzić się będzie innymi bramkami - obok Zabki albo z Buszka.

Ps. Nowy wrzucił fotki i teraz wiem o co chodzi. Dokładnie chodziło o domknięcie et.3. Jak byłem na wizji nie było nawet bramy, a teraz już i ten płot. To jest słabe , 8 paneli czyli 16 mb...
Dobrze, że ta uchwała przeciw ogrodzeniom weszła w życie.

Mar G

Postautor: Mar G » 12 sie 2021, 19:33

Rzuciłem okien na plan zagospodarowania terenu - w aspekcie tego spacerniaka.
Po drugiej stronie wjazdu są ogólnodostępne miejsca parkingowe - w domyśle dla kurierów, dostawców etc.
Jak postawili ten płot takie samochody bedą mieć problem ze zmieszczeniem się podczas zawracania, bo nie limituje ich krawężnik na oś tylko płot na skrzynię auta. Będa stukać w te panele nawet nie poczując.
A po drugoej stronie od wewnątrz pewnie mieszkańcy sobie postawią , jak w et. 1 , gustowne maty słomiane - i zrobi się korytarz ... Mega słabe.

Dobrze, że mając po przeciwległej stronie lokum rzadko to zobaczymy , ale bud. 6 czy 5.1 wątpliwa atrakcja z okna.

Myślałem, że bud.6 będzie poza ogrodzeniem, wtedy by to wyglądało zgrabnie.
A tak podłączenie do jednego obszaru wymogło takiego potworka na wejściu.

Nowy

Postautor: Nowy » 12 sie 2021, 23:43

Mar G pisze:Dobrze, że ta uchwała przeciw ogrodzeniom weszła w życie.

Dobrze, że weszła, szkoda, że nie naprawia tego, co już zostało skopane, bo dotyczy tylko przyszłych inwestycji.

Pomijając niepraktyczność takich rozwiązań, te płoty są po prostu brzydkie, takie najtańsze panele ogrodzeniowe... Szkoda.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”