Przestrzenie Banacha Kraków / deweloper Buma - opinie na forum (Prądnik Biały)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
yorgKing

Re: Przestrzenie Banacha Kraków / deweloper Buma - opinie na forum (Prądnik Biały)

Postautor: yorgKing » 28 mar 2022, 17:43

Mixstep pisze:Hej, na jakim forum znalazles ta mapke. Macie moze dostep do mapki calego osiedla?

Chyba na SkyscraperCity w wątku '[Kraków] KST etap III (os. Krowodrza Górka - os. Górka Narodowa Zachód)' lub [↖ Kraków 2] Inwestycje, zapowiedzi, wizje na północnym zachodzie.

yorgKing

Re: Przestrzenie Banacha Kraków / deweloper Buma - opinie na forum (Prądnik Biały)

Postautor: yorgKing » 28 mar 2022, 17:43

mayia pisze:
yorgKing pisze:Może ktoś wie która dokumentacja określa jakie dokładnie będzie okno?
Tj. mam je zaznaczone jako otwierane np. na dokumentacji elektryki, ale nie wiem czy są inne rysunki , które określają typ okna w decydujący sposób.

Rysunków nie, jedynie specyfikacja pisemna. Nie są wymienione okna wyłącznie uchylne.

Dzięki. Jest lepiej z oknami niż myślałem :)

Mixstep

Postautor: Mixstep » 29 mar 2022, 12:55

Czy orientujecie sie jaki jest obecnie czas oczekiwania w Krakowie dla dewelopera po zakonczeniu budowy na otrzymanie pozwolenia na uzytkowanie budynku?

michal1989

Postautor: michal1989 » 30 mar 2022, 19:58

Pytanie do osób, które kupiły mieszkania w pierwszym etapie - jak wyglądał etap odbiorów? W jakim stanie były mieszkania? Czy zgłaszaliście uwagi, a jeśli tak to jakiego rodzaju?
Co do terminu, to z tego co rozmawiałem z przedstawicielem dewelopera to termin na uzyskanie pozwolenia na użytkowanie był do końca lutego, a podobno przekazywanie mieszkań zaczęło się w styczniu, więc wyrobili się nawet z lekkim wyprzedzeniem.

Ola_34_

Postautor: Ola_34_ » 10 kwie 2022, 16:06

Hej wszystkim :D planuje zakupić mieszkanko w tej inwestycji , jestem przed podpisaniem umowy deweloperskiej. Co warto negocjować w umowie ? Komuś się coś udało? Dajcie znaka

Mieszkanie mm

Postautor: Mieszkanie mm » 10 kwie 2022, 19:58

Ola_34_ pisze:Hej wszystkim :D planuje zakupić mieszkanko w tej inwestycji , jestem przed podpisaniem umowy deweloperskiej. Co warto negocjować w umowie ? Komuś się coś udało? Dajcie znaka

Negocjować cenę przede wszystkim:)

Mixstep

Postautor: Mixstep » 11 kwie 2022, 18:15

Ceny chyba to teraz sie tak nie da negocjowac jak zostalo juz nieiwele mieszkan ale prosze dac znac co udalo sie osiagnac.

Martab

Postautor: Martab » 11 kwie 2022, 18:34

Mixstep pisze:Ceny chyba to teraz sie tak nie da negocjowac jak zostalo juz nieiwele mieszkan ale prosze dac znac co udalo sie osiagnac.

troche rozszczeniowa ta dzisiejsza młodzież, przecież są promocje :)

Mixstep

Postautor: Mixstep » 13 kwie 2022, 13:54

Czy w I etapie odbior mieszkan i przekazanie kluczy bylo przewidziane do konca 30/04/22?

MarcinJ

Postautor: MarcinJ » 02 wrz 2022, 10:59

Jak to wyszło finalnie przy odbiorach mieszkań od dewelopera. Dobrze się Buma spisała czy usterek w mieszkaniach było dużo do poprawienia? A może ktoś już wykończył mieszkanie na osiedlu i podzieli się jakimiś wnioskami z tego, jak się tam mieszka?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”