Sam HREIT również został ukarany i to najwyższą stawką. Co więcej nałożono też 'imienne' kary na osoby zarządzające.
Decyzja nie jest jeszcze prawomocna.
finanse.uokik.gov.pl/inwestycje/grupa-kapitalowa-hre-investments-decyzja-prezesa-uokik
Pachońskiego Sky Kraków od South Star Development - opinie na forum
-
Re: Pachońskiego Sky Kraków od South Star Development - opinie na forum
Niestety po świętach pracę nie ruszyły, a wręcz przeciwnie. Dziś pojawiła się firma ale tylko po to żeby zabrać wszystkie szalunki z budowy.
Jak wygląda sprawa z drugą budową b4? Dalej trwa przed sprzedaż ? Pod pisał ktoś już umowę deweloperską?
Jesli opóźnienia są na b2 to czy b4 w ogóle powstanie ?
Kiedy miał być budynek b2 gotowy do odbioru?
dioner pisze:Jak wygląda sprawa z drugą budową b4? Dalej trwa przed sprzedaż ? Pod pisał ktoś już umowę deweloperską?
Jeśli pytasz bo się zastanawiasz nad zakupem czegokolwiek u tego dewelopera, to zastanowiłbym się 5 razy patrząc na ten wątek.
muzyd pisze:dioner pisze:Jak wygląda sprawa z drugą budową b4? Dalej trwa przed sprzedaż ? Pod pisał ktoś już umowę deweloperską?
Jeśli pytasz bo się zastanawiasz nad zakupem czegokolwiek u tego dewelopera, to zastanowiłbym się 5 razy patrząc na ten wątek.
Tak zastanawiam się na kupnem w b4 bo zależy mi na tej okolicy.
Przeglądam od pewnego czasu forum i nie wygląda dobrze opinia o tym deweloperze
-
Niestety, budowa z góry skazana na porażkę. Kolejna firma schodzi z budowy. Brak jakiejkolwiek organizacji przez inwestora a przede wszystkim inwestor niewypłacalny. Jeśli nie zmieni się inwestor budowa nigdy się nie skończy. Trwa już 2 lata a nie wyszli jeszcze z ziemi.. Współczuje ludziom, którzy kupili tam mieszkania 

Budowlaniec pisze:Brak jakiejkolwiek organizacji przez inwestora a przede wszystkim inwestor niewypłacalny.
A skąd to wiadomo?
A niby w jaki sposób wpłynie na sprzedaż, czyli kolokwialnie odstraszy od kupowania, SKORO
tutaj w tym wątku już w pierwszym poscie tego wątku, w dacie dacie 09 sty 2022, 18:51 ktoś napisał dwa lata temu, ze są problemy z deweloperem, a potem dzien pozniej uscislił,że budowy są nieoddawane w terminie i brak pozwoleń? I potem przez dwa lata non stop tutaj byly ostrzeżenia, ale ludzi nie powstrzymało?
Że deweloper miał przecudną stronę www z bajkowymi opisami i dziesiątkami wspaniałych budów, nawet Bill Gates mógłby nie dać rady, a ludzie w to wierzyli? Że wg mnie teraz coś podobnego trwa u nas w innym miejscu i ja widze red flags?
tutaj w tym wątku już w pierwszym poscie tego wątku, w dacie dacie 09 sty 2022, 18:51 ktoś napisał dwa lata temu, ze są problemy z deweloperem, a potem dzien pozniej uscislił,że budowy są nieoddawane w terminie i brak pozwoleń? I potem przez dwa lata non stop tutaj byly ostrzeżenia, ale ludzi nie powstrzymało?
Że deweloper miał przecudną stronę www z bajkowymi opisami i dziesiątkami wspaniałych budów, nawet Bill Gates mógłby nie dać rady, a ludzie w to wierzyli? Że wg mnie teraz coś podobnego trwa u nas w innym miejscu i ja widze red flags?
Bas Kra pisze:A niby w jaki sposób wpłynie na sprzedaż, czyli kolokwialnie odstraszy od kupowania, SKORO
Niektórzy świadomie kupują za gotówkę

Śledztwo jest prowadzone od maja 2023 i sprawa jest nagłaśniana w całej Polsce, mimo to ludzie nadal kupują. "Deweloper pod lupą prokuratury. Inwestorzy HRE zostali oszukani?"
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”