Bas Kra pisze:realista pisze:nie potrzebuję WC o wymiarze 4,5 m2 tylko dwie łazienki w ponad 90 metrowym mieszkaniu dla czterech osób
Opinia człowieka, który 14 miesiecy temu szukał mieskzania dwupokojowego, mogłoby by być nawet 8-letnie. Cytat:
" Postautor: realista » 14 lut 2023, 9:20
Witam,
w pierwszym półroczu przeprowadzam się na stałe do Krakowa. Szukam mieszkania dwupokojowego w nowym budownictwie (powiedzmy po 2015 r.) lub w stanie deweloperskim. Generalnie kluczowe dla mnie kwestie to:"
rozumiem, że logika kuleje, więc uprzejmie wytłumaczę, bo rozumiem, że mając takie spojrzenie na sprawy mieszkaniowe może to być wyjątkowo zawiłe, a więc....
na 44 m2, w których sam mieszkam mam jedną łazienkę 6,4 m2, dla ponad dwukrotnie większego mieszkania w dodatku dla czterokrotnie większej ilości osób, chciałbym mieć dwie łazienki i super byłoby jakby w obu z nich był kibelek i prysznic, choć jak już wcześniej wspomniałem i na co wyraziłem nawet swoje zrozumienie, nie jest konieczne by w obu był prysznic, zawsze może to być prysznicokibelek + skrytka na mopa
no i jeszcze poruszę mój wstydliwy wątek, że szukane przeze mnie mieszkanie może być (o zgrozo, toż to prawie średniowieczna kamienica) nawet 8 letnie o czym to może świadczyć w przytoczonym kontekście? a no tak, antylogika, którą się posługujesz wskazuje na małą łazienkę jakie budowały się w tamtych zamierzchłych czasach, niekiedy był to chyba nawet wychodek

michok pisze:Haha teraz sie usmialema ja po postach realisty wnioskowalem, ze mieszka w jakims premium penthousie.
no cóż, wiem, że dla 99% populacji określonej na stronie uprzedniej może wydawać się to dziwne, ale łazienki większe niż 2 m2 występują nie tylko w premium penthousach i moża oczekiwać takiego standardu mieszkając kilka pięter niżej

natomiast mając taki wątpliwej jakości luksus dwóch metrów na łazienkę z pewnością pocieszałbym się dokładnie tym samym, czyli że ci co mają 4 m2 to mieszkają jedynie w premium penthousach