iti pisze:Co nie zmienia faktu, że chyba 34 mieszkania wolne u nich na stronie widziałem dzisiaj, więc nieźle się to chyba sprzedało.
nieśmiało wspomnę, że owe 34 mieszkania są od dawna dostępne i nie mogą znaleźć frajerów na to, zakładam, że dopiero jak te gorące kartofle upchną to zwolnią z "rezerwacji" resztę
zacytuję więc klasyka, który wypocił to co niżej niedługo po pojawieniu się 'oferty'
Andrzej123 pisze:Z pewnych informacji wynika, że te 38 mieszkań w oficjalnej sprzedaży to jest wszystko co jest dostępne w tym budynku. Pozostałe zostały już zarezerwowane przed uruchomieniem strony internetowej i to w większości z podpisanymi umowami rezerwacyjnymi i wpłatami zadatku.

iti pisze: Ale jakoś przestali się odzywać ludzie, którzy twierdzili, że to najlepsza i westycja, jeśli chodzi o stosunek ceny, do jakości, do lokalizacji.
może trzeba poprosić ich o jakiś komentarz i promocję, skoro deweloper nie daje rady?
dla przypomnienia najlepsze kwiatki złotoustych z tego forum
Tuzinek pisze:Dobra lokalizacja, widok na staw, elewacja niezła. Na pewno nie będzie taniej niż mlyny NOHO czy VIDO od ekoparku a tam ceny za 2 i 3 pokojowe nie schodzą poniżej 17 za metr
komentarz: z takimi argumentami trudno nawet polemizować, jak tu nie kupić takiego mieszkania
skala śmieszności: 6/10
tera_krk pisze:Prawdą jest również to, że mieszkań w Krakowie w tak dobrej lokalizacji jak ta, nie ma. Chyba większość mieszkań w tej inwestycji zniknęła w pierwszy dzień (tak!). Podnieśli więc znacząco ceny na następny dzień dla osób które nie zdążyły. Nie sądzę by jakieś mieszkania trafiły do sprzedaży oficjalnej. Sama inwestycja wygląda ok.. natomiast w tej cenie spodziewałabym się wyższego standardu wykończenia, siłowni czy sali do co-workingu. I faktycznie jest wiele mieszkań z ekspozycją jedynie północną na sąsiedni blok.
komentarz: brak słów
skala śmieszności: 10/10
tera_krk pisze:W piątek pytałem developera, który zburzył plazę o wysokość tych budynków i powiedział, że mają one mieć 25-6 metrów, czyli jakieś 10 pięter. Niestety nic więcej się nie dowiedziałem, czy ktoś może zna bardziej temat? Czy one powstaną tuż przy daście czy gdzieś w oddali, bardziej od drugiej strony?
Skąd tacy ludzie jak Ty się biorą.. Nigdzie nie dzwoniłeś, a na pewno nie do dewelopera.. bo to co napisałeś z 10 piętrami jest po prostu nieprawdą

(wystarczy sprawdzić plan zagospodarowania terenu.. lub faktycznie pogadać z developerem).
A w najbliższej okolicy parę dużych rzeczy faktycznie się zmieni.. będą one jednak na mocny plus dla mieszkańców.
komentarz: potwierdzam, wystarczy sprawdzić plan zagospodarowania terenu, niestety takie rzeczy przerosły tego człowieka i tak, parę dużych rzeczy się zmieniło, z tym, że na mocny minus.
skala śmieszności: 7/10
nick707 pisze:Jak dla mnie okolica jest świetna ze względu na park lotników, rzut beretem w stronę Wisły (bieganie/rower), blisko tramwaj i mam brata na lema, więc zawsze to lepiej jak się ma dobre kontakty z rodziną.
W miejsce plazy mają być także usługi, jakieś restauracje.
A słyszałem, że zamiast decathlonu ma być biedronka, a decathlon ma zostać przeniesiony na działkę obok.
komentarz: no mają być, ale raczej nie dla mieszkańców sąsiednich kurników. odnośnie decathlonu - jego likwidacji i przeniesienia na działkę obok - rozumiem, że kolega w szkole wagarował na lekcjach przedsiębiorczości.
skala śmieszności: 7/10
tomekl007 pisze:Co do lokalizacji, ja nie widzę lepszej do mieszkania w Krakowie, plusy:
- blisko park lotników
- blisko dwie linie tramwajowe (aleja i mogliska), w niedługim czasie będzie trzecia linia która się będzie kończyć przy skrzyżowaniu lema/mogliska - czyli będą trzy niezależne linie max 10 min na nogach.
- na dąbskiej jest masa usług, piekarnie, restauracje, lekarze wielu specjalizacji, stomatolodzy, przedszkola (w tym montesorri) - każda z tych rzeczy więcej niż jedna
- jest bardzo nowoczesna infrastuktura dla samochodów - ul lema ma 4 pasy i prawie nigdy się nie korkuje, nawet w godzinach szczytu.
- bardzo blisko do głównych dróg w krk - aleja pokoju i mogliska a mimo to jest bardzo cicho bo jest wystarczająca odległość od nich
- bardzo blisko do starego miasta - trawmajem ~15min, uber podobnie (w cenie ~10zł za dojazd).
dodatkowo na przyszłość, będzie całe centrum zbudowane przez rodbyrg na miejscu plazy, wg mojej obecnej wiedzy będzie tam:
- dodatkowe usługi
- zadbane ścieżki i zieleń
- biurowce które zwiększają wartość mieszkań obok
To ma wyglądać podobnie jak Fabryczna City
Jeszcze pozostałe kwestie:
- Tauron arena obok, potencjał na wynajem krótkoterminowy, jeśli ktoś w to celuje.
A sam budynek Pools ma jeden unikatowy aspekt, mianowicie widok na staw dąbski który nigdy nie będzie zasłonięty żadnym budynkiem.
Chętnie dowiem się o innych inwestycjach z przedziału 18-20k które może rywalizować jeśli chodzi o listę plusów. Młyny mogliska która jest bardziej premium (ale wg mnie gorsza lokalizacja bo blisko bardzo ruchliwej i głośnej ulicy sprzedaje się obecnie w cenach >22k m2)
komentarz: zbyt dużo by pisać
skala śmieszności: 10/10
Tuzinek pisze:Wychodzi na to że większość hejtujących jest zwyczajnie obrażona bo nie mogą sobie pozwolić na mieszkanie w tej lokalizacji i jak widać za wszelką cenę usiłujecie sobie i innym ten fakt wmówić.
komentarz: dokładnie! tłumaczyć się durnie dlaczego nie chcecie mieszkać w bloku mając piękny widok na ścianę sąsiedniego zaraz za połotem czy kompleks hotelowy po drugiej stronie? pieniężąków nie macie czy samochodów żeby sobie pojeździć po rondzie przed blokiem, albo popatrzeć z klatki na piękny staw za rondem?
skala śmieszności: 0/10 skala żenady: 10/10
dla tych co dobrnęli do końca listy TOP mędrków forumowych wisienka na torcie
spaudos pisze:Obserwuję ten wątek od pewnego czasu i zdumiewa mnie, jak wiele skrajnych emocji on wywołuje.
Dotyczy to zarówno osób wyraźnie sfrustrowanych, jak i tych, które są zachwycone daną nieruchomością.
@realista i parę innych osób wyraźnie załamanych i tracących nadzieje na dogonienie pociągu, wyładowuje swoje frustracje na zwykłych ludziach, zamiast na deweloperach. Wydaje się, że kieruje nimi szczera nadzieja lub nawet misja obniżenia cen w Krakowie - powodzenia!
Chciałbym podkreślić kilka pozytywnych aspektów, które często umykają uwadze:a) Wielu osobom, nie tylko bliskim prezesowi, udało się zarezerwować mieszkanie już w pierwszej fazie przedsprzedaży, co trwało pare godzin, ponieważ ceny (16,5-17,5 tys. za metr na niższych piętrach) były już astronomiczne.. lecz jednak przystępne dla wielu.b)
Dąbska oferuje różne metraże, również te większe (nieco tańsze)c) Lokalizacja w Grzegórzach jest prestiżowa, a obecni mieszkańcy (mam tam znajomych) są bardzo zadowoleni.
d) Atrakcyjność widoku z okna zależy od klatki i piętra. Osoby rezerwujące mieszkania rozumieją, w jakim stopniu nowa zabudowa zasłoni im widok na staw (a z tego co słyszałem nie zasłoni wszystkim
)e) Nie rozumiem, dlaczego wielu powtarza argument o braku sklepu. Już kilkukrotnie wspominano, że zamiast Decathlonu powstanie Biedronka, zaledwie 50 metrów od bloku, a także inne usługi w sąsiedztwie.f) Nie mam doświadczenia z Dastą, ale patrząc na dyskusje tutaj czy o innych nieruchomościach, trudno znaleźć developerów cieszących się dobrą opinią, co pokazuje też zainteresowanie przedsprzedażą.
g) Kilka mieszkań zostało zakupionych przez pracowników Dasty, co jest dobrym znakiem (pewnie w sporo mniejszych cenach).h) ...no i nie zapominajcie o budkach lęgowych dla ptaków!
Preferencje dotyczące zakupu mieszkania są bardzo subiektywne i trudno je jednoznacznie ocenić. Osobiście podoba mi się ta nieruchomość.
komentarz:
skala śmieszności: 11/10 (od oceny 12/10 uchronił jedynie fakt, że był to pierwszy dzień pracy w dziale marketingu, mam jednak nadzieję, że nie pierwszy i ostatni na co wskazywałby licznik postów na forum

)