Fabryczna City Kraków (mieszkania) - Inter-Bud Developer / opinie i informacje na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Rak

Re: Fabryczna City Kraków (mieszkania) - Inter-Bud Developer / opinie i informacje na forum

Postautor: Rak » 18 sie 2021, 11:33

Mam - pytanie co zasłoni potencjalnie bardzo dobrą wystawę od płd-zach, bo to co mi się mi się trochę nie podobało w innych mieszkaniach tam to wystawy wschodnie w salonach.

Niestety niskawe piętro bo 2. morizon.pl/oferta/sprzedaz-mieszkanie-krakow-fabryczna-94m2-mzn2039162187

Obrazek

Plus to także dość unikalny rozkład, można pociągnąć sporą kuchnię w odległości od salonu, która będzie posiadała okienko czy drzwi balkonowe już dosyć blisko podczas gdy w innych mieszkaniach kuchnie to były "ślepe wyspy". Wcześniej takich układów tam nie widziałem w ogóle.

mop

Re: Fabryczna City Kraków (mieszkania) - Inter-Bud Developer / opinie i informacje na forum

Postautor: mop » 18 sie 2021, 13:07

Ten układ jest niezły, bo jak na 97 metrów ma maksymalnie wykorzystaną przestrzeń - tylko 7 metrów przedpokoju (a nie - sroki, 10, ale i tak nieźle). Rzadko coś takiego spotykam. Od południa już budują coś, to jest daleko od bloku, ale zasłoni. A od zachodu no to art city już stoi, jeśli dobrze rozumiem.

Gdyby rzeczywiście bliźniaki stały w odległości 30 minut, z pełną infrastrukturą okolicy, to bym brał. Ale wydaje mi się, że też z tego wynika popularność mieszkań w Krakowie - infra nie nadąża i jak się chce mieć wygodnie to zostaje miasto. Zresztą nawet w Krakowie są ulice bez chodników. Też patrzę pod kątem dzieci głównie.

Jukinom

Postautor: Jukinom » 29 sie 2021, 8:14

AnitaS pisze:Specjalnie się zarejestrowałam by opisać sytuację jaka ja i narzeczony uraczyliśmy a propos tej inwestycji. Jesteśmy po trzech tygodniach intensywnych rozmów z nimi i negocjacjach. Po kilku wizytach na inwestycji dopiero dzisiaj dowiedziałam się przypadkiem, że mini plac jaki tam powstał nie należy do mieszkańców tylko do nowo powstałego przedszkola. Deweloper chwali się na wizualizacjach i w opisach inwestycji placem zabaw. Na każdym kroku pokazywany jest plac zabaw. Jest to jawne wprowadzanie w błąd. Placu zabaw od nich nie uraczycie. Części wspólne praktycznie nie istnieją - za to czynsz jaki oferują jest ogromny. Przełknęliśmy go z uwagi na to, że chociaż jest mały plac zabaw. Aczkolwiek teraz się okazuje, że nawet tego nie ma.

Coś Pani źle usłyszała. Przedszkole ma tylko ten teren ze żwirem otoczony siatką. Plac zabaw dla mieszkańców znajduje się przed nią i nie jest może za duży, ale moje dzieci bardzo się z nim polubiły. Fajne jest też wykorzystanie dachu nad wjazdem do garażu gdzie będzie trawa i ławeczki skąd będzie można obserwować bawiące się dzieci. Dodatkowo w ciągu 2 lat obok powstanie Park kieszonkowy z ciekawym placem.
20210829_081603.jpg
20210829_081603.jpg (17.18 KiB) Przejrzano 5462 razy
(sorka za jakość, ale na telefonie nie umiem zmniejszysz wielkości pliku poza jego wielkością :p)

AnitaS

Postautor: AnitaS » 29 sie 2021, 23:31

Niestety, ale ten mini nieogrodzony plac zabaw należy do przedszkola. Potwierdzone u dewelopera jak i w dokumentach planu zagospodarowania terenu jest to wyraźnie zaznaczone...
Też byłam przekonana, że należy do mieszkańców. Ale deweloper niedawno zmienił zdanie i sprzedał ten teren. i co najgorsze nie poinformowali o tym mieszkańców. Dla mnie to się nadaje do gazet i mediów.

Peace

Postautor: Peace » 21 wrz 2021, 9:18

Ten mikroplac zabaw jest truskawką na torcie tej inwestycji ;) Ja bym się bał tam pójść z dzieckiem.

Nikles

Postautor: Nikles » 21 wrz 2021, 12:01

Peace pisze:Ten mikroplac zabaw jest truskawką na torcie tej inwestycji ;) Ja bym się bał tam pójść z dzieckiem.

Moim zdaniem nie jest to jakiś duży problem. Mieszkam w tej okolice i są sporo tam dobrych placów zabaw w odległości 10-20min gdzie można pójść z dzieckiem.

Instalator_elektryk

Postautor: Instalator_elektryk » 18 lis 2021, 22:34

Dzień dobry, czy ktoś z państwa orientuje się co powstanie po drugiej stronie ulicy Fabrycznej, w miejscu kontenerów?

Skaka

Postautor: Skaka » 19 lis 2021, 7:32

Instalator_elektryk pisze:Dzień dobry, czy ktoś z państwa orientuje się co powstanie po drugiej stronie ulicy Fabrycznej, w miejscu kontenerów?

Pytasz sie o miejsce wlasnie rozpoczatej budowy Parku przy Fabrycznej? Czy terenu PKP z garazami i brudem (na ktorym na razie nic nie powstaje)?

Instalator_elektryk

Postautor: Instalator_elektryk » 22 lis 2021, 23:53

PKP z garażami oraz obok, gdzie teraz są kontenery budowlane. Mini park ma być trochę dalej, bardziej na wprost wjazdu do hotelu i restauracji

Peace

Postautor: Peace » 29 gru 2021, 10:35

Minęło pół roku od oddania budynku, na stronie tylko (albo aż?) 27 dostępnych* mieszkań.

* w tym przypadku nie odliczyłem rezerwacji, bo niestety nie są one zbyt wiarygodne (albo ludzie akurat w tej inwestycji lubią nagminnie rezerwować i rezygnować)

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”