free66 pisze:nayemca pisze:fredo pisze:I jeszcze widok na to osiedle od strony ul. Wybickiego w Krakowie. Nie jest źle, tym bardziej, jak na tych drzewach wyrosną liście i się zazieleni.
Jakie macie opinie o tym osiedlu? Może podzieli się ktoś, kto tam kupił mieszkanie, albo już mieszka?
My tu wynajmujemy w bloku jednym z tych 3 obok torowiska i złożyłem wypowiedzenie i spadamy stąd. Od 3miesiecy nie spaliśmy jak ludzie, rano w windzie ludzie mają spuchnięte twarze z niewyspania. Nie da się spać, budzisz się w nocy, bo jeżdzą i trabią pociągi, największy pocisk to towarowe, ciągną po 30 wagonów, dudnią i trabią, bo obok jest szlaban na Łokietka, dodatkowy smaczek spinanie wagonów w tej zajezdni naprzeciw, przy jednym spinaniu lokomotywa czasem trabi 10 razy. Dźwięk się odbija od bloków i wchodzi przez ściany. Koszmar. Do tego kilka razy na dobę huk wywiewów z garażu, bo osuszają poziom 2. Jak jestes w garażu i akurat jedzie pociąg i do tego działają wywiewy, to huk jest ogłuszajacy, moja partnerka nie wytrzymuje z nerwów. Nie wynajmujcie tam, nawet jak wam opuszczą cenę, bo cena nie byla wysoka. Nie kupujcie i nie wynajmujecie nigdy mieszkania przy torach, szczególnie z pociągami towarowymi, bo jeżdzą dzień i noc bez rozkładu. Jedzie pociag z daleka, ale ja s..........
W ramach tej inwestycji sprzedaliśmy kilka mieszkań zarówno na cele mieszkaniowe, jak i pod wynajem. Po przeczytaniu powyższego komentarza, z czystej ciekawości skontaktowałem się z naszymi klientami - nikt nie zgłosił żadnych uwag. Być może jest to kwestia indywidualnego odbioru. Uważam, że nie ma potrzeby wyolbrzymiać sprawy – w całej Polsce istnieje wiele inwestycji położonych w pobliżu torów kolejowych.
hahah, "tak było, nie zmyślam"
ja tam jednak wierze nayemca, sam mieszkam jakieś 600m od stacji Podgórze, i jeśli się wsłuchać to słychać nadjeżdżający pociąg, mimo że okna mają ekspozycję w przeciwną stronę, a ta inwestycja na "wybickiego 5" jest vis a vis stacji kolejowej