wojdyla1980 pisze:free66 pisze:nayemca pisze:
Na szczęscie nie kupiłem mieszkania w tej debilnej miejscówce, tylko WYNAJĄŁEM, bo tak opisywał PALANT wynajmujący, moze nawet Ty, spokojnie, sa pociągi, ok, ale nie słychac bardzo. Do wynajęcia taniego mieszkania nie trzeba robić super podchodów i też nikt mi nie dał i nie dałby pospać próbnie w mieszkaniu. Nie da się spać, moja partnerka idąc spac z nerwów nie moze zasnąć, bo wie, ze za 30 minut obudzi ją syrena pociągu, a parowozy towarowe nie mają litosci, muszą ze 200 metrów wczesniej przed szlabanem trąbić, aby nie było wypadku, a szczególnie nocą trąbią jak oszalałe, bo jest ciemno. Od 3 miesiecy kobita nie śpi. Szaleństwo i tortura, a nie mieszkanie.
Nie zpaomnij poinformowac klientów o przepisach:
Oddział 2
Sygnał ostrzeżenia
§ 97.
1. Stosuje się następujący sygnał ostrzeżenia:
sygnał Rp 1 "Baczność"
jeden długi ton gwizdawką lub syreną lokomotywy
(rys. 88).
2. Sygnał Rp 1 "Baczność" maszynista daje:
1) w razie konieczności zwrócenia uwagi pracowników kolejowych, podróżnych lub innych osób znajdujących się na torze lub w jego pobliżu,
2) po zatrzymaniu pociągu przed semaforem wjazdowym lub odstępowym wskazującym sygnał "Stój", wątpliwy lub nieoświetlony albo białe światło przy zbitym szkle sygnałowym z wyjątkiem semafora odstępowego blokady samoczynnej, jeżeli maszynista nie może porozumieć się z dyżurnym ruchu za pomocą środków łączności,
3) na wezwanie kierownika pociągu, przed odjazdem pociągu pasażerskiego zatrzymanego na szlaku,
4) przed każdym ruszeniem podczas pracy: pociągu roboczego, maszyny torowej i pojazdu pomocniczego, w celu ostrzeżenia robotników pracujących na torze lub obok niego,
5) przed wskaźnikami W 6, W 6a i W 7 (określonymi w § 113 ust. 2 pkt 6), a ponadto podczas niekorzystnych warunków atmosferycznych - po minięciu wskaźnika W 6 przy zbliżaniu się do przejazdu,
6) przed każdym ruszeniem z miejsca pociągu towarowego z ludźmi,
7) przed każdym ruszeniem z postoju niepilotowanego manewrującego pojazdu trakcyjnego, gdy jazda manewrowa odbywa się na polecenie dyżurnego ruchu (nastawniczego, zwrotniczego).
Aha, czyli tory pojawiają się tylko nocą, skradają zza drzewa jak ninja i robią "łubudu"!A za dnia właściciel sprytnie zarzuca na nie kocyk, żebyś przypadkiem ich nie wypatrzył przy oglądaniu mieszkania. Cały czas powtarzam, że rozumiem, iż mieszkanie tam jest dla Ciebie trudne. Natomiast proszę, nie generalizuj, że dotyczy to wszystkich mieszkańców, bo to nie do końca prawda.
wiedziałem że moja intuicja mnie nie zawiedzie, i za tą stopkąWłaściciel agencji nieruchomości w Krakowie.
Koordynator wielu projektów deweloperskich na terenie Polski.
musi stać określony typ człowieka : )
niech każdy sobie przeczyta ten post i kilka wyżej, jak działają handlowcy, i tak, wiem, ameryki nie odkrywam
na pocieszenie pękająca bańka przetrzebi do zera takich januszy, którzy pojawiali się jak grzyby po deszczu po łatwe pieniądze w momencie koniunktury
Szkoda, że wypowiadasz się o handlowcach w taki sposób, podczas gdy nie sprzedaję w tym wątku ani usług, ani towarów, a jedynie wyrażam swoje zdanie, jednocześnie szanując Twoje.