Malborska 29 Kraków - deweloper Budomat - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
keram

Re: Malborska 29 Kraków - deweloper Budomat - opinie na forum

Postautor: keram » 26 maja 2023, 9:21

bartekrk pisze:Tak, deweloper otynkował 90% balkonów i stwierdził, że trzech ostatnich nie otynkuje... zaoszczędzi 5 tys. i może przejdzie na inwestycji za dziesiątki milionów.

Nie do końca też 90 %, bo brak wykończenia dotyczy wszystkich z 1,2,3 piętra dziedzińca.

Wiljer

Postautor: Wiljer » 26 maja 2023, 16:01

bartekrk pisze:Tak, deweloper otynkował 90% balkonów i stwierdził, że trzech ostatnich nie otynkuje...

?
Wszystkie mieszkania poza 4 piętrem i pionem od malborskiej mają niewykończone balkony.

pawmat

Postautor: pawmat » 05 cze 2023, 11:33

Ktoś pytał w Budomacie o te balkony? Bo wygląda, że to tak ma być. W prospekcie jest napisane:
"Na I, II, III piętrze balkony prefabrykowane montowane na termoizolacyjnym systemowym łączniku, na powierzchni beton zatarty na gładko lub wykończony powłoką z żywicy"

I jak się klika po necie, to te balkony prefabrykowane tak wyglądają niestety :/

keram

Postautor: keram » 05 cze 2023, 15:15

pawmat pisze:Ktoś pytał w Budomacie o te balkony? Bo wygląda, że to tak ma być. W prospekcie jest napisane:
"Na I, II, III piętrze balkony prefabrykowane montowane na termoizolacyjnym systemowym łączniku, na powierzchni beton zatarty na gładko lub wykończony powłoką z żywicy"

I jak się klika po necie, to te balkony prefabrykowane tak wyglądają niestety :/

Wszystko na to wskazuje. Z pewnością nic z nimi już deweloper robił nie będzie.
Ciekaw tylko jestem jak później zostanie rozwiązana kwestia indywidualnego wykończenia.

mateusz

Postautor: mateusz » 13 cze 2023, 23:18

Tak, ja pytałem, ale nie uzyskałem odpowiedzi.

pawmat pisze:Ktoś pytał w Budomacie o te balkony? Bo wygląda, że to tak ma być. W prospekcie jest napisane:

mateusz

Postautor: mateusz » 13 cze 2023, 23:23

Ktoś już dokonywał wcześniejszego odbioru mieszkania? Jakieś usterki udało się znaleźć?

keram

Postautor: keram » 14 cze 2023, 11:24

mateusz pisze:Ktoś już dokonywał wcześniejszego odbioru mieszkania? Jakieś usterki udało się znaleźć?

Nic szczególnego. Ściany proste i czyste, gniazdka ładnie zamontowane. Grzejniki w porządku, jeden nie miał zaślepki.

Zgłosiłem może dwie płytki ruchome na balkonie i ze dwie małe ryski na poręczy (szybko zeszlifowane i zamalowane).

Wiljer

Postautor: Wiljer » 14 cze 2023, 11:39

Nie wiem czy wszedzie jest ta sama technologia ale u mnie płytki faktycznie wszystkie dziwnie się ruszały i okazało się, że taka technologia płytek na wsprnikach. Jest to delikatny ruch, być może wyczuwalny przez to, że do czego innego jestem przyzwyczajony.

U mnie też wszystko było ok, poza porysowaną osłoną na balkonie ale w tydzień mi ją wymienili.

Tak, ja pytałem, ale nie uzyskałem odpowiedzi.

hmm ciekawe, boją się masowych zgłoszeń :D ?

Z innej beczki to teoretycznie pod nasz blok nie da się skręcić nie łamiąc przepisów (chyba, że po nawrotce). Jadąc od kamieńskiego/wielickiej na malborskiej przy naszym bloku są białe linie wyłączające obszar z ruchu, a dalej ciągła. Więc albo trzeba jechać z góry malborskiej albo rozglądać się czy ijoijo nie stoi w pobliżu :lol:

keram

Postautor: keram » 14 cze 2023, 11:57

Wiljer pisze:Nie wiem czy wszedzie jest ta sama technologia ale u mnie płytki faktycznie wszystkie dziwnie się ruszały i okazało się, że taka technologia płytek na wsprnikach. Jest to delikatny ruch, być może wyczuwalny przez to, że do czego innego jestem przyzwyczajony.
:

Płytki na pewno takie same. Wszak w bloku są albo takie, albo nie ma wcale na innych balkonach.
Też mnie początkowo zaskoczyły - brak fugi i ruszanie, ale kolega - naprawdę znawca - wytłumaczył mi że to jest ok, one takie są.
Zgłosiłem takie dwie które troszkę więcej się ruszały. Większość dość stabilna.

Wiljer pisze:
Z innej beczki to teoretycznie pod nasz blok nie da się skręcić nie łamiąc przepisów (chyba, że po nawrotce). Jadąc od kamieńskiego/wielickiej na malborskiej przy naszym bloku są białe linie wyłączające obszar z ruchu, a dalej ciągła. Więc albo trzeba jechać z góry malborskiej albo rozglądać się czy ijoijo nie stoi w pobliżu :lol:

Też o tym myślałem już ze dwa lata temu jak widziałem projekt przebudowy skrzyżowania (przypadkiem znalazłem w Internecie szukając info o budowie).
Zjazd z Kamieńskiego do budowy nawet nie wydaje mi się tak straszny (bo jako tako nawrotkę choćby przy NovaPost idzie zrobić),
ale chęć jazdy z mieszkania w lewo w malborską, gdy rutynowo skrzyżowanie będzie zapchane to nie wierzę, że ludzie się nie złamią, by jechać przez linię.
Przepisowo trzeba by w takiej sytuacji przebić się przez skrzyżowanie, zawrócić na BP/ tarnowskiej i znów się przebijać w górę. Może zająć parę minut.

mateusz

Postautor: mateusz » 14 cze 2023, 12:22

keram pisze:
mateusz pisze:Ktoś już dokonywał wcześniejszego odbioru mieszkania? Jakieś usterki udało się znaleźć?

Nic szczególnego. Ściany proste i czyste, gniazdka ładnie zamontowane. Grzejniki w porządku, jeden nie miał zaślepki.

Zgłosiłem może dwie płytki ruchome na balkonie i ze dwie małe ryski na poręczy (szybko zeszlifowane i zamalowane).

Dzięki, brzmi optymistycznie. A okna były umyte na odbiór, żeby rysy zobaczyć? :) I pytanie również, jak z prądem sobie radzicie? Aby móc coś zacząć wykańczać to ani rusz. Podpięliście się gdzieś na klatce? Bo podobno elektryk z Taurona co miał dostarczyć karty mieszkań jest na L4 i jeszcze to potrwa.

ps. z tą linią ciągłą to faktycznie przesadzili, jak będzie mały ruch to nikt się nie będzie nią przejmował

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”