Wiljer pisze:Nie wiem czy wszedzie jest ta sama technologia ale u mnie płytki faktycznie wszystkie dziwnie się ruszały i okazało się, że taka technologia płytek na wsprnikach. Jest to delikatny ruch, być może wyczuwalny przez to, że do czego innego jestem przyzwyczajony.
:
Płytki na pewno takie same. Wszak w bloku są albo takie, albo nie ma wcale na innych balkonach.
Też mnie początkowo zaskoczyły - brak fugi i ruszanie, ale kolega - naprawdę znawca - wytłumaczył mi że to jest ok, one takie są.
Zgłosiłem takie dwie które troszkę więcej się ruszały. Większość dość stabilna.
Wiljer pisze:Z innej beczki to teoretycznie pod nasz blok nie da się skręcić nie łamiąc przepisów (chyba, że po nawrotce). Jadąc od kamieńskiego/wielickiej na malborskiej przy naszym bloku są białe linie wyłączające obszar z ruchu, a dalej ciągła. Więc albo trzeba jechać z góry malborskiej albo rozglądać się czy ijoijo nie stoi w pobliżu

Też o tym myślałem już ze dwa lata temu jak widziałem projekt przebudowy skrzyżowania (przypadkiem znalazłem w Internecie szukając info o budowie).
Zjazd z Kamieńskiego do budowy nawet nie wydaje mi się tak straszny (bo jako tako nawrotkę choćby przy NovaPost idzie zrobić),
ale chęć jazdy z mieszkania w lewo w malborską, gdy rutynowo skrzyżowanie będzie zapchane to nie wierzę, że ludzie się nie złamią, by jechać przez linię.
Przepisowo trzeba by w takiej sytuacji przebić się przez skrzyżowanie, zawrócić na BP/ tarnowskiej i znów się przebijać w górę. Może zająć parę minut.