Apartamenty Park Matecznego Kraków od Dom Development - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
anderson

Re: Apartamenty Park Matecznego Kraków od Dom Development - opinie na forum

Postautor: anderson » 10 lip 2025, 17:06

Fajnie to zaczyna wyglądać, chociaż szkoda, że tej płytki elewacyjnej to jednak stosunkowo mało się wydaje do całości, ale grunt, że jest

czy ja wiem - sa sciany gdzie jest mniej, gdzie jest wiecej - dla mnie osobiscie spoko proporcje
tu jeszcze jedno zdjecie innego budynku (A) gdzie widac lepiej te elewacje w sloneczny dzien

Obrazek

Master

Postautor: Master » 11 lip 2025, 9:21

Tak czy inaczej, dobrze wyglądają te płytki na elewacji, fajnie jak deweloper nie idzie po linii najniższej ceny.

Master

Postautor: Master » 11 lip 2025, 9:26

Te barierki na oknach, i zapewne takie też będą na balkonach, zastanawiam się czy nie lepiej by to wyglądało, gdyby były szklane, albo gdyby tylko górna część okna się otwierała, jak myślicie?

Plus, że barierki montowane do boku płyty balkonowej, bo zdarza się, że montują je na górze, co zmniejsza niepotrzebnie balkon.

Dalszy plan tego zdjęcia sprawia wrażenie dosyć gęstej zabudowy.

MarcinG

Postautor: MarcinG » 11 lip 2025, 9:50

Tak, dokladnie to osiedle jest mocno intensywne. Dosc wysokie bloki z duza gestoscia. Wiem, ze wybrzydzam, ale to mnie mocno zniechecilo do tej inwestycji.

anderson

Postautor: anderson » 11 lip 2025, 10:38

Master pisze:Te barierki na oknach, i zapewne takie też będą na balkonach, zastanawiam się czy nie lepiej by to wyglądało, gdyby były szklane, albo gdyby tylko górna część okna się otwierała, jak myślicie?

tylko wybrane mieszkania na ostatnich 2 pietrach beda miały szklane balustrady, ale barierki w oknach chyba wciąż standardowe
ja też bym się nie obraził gdyby wszędzie były szklane balustrady i te balkony francuskie (tak jak choćby często robi Imperial) ale zdecydowanie nie lubie tych otwieranych tylko u góry bo generują u mnie wrażenie klaustrofobii, ich mycie (nawet jeśli się to robi raz na rok) też jest problematyczne

anderson

Postautor: anderson » 11 lip 2025, 10:54

MarcinG pisze:Tak, dokladnie to osiedle jest mocno intensywne. Dosc wysokie bloki z duza gestoscia. Wiem, ze wybrzydzam, ale to mnie mocno zniechecilo do tej inwestycji.

Zgadzam się, ze jest gęsto, ale pewnie prościej będzie wymienić gdzie nie jest.. bo gęstość aplikuje się do każdej inwestycji w okolicy: murapol mateczniq, budrem-kapelanka, echo-zam, nowymateczny, lagiewnicka od imperial, no moze troche lepiej jest na nowym osiedlu fi, ale jak wybuduja dalszy etap to tez pewnie niekoniecznie. Pewnie najkorzystniej wypada w okolicy osiedle siesta, ale maja specyficzne polozenie bo kolo rzeki i nie da sie tak gęsto zabudować.
Tu na domd wrażenie gęstości potęguje wysokość budynków oraz to, że jest ich tak duzo - gdyby każdy etap budował inny deweloper i była to zupełnie inna inwestycja to pewnie by to nie było aż tak widoczne

Jak to mówią: nie ma idealnych inwestycji/mieszkań i zawsze będą jakieś wady o czym sam się przekonałem szukając idealnego (dla mnie) mieszkania przez kilka lat.
Miałem swoje równanie plusów i minusów, gęstość zabudowy i kilka innych rzeczy była po stronie minusów, ale finalnie zdecydowałem się na tę inwestycję mimo, że też miałem sporo wymagań na liście 'idealnego mieszkania' (czytaj: dużo wybrzydzałem), i pewnie się już pojawiło zmęczenie tym szukaniem, ale finalnie też bilans plusów i minusów wyszedł mi tu najkorzystniej, i planuję tu mieszkać.
Ostatnio zmieniony 11 lip 2025, 11:23 przez anderson, łącznie zmieniany 1 raz.

MarcinG

Postautor: MarcinG » 11 lip 2025, 11:14

Mysle, ze jest to jedna z lepszych inwestycji w tym rejonie tak generalnie, wiec gratuluje zakupu. Z pewnoscia tez dalo sie tam wybrac konkretne mieszkania, w ktorych wspomniane uciazliwosci byly minimalne.

MarcinG

Postautor: MarcinG » 11 lip 2025, 11:43

anderson pisze:
MarcinG pisze:Tak, dokladnie to osiedle jest mocno intensywne. Dosc wysokie bloki z duza gestoscia. Wiem, ze wybrzydzam, ale to mnie mocno zniechecilo do tej inwestycji.

Zgadzam się, ze jest gęsto, ale pewnie prościej będzie wymienić gdzie nie jest.. bo gęstość aplikuje się do każdej inwestycji w okolicy: murapol mateczniq, budrem-kapelanka, echo-zam, nowymateczny, lagiewnicka od imperial, no moze troche lepiej jest na nowym osiedlu fi, ale jak wybuduja dalszy etap to tez pewnie niekoniecznie. Pewnie najkorzystniej wypada w okolicy osiedle siesta, ale maja specyficzne polozenie bo kolo rzeki i nie da sie tak gęsto zabudować.
Tu na domd wrażenie gęstości potęguje wysokość budynków oraz to, że jest ich tak duzo - gdyby każdy etap budował inny deweloper i była to zupełnie inna inwestycja to pewnie by to nie było aż tak widoczne

Jak to mówią: nie ma idealnych inwestycji/mieszkań i zawsze będą jakieś wady o czym sam się przekonałem szukając idealnego (dla mnie) mieszkania przez kilka lat.
Miałem swoje równanie plusów i minusów, gęstość zabudowy i kilka innych rzeczy była po stronie minusów, ale finalnie zdecydowałem się na tę inwestycję mimo, że też miałem sporo wymagań na liście 'idealnego mieszkania' (czytaj: dużo wybrzydzałem), i pewnie się już pojawiło zmęczenie tym szukaniem, ale finalnie też bilans plusów i minusów wyszedł mi tu najkorzystniej, i planuję tu mieszkać.

Moge dodatkowo podpytac, na ktory budynek / w ktora strone skierowana ekspozycja sie zdecydowales i dlaczego? Oni wciaz maja kilka interesujacych mieszkan w ofercie, ktore chodza mi po glowie. Niestety te najbardziej atrakcyjne na ostatnich pietrach cenia na ponad 21 000 zl/m, ale niektore nizej sa calkiem calkiem.

anderson

Postautor: anderson » 11 lip 2025, 12:08

a w jaki metraż / ile pokoi celujesz?
to już może bardziej temat na priv o ile taka forma komunikacji tutaj działa

anderson

Postautor: anderson » 11 lip 2025, 12:09

przy okazji: być może innych, którzy zdecydowali się na zakup w tej inwestycji zainteresuje fakt, że powstała grupa facebookowa dla przyszłych mieszkańców (można wyszukać na . po nazwie inwestycji).
Nie jest to konkurencja do tego forum, które skupione jest głównie na fazie budowy, przed zakupem i zamieszkaniem (a grupa głównie na fazie po oddaniu do użytku), i mam nadzieję że to nie jest problem, że tutaj o niej wspominam.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”