Kliny Zacisze - Atal Kraków - opinie i forum osiedla na Klinach

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Nimitz

Re: Kliny Zacisze - Atal Kraków - opinie i forum osiedla na Klinach

Postautor: Nimitz » 21 lip 2019, 9:41

Przy okazji gdyby ktoś był zainteresowany klimatyzacją wykonaną przez dewelopera. To cena (jednostka wewnętrzna i zewnętrzna, montaż, instalacja w ścianie itp.) rozpoczyna się od ok. 5 000 zł - LG Standard S12EQ po ok. 7 000 zł - LG ARTCOOL AC12BQ. Jest to cena za jeden punkt klimatyzacji, gdyby ktoś chciał w więcej niż jednym pomieszczeniu to cena oczywiście wzrośnie.

dobrytraf

Postautor: dobrytraf » 21 lip 2019, 12:00

W piątek byliśmy na spotkaniu w biurze Atal i MPEC jest naniesiony w każdym z budynków na rzucie, mówią, że jest już wszystko dograne. Widzieliśmy, że mieszkania trzypokojowe 50m zeszły im jak świeże bułeczki, ostatnie dorwaliśmy w II etapie :P z lokali usługowych na razie potwierdzony jest stomatolog, przewidują spożywczy też

Nimitz

Postautor: Nimitz » 21 lip 2019, 12:51

dobrytraf pisze:W piątek byliśmy na spotkaniu w biurze Atal i MPEC jest naniesiony w każdym z budynków na rzucie, mówią, że jest już wszystko dograne. Widzieliśmy, że mieszkania trzypokojowe 50m zeszły im jak świeże bułeczki, ostatnie dorwaliśmy w II etapie :P z lokali usługowych na razie potwierdzony jest stomatolog, przewidują spożywczy też

Dzięki za potwierdzenie z MPEC, dobra wiadomość. Co do lokali ok. 50 m2, to sporo ich jest na III i IV etapie :)

Ciekawe czy spożywczak to Żabka, Fresh, Lewiatan, czy jest szansa na coś większego.

suri

Postautor: suri » 21 lip 2019, 14:06

daniel88 pisze:A co to za maszt postawiony ? Czyżby Atal przygotowywał już mieszkańców na odbiór 5G??? :shock:

Nie mogę namierzyć tego słupa... po zdjęciu myślałem, że słup jest od strony dziedzińca, ale w tym miejscu go nie ma. Ma ktoś może wiedzę gdzie stoi ten słup?

Obrazek

Alex6688

Postautor: Alex6688 » 21 lip 2019, 14:25

Ten "slup" że zdjęcia to latarnia, a nie nadajnik 5G :mrgreen:

suri

Postautor: suri » 21 lip 2019, 14:31

Alex6688 pisze:Ten "slup" że zdjęcia to latarnia, a nie nadajnik 5G :mrgreen:

Latarnię widzę, ale na poprzednim zdjęciu ta latarnia wyglądała jak sporych rozmiarów "nadajnik" :)

Alex6688

Postautor: Alex6688 » 21 lip 2019, 14:37

Na grupie ktoś rozwiązał zagadkę tego tajemniczego słupa. To ponoć latarnia, obraz w załączniku. Nie sugerowalbym się tym co pisze tu taki jeden troll.

Obrazek

suri

Postautor: suri » 21 lip 2019, 15:16

Alex6688 pisze:Na grupie . ktoś rozwiązał zagadkę tego tajemniczego słupa. To ponoć latarnia, obraz w załączniku. Nie sugerowalbym się tym co pisze tu taki jeden troll.

Zdecydowanie to ta latarnia

Mts197x

Postautor: Mts197x » 22 lip 2019, 11:30

dobrytraf pisze:W piątek byliśmy na spotkaniu w biurze Atal i MPEC jest naniesiony w każdym z budynków na rzucie, mówią, że jest już wszystko dograne.

Ale powiedzieli co jest dograne konkretnie? Bo w czwartek wysłałem do nich maila z zapytaniem jak to jest z tym MPEC...bo na klinach jeszcze nie ma, oni pierwsze oddania w ciągu roku a MPEC w PLANACH na lata 2019-2025. Jak zawsze odpisywali tego samego dnia tak na to zapytanie brak odpowiedzi póki co.

bono19

Postautor: bono19 » 22 lip 2019, 11:48

Mts197x pisze:
Nimitz pisze:A czy ktoś orientuje się jaka będzie szerokość miejsca postojowego podziemnego?

Przy zakupie podane miałem tylko ile m2...na pytanie jaka mniej więcej długość/szerokość otrzymałem odpowiedź "standardowe wymiary takie jak teraz obowiązują"

Od 2018 już tylko 2,5x5 przy czym wg mnie ważniejsze samo położenie miejsca (czy jest przestrzeń między sąsiadem, filar, ściana?).

Przy okazji - z tego co widzę, we wszystkich inwestycjach zastosują portfenetry. Podpowie ktoś, bo w stanradzie inwestycji tego nie znalazłem, a na wizualizacjach nie widać jednoznacznie - okana bez balkonu/loggi będą otwierane z balustradą czy połówki? I jaki stndard - trójwarstwowe? Jaki max. współczynnik przenikania ciepła?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”