Inwestycja KW 51 Kraków (Kazimierza Wielkiego) / deweloper Des - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
megi

Re: Inwestycja KW 51 Kraków (Kazimierza Wielkiego) / deweloper Des - opinie na forum

Postautor: megi » 01 paź 2020, 21:05

Zdecydowanie szkoda, normalna plomba i uzupełnienie pierzei byłoby o wiele lepsze, tylko pewnie tak, jak piszesz, kwestia działki. Gdyby jeszcze jakiś deweloper zrobił coś odważnego i nawiązał stylistycznie do kamienic w okolicy, to byłaby już bajka. Tak niewiele, a takie to trudne w Krakowie do zrobienia.

Michal21

Re: Inwestycja KW 51 Kraków (Kazimierza Wielkiego) / deweloper Des - opinie na forum

Postautor: Michal21 » 18 lis 2020, 17:26

Śmiało mogę polecić. Według mnie bardzo uczciwy developer, firma solidna, profesjonalna. Nie widzę nic niepokojącego w ich działaniach

dzejkopf

Postautor: dzejkopf » 18 lis 2020, 17:52

Michal21 pisze:Śmiało mogę polecić. Według mnie bardzo uczciwy developer, firma solidna, profesjonalna. Nie widzę nic niepokojącego w ich działaniach

Witaj Michal21 na forum ;)
Teraz uczciwy deweloper to naprawdę rzadkość więc jeżeli możesz to podaj przykłady 'profesjonalizmu' i 'uczciwości', bo same te określenia niestety nic nie mówią, a z tego wątku można się dowiedzieć że ten deweloper to ostatnia firma której można zaufać :(. Konkretne przykłady ratujące reputację tego dewelopera na pewno dużo dadzą potencjalnym kupującym :)

Awatar użytkownika
anubis

Postautor: anubis » 18 lis 2020, 18:01

Michal21 pisze:Śmiało mogę polecić. Według mnie bardzo uczciwy developer, firma solidna, profesjonalna. Nie widzę nic niepokojącego w ich działaniach

Fajnie, że się zarejestrowałeś na forum tylko po to, aby w Twoim pierwszym poście, dwie minuty po, nam to napisać. :D

Tak generalnie to ciekawa konstrukcja myślowa, "nie widzę nic niepokojącego w ich działaniach", o jakie działania chodzi, bo w wątku nic na ten temat nie ma. Czyżby były jakieś działania/zarzuty, o których tutaj nie wiadomo i jakieś fakty są z góry wyprzedzane?
Prognoza anubisa > taka jak Kierownika Zakładu Ekonomii Instytucjonalnej i Politycznej SGH:
https://cutt.ly/pEi3HOF

Nowe pustostany w Krakowie > zapraszam do wątku o pustostanach:
https://budujesie.pl/viewtopic.php?f=14&t=12022

Nowy

Postautor: Nowy » 18 lis 2020, 22:13

Warto pewnie zapytać mieszkańców innych inwestycji wybudowanych przez tego dewelopera.

A ma ktoś może jakieś zdjęcia z budowy tej inwestycji, jak to teraz wygląda, jakieś prace już ruszyły?

rydler32

Postautor: rydler32 » 07 lis 2021, 10:04

sprzedają II etap.

ziomek_szuka

Postautor: ziomek_szuka » 07 lis 2021, 15:56

Na wizualizacjach przedstawiają to miejsce jakby miałobyć wybudowane pośrodku błoń wśród pięknych rozległych łąk, skopane w słońcu podwórze. Quick look na google maps... :roll:
Obrazek gdzie jest UOKiK :lol:

kaczydziobek

Postautor: kaczydziobek » 07 lut 2022, 19:03

Budynek zbudowany w środku jeszcze nie wykończony. 3 wejścia do budynku z parteru i po jednym wejściu po schodkach na kolejne pietra.
Oprowadza bardzo miła Pani.
Mapa pokazuje 2km do Centrum.
AGH, UP są dość blisko.
Portierzy będą zależni od wspólnoty. 70 mieszkań, przy ok 4 portierach daje ok. 200-300 zł wyższe czynsze co miesiąc na mieszkanie.
Zależnie jak zadecyduje wspólnota.
Aktualnie nie ma obowiązku kupowania miejsca postojowego, dla mnie to akurat plus.

oleo

Postautor: oleo » 17 lut 2022, 19:08

Rzeczywiście sporo przestrzeni na tej wizualizacji, jakoś jak to widziałem ostatnio, to wydawało mi się, że nie ma tak dużo miejsca w sąsiedztwie tego budynku, ale może coś przeoczyłem :)

luc

Postautor: luc » 19 cze 2022, 11:48

Ta inwestycja przy Kazimierza Wielkiego w Krakowie będzie miała jakieś kolejne etapy jeszcze? Jakoś za krótki mi się wydaje ten budynek w porównaniu z wizualizacją.

Obrazek

Inna sprawa, że nie robi jakiegoś specjalnego wrażenia. Szkoda, że nie zrobiono tam czegoś bardziej nawiązującego do okolicznego modernizmu, którego sporo po sąsiedzku.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”