Apartamenty Gusta Kraków od MAWAT Developer - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Sato

Re: Apartamenty Gusta Kraków od MAWAT Developer - opinie na forum

Postautor: Sato » 14 mar 2021, 20:51

Wszystko jasne:)

valhaar

Postautor: valhaar » 15 mar 2021, 10:21

Ja od września mam zarezerwowane mieszkanie i od tego też czasu bezskutecznie staram się załatwić kredyt. Mam zdolność nawet znacznie większą, więc problem nie leży po mojej stronie, co potwierdza nawet sam deweloper lub serwis Obido, bo rozmawiałem również z nimi i znają problem. Nie mogę się dowiedzieć nigdzie czego dokładnie sprawa się tyczy. Kredyty były owszem udzielane, ale na samym początku jak ruszyła inwestycja, natomiast później i w chwili obecnej da się kupić jedynie za gotówkę. Zły jestem, bo nie powiedzieli mi od razu, że może być problem z kredytem. No przecież taki temat nie pojawia się z nieba, tylko już od początku musiało być coś na rzeczy. Szkoda, bo ciekawie się zapowiada inwestycja...

Wiola75

Postautor: Wiola75 » 15 mar 2021, 15:30

Ja też interesowałam się tą inwestycją i podobno te problemy powoduje typowo polski - "życzliwy sąsiad", szkoda że ludzie nie mają ciekawszych zajęć tylko uprzykrzanie życia innym...

jozek

Postautor: jozek » 29 mar 2021, 10:42

wg informacji od mawat, odbyly sie juz sprawy w 3 instancjach ktore mawat wygral, a "zyczliwemu" przysluguje juz tylko skarga kasacyjna

Sato

Postautor: Sato » 30 mar 2021, 18:22

To prawda, ale do całkowitego zakończenia sprawy banki w dalszym ciągu nie udzielą ludziom kredytu. Co gorsze na każdy etap inwestycji obowiązuje odrębne pozwolenie na budowę.... czyli sytuacja może się powtarzać i developer może nie sprzedać już żadnego mieszkania na kredyt, chociaż i tak sąsiedzi nie są w stanie zablokować inwestycji.

jozek

Postautor: jozek » 01 kwie 2021, 15:46

cyt.
"Co gorsze na każdy etap inwestycji obowiązuje odrębne pozwolenie na budowę..."

co to za bzdura, etapy inwestycji to kolejne budynki na tej dzialce których ma byc pewnie z 10, nie defetyzuj...

Sato

Postautor: Sato » 01 kwie 2021, 19:03

jozek pisze:cyt.
"Co gorsze na każdy etap inwestycji obowiązuje odrębne pozwolenie na budowę..."

co to za bzdura, etapy inwestycji to kolejne budynki na tej dzialce których ma byc pewnie z 10, nie defetyzuj...

Kolego bzdury to ty piszesz, nie masz zielonego pojęcia o kolejnych etapach tej inwestycji, zasięgnij informacji u developera, a później możesz napisać sprostowanie. :lol:

jozek

Postautor: jozek » 02 kwie 2021, 13:01

na kazde pietro osobne pozwolenie na budowe czy jak wg ciebie?
wyjasnij prosze

Sato

Postautor: Sato » 02 kwie 2021, 15:51

Będą cztery etapy budowy w wyniku, których powstanie 11 bloków różnej wielkości. Zakupione przez nas mieszkania znajdują się w I etapie obejmującym 2 budynki mieszkalne Romero i Lavanda i na ten etap developer ma pozwolenie. O resztę pozwoleń pytałem w Mawacie, właśnie pod kątem możliwości powtórzenia się sytuacji związanej z nieprzyznawaniem kredytów przez banki. I niestety moje obawy potwierdził developer iż kolejne etapy czyli II, III i IV będą realizowane na podstawie oddzielnych pozwoleń i tym samym także mogą także zostać oprotestowane przez tych samych lub kolejnych sąsiadów (tak po prostu po złości). Oczywiście jest to sytuacja wyjątkowo niekorzystna dla samego developera i przynosząca mu wymierne straty nawet widać to w tym momencie gdzie zostało jeszcze 15 niesprzedanych mieszkań, praktycznie wszystkie większe metraże, które w kredycie podejrzewam żeby się sprzedały.
Jeśli dalej nie wierzysz proponuję zadzwonić np. do Pani Natali z Mawatu.

PS. Wg mnie to wyjątkowo blisko sąsiadów (domków jednorodzinnych) będzie znajdował się dopiero etap IV czyli tam gdzie teraz jest baza sprzętowa.

jozek

Postautor: jozek » 02 kwie 2021, 21:33

Tez kupiłem mieszkanie w tej inwestycji, jak widać wszystko jest w porządku, kojejne etapy mnie kompletnie nie interesuja,dokładnie o tym na początku napisałem, czego nie zrozumiałeś?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”