Apartamenty Woźniców (przy Centralnej-Woźniców) od Balbud - opinie o inwestycji

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
wicek13

Re: Apartamenty Woźniców (przy Centralnej-Woźniców) od Balbud - opinie o inwestycji

Postautor: wicek13 » 11 maja 2021, 17:04

Metr na woźniców w mieszkaniach 3 pokojowych z ogródkiem to jakies 9400zl. Mapke z drogą przeslala mi pani z ofertą sa tam tez drugi etap i 4 domki jednorodzinne powyżej drogi

Mateuszkrk93

Re: Apartamenty Woźniców (przy Centralnej-Woźniców) od Balbud - opinie o inwestycji

Postautor: Mateuszkrk93 » 11 maja 2021, 17:31

Taka cena to chyba testowanie klientów, sprzedaż stoi jak u większości deweloperów w Krakowie obecnie, pomimo informacji w mediach o wyprzedających się w mig inwestycjach i rekordowym przyroście kredytów rok do roku (przypominam że o tej porze roku rok temu siedzieliśmy z zamknięciu). Sugeruję ostrożność.
Jednocześnie nie mogę nie pochwalić tego dewelopera za projekt. Bardzo bardzo ładna bryła budynku, nie to co większość obecnie realizowanych paskudnych "bloczysk". Jak ci się podoba lokalizacja to dzikami bym się też nie przejmował, wcześniej czy później zaczną je wywozić za miasto.

Bettyw1

Postautor: Bettyw1 » 11 maja 2021, 21:20

wicek13 pisze:Metr na woźniców w mieszkaniach 3 pokojowych z ogródkiem to jakies 9400zl. Mapke z drogą przeslala mi pani z ofertą sa tam tez drugi etap i 4 domki jednorodzinne powyżej drogi

No to Atal wychodzi zdecydowanie korzystniej cenowo, no i lokalizacyjnie też duzo lepiej. Nie mówiąc o tym, że sprzedaż tu stoi bardzo, czemu w sumie sie nie za bardzo dziwie ze względów opisywanych juz na wątku, a Atal mimo wszystko powoli się sprzedaje; dla mnie to jakoś bezpieczniej wygląda. Ciekawe, ile teraz za metr mieszkania wyżej chcą, bo najwyraźniej taktyka jest taka sama jak u wiekszości: nie sprzedaje się, to podniesmy ceny :lol:
Ciekawa jestem jak się skończy sprawa z tą droga, bo ktoś wcześniej pisał, że pozwolenie na jej budowę było zaskarżone :|

Franciszka22

Postautor: Franciszka22 » 24 paź 2021, 18:57

Cześć!

Ostatnio natrafiłam na inwestycję Apartamenty Woźniców, co o niej myślicie? Warto rozważać zakup w tej lokalizacji? Budynek już izolują, sprawdziłam ofertę dewelopera jest sporo wolnych mieszkań - trochę to dziwne. Czyżby cena tak odstraszała kupujących? :)

Bettyw1

Postautor: Bettyw1 » 24 paź 2021, 21:35

Franciszka22 pisze:Cześć!

Ostatnio natrafiłam na inwestycję Apartamenty Woźniców, co o niej myślicie? Warto rozważać zakup w tej lokalizacji? Budynek już izolują, sprawdziłam ofertę dewelopera jest sporo wolnych mieszkań - trochę to dziwne. Czyżby cena tak odstraszała kupujących? :)

Nie wiem jak tam teraz z cenami za m2, ale przeczytaj sobie wątek, bo nie jest długi, to może znajdziesz odpowiedź na swoje pytania. W dużym skrócie to jak za taką cenę to: słaba infrastruktura (brak jakichkolwiek lokali usługowych na terenie inwestycji) i odległość od komunikacji, bliskosc PM (specyficzny zapach), realny problem z dzikami, a do tego zapewne fakt, że obok powstanie kolejny budynek (budowa "za oknem" przez kolejne lata). Mieszkania też rozkładami nie powalają raczej (chyba najsensowniejsze były te 60m2 i trochę ponad 70m2, w zasadzie tylko one się sprzedały, a inwestycja ma sie ku końcowi chyba) - choć oczywiście zalezy, czego się szuka. No i tam jakas droga ma powstac do tego budynku (naokoło, gdzieś poniżej dawnego Expo chyba), bo przez Woźniców autem nie dojedziesz, choc pieszo dojdziesz.

iti

Postautor: iti » 25 paź 2021, 0:21

Bettyw1 pisze:

Nie wiem jak tam teraz z cenami za m2, ale przeczytaj sobie wątek, bo nie jest długi, to może znajdziesz odpowiedź na swoje pytania. W dużym skrócie to jak za taką cenę to: słaba infrastruktura (brak jakichkolwiek lokali usługowych na terenie inwestycji) i odległość od komunikacji, bliskosc PM (specyficzny zapach), realny problem z dzikami, a do tego zapewne fakt, że obok powstanie kolejny budynek (budowa "za oknem" przez kolejne lata). Mieszkania też rozkładami nie powalają raczej (chyba najsensowniejsze były te 60m2 i trochę ponad 70m2, w zasadzie tylko one się sprzedały, a inwestycja ma sie ku końcowi chyba) - choć oczywiście zalezy, czego się szuka. No i tam jakas droga ma powstac do tego budynku (naokoło, gdzieś poniżej dawnego Expo chyba), bo przez Woźniców autem nie dojedziesz, choc pieszo dojdziesz.

Jakoś dawno nie udało mi się tam wybrać, ale nic dziwnego, bo to miejsce jest wyjątkowo nie po drodze nigdzie. A ktoś może ma jakieś zdjęcia, na których widać, jaki jest stopień zaawansowania budowy tej inwestycji? Faktycznie niewiele im tam zostało do zrobienia?

Franciszka22

Postautor: Franciszka22 » 25 paź 2021, 8:51

iti pisze:
Bettyw1 pisze:

Jakoś dawno nie udało mi się tam wybrać, ale nic dziwnego, bo to miejsce jest wyjątkowo nie po drodze nigdzie. A ktoś może ma jakieś zdjęcia, na których widać, jaki jest stopień zaawansowania budowy tej inwestycji? Faktycznie niewiele im tam zostało do zrobienia?

Nie mam zdjęć, ale północna ściana jest już ocieplona. Wydaje się, że powoli zmierzają ku końcowi, zakończenie prac w połowie przyszłego roku.

mkc1

Postautor: mkc1 » 06 gru 2021, 15:24

Witam,
czy ktoś wie czy wyjaśniła się sprawa budowy drogi dojazdowej?

iti

Postautor: iti » 26 sty 2022, 11:17

mkc1 pisze:Witam,
czy ktoś wie czy wyjaśniła się sprawa budowy drogi dojazdowej?

Podobno czekają na pozwolenie i chcieliby zacząć budować alternatywna drogę wiosną, ale to nigdy nic nie wiadomo.

iti

Postautor: iti » 26 sty 2022, 11:21

Przy czym ta droga, która tam jest teraz, jest fatalna, tam się nawet dwa samochody nie minął, zwłaszcza na tym ostatnim odcinku. Chodników też nie ma, dopiero bliżej al. Pokoju.

Obrazek

A poza tym, to mam kilka zdjęć tego, jak to teraz wygląda aktualnie.

Obrazek

Sam blok wygląda zupełnie przyzwoicie i niewiele pracy już im zostało przy nim do wykonania.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”