asander pisze:projekty1 pisze:asander pisze:
Sprawdziłem, od Bochenka przez Podedworze na przystanek tramwajowy Piaski Nowe jest całe 600 metrówA więc zależnie od kroku od 5 do 7 minut
Bez przesady, to całkiem blisko i akceptowalnie.
A to zależy, który przystanek masz na myśliBo jeśli ten Bochenka, to się zgodzę - 5 minut będzie, ale stamtąd mało co jedzie w stronę centrum - 107 tylko do Zajezdni Wola Duchacka, jedynie 169 i 469 w stronę Górki Narodowej, ale już na inne trasy trzeba trochę podejść. I ja miałam na myśli właśnie ten przystanek, na który trzeba podejść - czyli Nowosądecka (bo stamtąd odjeżdżają autobusy i tramwaje w różne kierunki) i tam to w życiu w 5 minut nie dojdę - musiałabym chyba frunąć między blokami - minimum 10 minut trzeba liczyć. Dla jednego jest to akceptowalne, dla innego nie, szczególnie jak rano się liczy każda minuta i człowiek jest np. spóźniony
No tak, to pewnie zmienia postać rzeczy. Ja to będę pracował praktycznie permanentnie zdalnie, więc jak raz na 2-3 tygodnie będę trochę dłużej zmierzał do biura to dramatu nie będzie
Ciekawy też jestem jak (i czy) otwarcie Trasy Łagiewnickiej zmieni komunikację na Nowosądeckiej, czy dołożą jakieś linie tramwajowe/autobusowe.
Myślę, że Trasa Łagiewnicka poprawi komunikację na osiedlu Kurdwanów, Wola Duchacka, Piaski Nowe i Kozłówek. Nie wiem, czy będą nowe linie, ale spodziewam się przedłużenia tras aktualnie funkcjonujących. Np. 50 zamiast kończyć trasę na pętli Kurdwanów zostanie pewnie przedłużona na Ruczaj. I jeśli myślimy o poprawie komunikacji, to moim zdaniem będzie to głównie poprawa z dzielnicą Borek Fałęcki i Ruczaj. Tam pewnie będą jeździły jakieś bezpośrednie linie. Na pewno zwiększy się możliwość przesiadek - pewnie na skrzyżowaniach trasy z ulicą Zakopiańską, Kobierzyńską i Grota Roweckiego na inne linie i to jest na pewno na plus. Ciekawa jestem jak będzie z kolejnymi etapami tej trasy, bo się spierają, który odcinek ma być następny wiadomosci.onet.pl/krakow/protest-mieszkancow-chodzi-o-trase-lagiewnicka/qbty286