Strefa Cegielnia Kraków od Atal (Zesławice ul. Gustawa Morcinka) - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Martab

Re: Strefa Cegielnia Kraków od Atal (Zesławice ul. Gustawa Morcinka) - opinie na forum

Postautor: Martab » 10 mar 2022, 10:59

Jeśli to są te promocje na które czekaliśmy 2 lat to naprawdę warto było czekać xD

radosławk

Re: Strefa Cegielnia Kraków od Atal (Zesławice ul. Gustawa Morcinka) - opinie na forum

Postautor: radosławk » 10 mar 2022, 11:01

Tragedia, kupiłem mieszkanie Atalu i nie polecam. :D

Mar G

Postautor: Mar G » 10 mar 2022, 11:10

fajne fotki cegielni

https://biznes.lovekrakow.pl/aktualnosc ... 45124.html

S7 idzie polami w NH - więc pewnie tak to będzie wyglądać.
chociaż to hen za NH jeszcze
Załączniki
s7.jpg
s7.jpg (236.6 KiB) Przejrzano 7945 razy

luc

Postautor: luc » 10 mar 2022, 11:40

Mar G pisze:S7 idzie polami w NH - więc pewnie tak to będzie wyglądać.
chociaż to hen za NH jeszcze

Dzięki za zwizualizowanie sprawy, gdyby tak faktycznie miało być, to rzeczywiście blisko osiedla ruchliwa droga, poza odległością od miasta, zdecydowanie na minus. Niby poważny deweloper, a jednak o tej drodze na wizualizacjach zapomnieli jakoś.

Do tego chyba w okolicy trochę niezbyt ciekawego sąsiedztwa.

luc

Postautor: luc » 10 mar 2022, 11:41

Układy mieszkań niezłe, B2 Studio tu daje radę, jak zazwyczaj. Może trochę większe mogłyby być balkony i loggie.

iti

Postautor: iti » 10 mar 2022, 11:59

Mar G pisze:fajne fotki cegielni

Kilka lat temu też kilka zdjęć cegielni w Zasławicach wrzuciłem na forum, np.:

iti pisze:Obrazek

Wnętrze wieży ciśnień także robi wrażenie, cegła i beton. Chyba mogłaby tam powstać np. ciekawa restauracja, albo coś podobnego :)

Resztę można obejrzeć w wątku Cegielnia Zasławice, ale nie spodziewałem się wtedy, że zaczną tam wyrastać blokowiska. W każdym razie na pewno ciekawe miejsce z historią, ciekawe jak skończą historyczne budynki, nie mam 100% pewności, ale one chyba są w rejestrze zabytków.

pudel

Postautor: pudel » 10 mar 2022, 21:15

Na tym filmie widać wnętrze główne cegielni. Jest tam potencjał!

https://www.youtube.com/watch?v=KIfm_lXgGOc

luc

Postautor: luc » 11 mar 2022, 10:26

Czyli droga S7 będzie przebiegała pod kolejnymi etapami tego osiedla, a nie pod pierwszym, który teraz zaczęli sprzedawać. Ale poza tą ekspresówką, to tam chyba jeszcze więcej "atrakcji" w okolicy jest.

teamfm

Postautor: teamfm » 11 mar 2022, 10:35

Przejedź się na kliny i zobacz jak w odległości 400m słychać autostradę, tu będzie znacznie bliżej

pudel

Postautor: pudel » 11 mar 2022, 10:52

Ale poza tą ekspresówką, to tam chyba jeszcze więcej "atrakcji" w okolicy jest.

Właśnie mi przypomniałeś o czymś takim jak "Baraki w Kantorowicach" gdzie gmina przeprowadzała eksmisje. Ale jak to teraz wygląda, nie mam pojęcia...

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”