Kameralny Prokocim 2 Kraków od Matexi Polska - informacje i opinie forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Gacek89

Re: Kameralny Prokocim 2 Kraków od Matexi Polska - informacje i opinie forum

Postautor: Gacek89 » 14 lip 2023, 9:35

Nie chce w to wierzyć ale może tak być że na Bochenka będzie metr za 13 tys zł :oops: a są tam planowane już 3 następne bloki

teqnix

Postautor: teqnix » 18 lip 2023, 18:43

Mały update bo dzisiaj akurat byłem tam spacerze więc zamieszczam zdjęcia. Rozumiem, że to będzie przy tym rondzie? Bo na tablicy informacyjnej jako inwestor i wykonawca figuruje Express Konkurent a nie Matexi. No i jeszcze na potwierdzenie moich tez wyżej jaka klasa społeczna jest głównie zainteresowana zakupem w tutejszej okolicy widoczek z 1 etapu na parkujące tam akurat samochody. Dwa za minimum 250, Hilux trochę tańszy ;) Swoją drogą 2 etap jeżeli przy rondzie będzie mimo wszystko lepiej położony od pierwszego, na którym na pewno bardzo słychać Wielicką.

Obrazek

Obrazek

brainer

Postautor: brainer » 20 lip 2023, 22:41

teqnix pisze:Mały update bo dzisiaj akurat byłem tam spacerze więc zamieszczam zdjęcia. Rozumiem, że to będzie przy tym rondzie? Bo na tablicy informacyjnej jako inwestor i wykonawca figuruje Express Konkurent a nie Matexi. No i jeszcze na potwierdzenie moich tez wyżej jaka klasa społeczna jest głównie zainteresowana zakupem w tutejszej okolicy widoczek z 1 etapu na parkujące tam akurat samochody. Dwa za minimum 250, Hilux trochę tańszy ;) Swoją drogą 2 etap jeżeli przy rondzie będzie mimo wszystko lepiej położony od pierwszego, na którym na pewno bardzo słychać Wielicką.

Tak to jest inwestycja przy tym małym rondzie. Wcześniej tam był dom i garaże, które zostały wyburzone.

iti

Postautor: iti » 21 lip 2023, 9:42

brainer pisze:Tak to jest inwestycja przy tym małym rondzie. Wcześniej tam był dom i garaże, które zostały wyburzone.

Duży ruch na tej drodze? Będzie uciążliwy dla mieszkańców czy to raczej sprawa pomijalna?

teqnix

Postautor: teqnix » 21 lip 2023, 11:20

iti pisze:
brainer pisze:Tak to jest inwestycja przy tym małym rondzie. Wcześniej tam był dom i garaże, które zostały wyburzone.

Duży ruch na tej drodze? Będzie uciążliwy dla mieszkańców czy to raczej sprawa pomijalna?

Nie byłem tam co prawda nigdy w godzinach szczytu, wyjazdów czy powrotów z pracy ale ile razy tam akurat byłem to moim zdaniem ruch umiarkowany i chyba go jakoś nie słychać bo tam jeżdżą samochody wolno. Ale i tak gdybym był zainteresowany zakupem mieszkania w tych rejonach to bym chyba wolał czekać na 2 etap Badurskiego z tym, że nie wiadomo jakie tam będą metraże itp. Jedyna wada to do tramwaju na nogach sporo dalej ale tak to same plusy, w tym zerowy ruch samochodowy. Nie wypowiadam się tutaj o standardzie budynku czy jakości dewelopera bo nie mam porównania a o samej lokalizacji. A w ogóle to 2 minuty na piechotę od tego ronda jest takie coś:
Załączniki
rzeczka.jpg
rzeczka.jpg (96.82 KiB) Przejrzano 3044 razy

Master

Postautor: Master » 16 sty 2024, 13:13

Da ktoś znać, jak aktualnie wyglądają postępy na tej budowie? Dzieje się tam coś, budowa ruszyła, na jakim etapie jest ten projekt?

Kamil_kam

Postautor: Kamil_kam » 26 sie 2024, 2:34

Widać, że budowa ruszyła. Przejeżdżałem tam kilka razy, ale zawsze w niedziele, w przeciągu 3 tyg. Chyba 2-3 piętro jest w budowie, ale jakoś postępu wyraźnie w tym okresie nie widać. Subiektywnie wydaje się, że nie jest to jakoś imponujące tempo, ale może taki harmonogram. Jak na to, że budowa trwa ponad rok, a blok ma dużo pięter, a podstawę powierzchni małą, to mam wrażenie, że dość powoli, chyba że garaże były tam np -2. Ktoś coś więcej wie?
W drugiej części Krk gdzie obecnie mieszkam i dużo się buduje, to bloki 7 piętrowe z garażem, które deweloper zaczął budować na przełomie 3-4 kw 2023 już kończą robić elewacje i cała bryła i okna są - a powierzchnia bloku nieporównywalnie większa

andrzejkrk

Postautor: andrzejkrk » 16 wrz 2024, 14:45

Kamil_kam pisze:Widać, że budowa ruszyła. Przejeżdżałem tam kilka razy, ale zawsze w niedziele, w przeciągu 3 tyg. Chyba 2-3 piętro jest w budowie, ale jakoś postępu wyraźnie w tym okresie nie widać. Subiektywnie wydaje się, że nie jest to jakoś imponujące tempo, ale może taki harmonogram. Jak na to, że budowa trwa ponad rok, a blok ma dużo pięter, a podstawę powierzchni małą, to mam wrażenie, że dość powoli, chyba że garaże były tam np -2. Ktoś coś więcej wie?
W drugiej części Krk gdzie obecnie mieszkam i dużo się buduje, to bloki 7 piętrowe z garażem, które deweloper zaczął budować na przełomie 3-4 kw 2023 już kończą robić elewacje i cała bryła i okna są - a powierzchnia bloku nieporównywalnie większa

Generalnie podobno zeszło im trochę w ziemi, tam są dwa poziomy garażu podziemnego ściana szczelinowa więc pewnie woda dała znaki. Teraz generalnie lecą po 2 piętra miesięcznie więc budynek rośnie w fajnym tempie a że budynek ma małą powierzchnie teraz pewnie będzie widać znaczące postępy... sam się zastanawiam czy się nie zakręcić przy tej inwestycji.

jay073

Postautor: jay073 » 18 lut 2025, 13:56

Czy kupował ktoś mieszkanie w tej inwestycji, bądź rozmawiał z deweloperem na ten temat? Na jakie rabaty można tam liczyć?
Ceny na stronie niezmienne od przynajmniej kilku miesięcy.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”