Merite Serena Kraków / Grupa Merite deweloper - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Mar G

Re: Merite Serena Kraków / Grupa Merite deweloper - opinie na forum

Postautor: Mar G » 07 mar 2024, 10:53

Nowy pisze:Wydaje mi się, że widziałem tam miejsce postojowe też za 50k, tu chyba pokazałeś raczej te droższe, żeby do tezy pasowało, a większość miejsc postojowych, to jest po 60k. Miejsc postojowych w garażu za 35-40k to dawno nie widziałem w nawet w takich rejonach, ale może za słabo przeglądałem oferty, choć mam nieodparte wrażenie, że standardem staje się raczej cena 50k w mieście.
.

w Iluminie przy Jerzmanowskiego były po 35 T jesienią jeszcze. nie schodziły na inwestycji bo dużo ich zrobili to zaoferowali mieszkańcom z okolicznych starszych bloków bo parkingów brakuje

natomiast fakt, że komórki lokatorskie na Bieżanowie są na poziomie cen mieszkań sprzed 2-3 lat jednak wprawia w osłupienie

Obrazek

Nowy

Postautor: Nowy » 07 mar 2024, 11:05

Piszesz o jesieni, tymczasem już prawie wiosna kolejnego roku.

A komórki w całym Krakowie teraz w okolicach 10k m2, nic dziwnego, to przydatna sprawa i ludzie chętnie odkupują, jak mieszkają gdzieś na stałe.

Mar G

Postautor: Mar G » 07 mar 2024, 11:10

Nowy pisze:Piszesz o jesieni, tymczasem już prawie wiosna kolejnego roku.

.

no tak. wzrost cen z 35 T na 60-90 T w tej samej okolicy przez kilka miesięcy to naturalny proces zupełnie. absolutna zgoda

Tuzinek

Postautor: Tuzinek » 07 mar 2024, 11:33

Nowy pisze:
Tuzinek pisze:@Mar G Tam jest chyba jeszcze myjnia obok tego na parterze.

Z tą myjnią, to ktoś to wyżej dementował, więc chyba nie. Nie ma co powielać tego dalej, skoro sprawa wyjaśniona.

Sugerowałem się dziennikiem budowy na stronie dewelopera gdzie myjnia stoi i ma się dobrze. Jak rozumiem na pewno idzie do rozbiórki?

Obrazek

Nowy pisze:Piszesz o jesieni, tymczasem już prawie wiosna kolejnego roku.

A komórki w całym Krakowie teraz w okolicach 10k m2, nic dziwnego, to przydatna sprawa i ludzie chętnie odkupują, jak mieszkają gdzieś na stałe.

To ciekawe bo w lipcu brałem w Czyżynach w cenie 3,2k za m2 coś szybko się te ceny zmieniają wg ciebie. Może w kilku wybranych inwestycjach tak odlecieli z cenami, na pewno nie jest to standard tak jak twierdzisz.

Nowy

Postautor: Nowy » 07 mar 2024, 11:53

Na ile dobrze czytam mapkę wrzuconą stronę wcześniej, to jednak nie ma tam myjni, ale może może coś pomyliłem, w każdym razie ja nie widzę.

Z miejscami postojowymi, to wrzucone na screenie były najdroższe, pominięto na nim tańsze. Wiele lat temu na Avii miejsca w garażu też były po 50k. Kojarzę dobrze bloki z pomieszczeniami śmietnikowymi w bryle budynku, może mam węch stępiony, ale śmierdzi tam dopiero, jak się drzwi otwiera i wchodzi do środka. Nie uważam, że to jakaś super inwestycja, że tania itp., ale nie oceniajmy wszystkiego pod tezę.

Obrazek
Wizualizacja: deweloper Merite Serena

Trzeba im oddać, że duże balkony przynależą do tych mieszkań, blok przynajmniej na wizualizacjach wygląda bardzo dobrze. Pętla tramwajowa też raczej na plus w tym przypadku. Nie wiem jak duży jest ruch na ul. Barbary, to może być uciążliwe tam pewnie. No i otoczenie, te stare bloki niedaleko, ma swoje plusy (stare osiedla z zielenią i usługami), ale minusy też mają.

Też z zainteresowaniem będę się przyglądał temu, jak to się sprzedaje.

Tuzinek

Postautor: Tuzinek » 07 mar 2024, 15:32

Tyle się nachwaliliśmy za ceny a widzę że już podnieśli te tańsze 68ki o 1k/m2 :D Np mieszkanie numer 20 kosztowało 818tys wczoraj a dzisiaj już 887tys.

Nie sprawdzałem wszystkich ale pewnie resztę tych ~68m2 też podnieśli

Pepeg

Postautor: Pepeg » 07 mar 2024, 16:08

Tuzinek pisze:Tyle się nachwaliliśmy za ceny a widzę że już podnieśli te tańsze 68ki o 1k/m2 :D Np mieszkanie numer 20 kosztowało 818tys wczoraj a dzisiaj już 887tys.

Standardowa praktyka dewelopera. Ludziska się rzucili jak szczerbaty na suchary :lol: Już jedno sprzedane i 4 rezerwacje.
Jak będzie dobrze się sprzedawać to cena będzie szła do góry, tym bardziej że dopłaty do kredytów za pasem.

Mar G

Postautor: Mar G » 07 mar 2024, 16:13

Tuzinek pisze:Tyle się nachwaliliśmy za ceny a widzę że już podnieśli te tańsze 68ki o 1k/m2 :D Np mieszkanie numer 20 kosztowało 818tys wczoraj a dzisiaj już 887tys.

dziwisz się ?

skoro widzą, że nawet na tak szacownym forum niektórym nie przeszkadza pod oknem zapaszek śmietnika, myjni czy wjazd do garażu - a wręcz generuje zachwyt cenami czy wys. 3,5 m kondygnacji garażu - byliby frajerami nie podnosząc cen.

proszę :

Obrazek

Tuzinek

Postautor: Tuzinek » 07 mar 2024, 16:26

Mar G pisze:

dziwisz się ?

skoro widzą, że nawet na tak szacownym forum niektórym nie przeszkadza pod oknem zapaszek śmietnika, myjni czy wjazd do garażu - a wręcz generuje zachwyt cenami czy wys. 3,5 m kondygnacji garażu - byliby frajerami nie podnosząc cen.

proszę :

Ale z ciebie maruder :D Niezła inwestycja, dobre ceny kilku mieszkań dali a marudzisz na wszystko dookoła. Niestety takie jest życie w mieście że będziesz miał pod oknem szkołę z bachorami/myjnię lub w lokalu usługowym pod tobą zrobią kebaba czy inne przedszkole.

Pokaż mi innego dewelopera który obniża cenę konkretnego mieszkania o 1,5k m2 względem rynkowej bo za oknem jest myjnia/wjazd do garażu/cokolwiek innego. Większość rżnie głupa i mieszkanie kosztuje tyle samo co reszta i po prostu sprzedaje się jako ostatnie w inwestycji

Nowy

Postautor: Nowy » 07 mar 2024, 16:34

Ale jaka myjnia? Jeśli chodzi o tą pomiędzy terenem, gdzie prowadzone są wyburzenia a ul. Barbary, to jej na planie zagospodarowaniu terenu nie ma... Warto by się jednak posługiwać faktami :)

Bardziej mnie ciekawi, co powstanie po sąsiedzku, tam gdzie ten parking i jakieś baraki, bo pewnie też działka idealna pod mieszkaniówkę albo coś innego.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”