Apartamenty Park Matecznego Kraków od Dom Development - opinie na forum
Re: Apartamenty Park Matecznego Kraków od Dom Development - opinie na forum
A co do samej okolicy, to postaram się wrzucić kilka zdjęć wkrótce.
source pisze:MarcinG pisze:Plus niebawem bezposrednie polaczenie z Kazimierzem podprzez kladke Ludwinow-Kazimierz. to duzy plus tej lokalizacji potencjalnie.
Ale to jaka będzie odległość stamtąd do tej kładki, chyba spory kawałek jednak?
+/- 1 km na nogach. Jak na moj gust, to blisko

MarcinG pisze:source pisze:MarcinG pisze:Plus niebawem bezposrednie polaczenie z Kazimierzem podprzez kladke Ludwinow-Kazimierz. to duzy plus tej lokalizacji potencjalnie.
Ale to jaka będzie odległość stamtąd do tej kładki, chyba spory kawałek jednak?
Dobrze, ze wpsiales + / - bo się zgadza, na nogach po chodniku to bedzie ze 2 km, golab rzeczywiscie przeleci z 1km
Bas Kra pisze:MarcinG pisze:source pisze:Ale to jaka będzie odległość stamtąd do tej kładki, chyba spory kawałek jednak?
Dobrze, ze wpsiales + / - bo się zgadza, na nogach po chodniku to bedzie ze 2 km, golab rzeczywiscie przeleci z 1km
Nie do konca

MarcinG pisze:Nie do konca
Mozemy ponegocjować. Dołożyłeś 200 metrów, ja coś spuszczę. Pokaż jeszcze jedną mapę od ulicy Rydlówka 5, bo tam bedzie osiedle.
Pewnie, w zasadzie osiedle tez bedzie dosc spore, ciekawe jak bedzie polaczone z tkanka miejsca wkolo. Pewnie roznice w odleglosciach pomiedzy jednym, a drugim koncem beda znaczne.
Co do samej oferty – wydaje mi sie, ze w dalszych etapach bedzie sie dalo upolowac jakies nieglupie mieszkania, ale roznice miedzy lokalami beda znaczne. Mam na mysli, ze mozna miec cos ze spoko widokiem i w miare spokojne, ale nie trudno o takie z ekspozycja na ruch i halas. Kiedys byly jakies renderki tego osiedla, krazyly po sieci i wygladalo to duzo bardziej kameralnie i premium. Ale moze to kwestia perspektywy poprostu. Gesto sie tam zrobi.
Co do samej oferty – wydaje mi sie, ze w dalszych etapach bedzie sie dalo upolowac jakies nieglupie mieszkania, ale roznice miedzy lokalami beda znaczne. Mam na mysli, ze mozna miec cos ze spoko widokiem i w miare spokojne, ale nie trudno o takie z ekspozycja na ruch i halas. Kiedys byly jakies renderki tego osiedla, krazyly po sieci i wygladalo to duzo bardziej kameralnie i premium. Ale moze to kwestia perspektywy poprostu. Gesto sie tam zrobi.
MarcinG pisze:+/- 1 km na nogach. Jak na moj gust, to blisko
To prawda, generalnie to nie jest daleko, taka odległość i też nie miałbym problemu z jej pokonaniem, ale... do tego dolicz czekanie na światłach i to, że część trasy jest przy jednej z najruchliwszych dróg w mieście. To już nie robi się wtedy przyjemny spacer. Ja zwykle wolę nadłożyć drogi, niż spacerować wzdłuż obwodnicy.
No i jeszcze sama architektura, całkiem spore budynki zamierza tam postawić deweloper Dom Development.

Wizualizacja: deweloper Dom Development
Ja wiem, że może być głośno od samochodów, ale perspektywa tarasów na dachu jest całkiem atrakcyjna, szkoda, że to nie jest standard w budownictwie wielorodzinnym. Elewacja chyba płytkami ceramicznymi pokryta częściowo, dobrze widzę? Balkony też z tej perspektywy wyglądają na spore.

Wizualizacja: deweloper Dom Development
Ja wiem, że może być głośno od samochodów, ale perspektywa tarasów na dachu jest całkiem atrakcyjna, szkoda, że to nie jest standard w budownictwie wielorodzinnym. Elewacja chyba płytkami ceramicznymi pokryta częściowo, dobrze widzę? Balkony też z tej perspektywy wyglądają na spore.
Promują się
biznes.lovekrakow.pl/aktualnosci/podgorze-sa-plany-na-9-kolejnych-blokow-w-miejscu-dawnej-fabryki-maszyn_56646.html
biznes.lovekrakow.pl/aktualnosci/podgorze-sa-plany-na-9-kolejnych-blokow-w-miejscu-dawnej-fabryki-maszyn_56646.html
Z tego artykułu wyżej:
Całkiem szybko zamierzają budować, skoro skończyć pierwszy etap mają do końca przyszłego roku.
Bawią mnie też te teksty o otwartym charakterze osiedla. Jeszcze niedawno deweloperzy reklamowali, że osiedle zamknięte, bezpieczne, a jak w Krakowie zakazali grodzenia osiedli, to teraz jest, że osiedla mające otwarty, miejski charakter
Budynki będą powstawać etapami. Na IV kwartał przyszłego roku mają być gotowe dwa 7-8 kondygnacyjne i jeden czterokondygnacyjny. W nim znajdzie się 25 mieszkań o metrażu między 29-35 mkw.,(jednopokojowe kawalerki) a nawet 114-metrowym apartamentem (w ofercie jest jeden). Trzy mieszkania mają około 50 mkw., dwa blisko 94 mkw., jest też kilka o metrażu powyżej 40 mkw.. W budynku będzie również siedem lokali usługowych.
Całkiem szybko zamierzają budować, skoro skończyć pierwszy etap mają do końca przyszłego roku.
Bawią mnie też te teksty o otwartym charakterze osiedla. Jeszcze niedawno deweloperzy reklamowali, że osiedle zamknięte, bezpieczne, a jak w Krakowie zakazali grodzenia osiedli, to teraz jest, że osiedla mające otwarty, miejski charakter

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”