A ja mam kilka zdjęć tego, jak powstaje inwestycja Piasta Park od Wawel Service i z tego co widzę, to opinie są o niej dosyć zróżnicowane. No rzeczywiście jest tam jeszcze bardzo dużo miejsca i da się sporo dodatkowych bloków dostawić, więc faktycznie może to być kiedyś ogromne nowe osiedle mieszkaniowe w Krakowie Nowej Hucie

Widać, że budowa idzie nieźle, Wawel Service reklamuje się, że ceny nowych mieszkań w Krakowie w tej inwestycji zaczynają się już od 3 999 złotych za metr kwadratowy. Najwyraźniej na tej budowie sporo się dzieje, jest dużo sprzętu a blok chyba rośnie całkiem sprawnie.

Gdyby ktoś był zainteresowany, to wrzucam też tablicę informacyjną, na której zamieszczono podstawowe informacje o tym projekcie

No i trochę szersza perspektywa okolicy, te łąki wyglądają naprawdę ładnie, choć pewnie tak jak napisał przedmówca, zostaną w przyszłości zabudowane, a jak widać, budować jest tam gdzie

W każdym razie jak na razie jest tam jasno i zielono, choć to właściwie skraj Krakowa, ale miasto się rozrasta.

A co do osiedla Murapolu przy Bieńczyckiej @Felipe, to faktycznie ta lokalizacja jest niezła i ma sporo zalet, jednak w tej okolicy bardzo dużo się też buduje, dlatego wcale się nie zdziwię, jeśli za kilka lat wyrośnie tam mnóstwo bloków. Te tereny zabudowuje np. deweloper Dasta, spółdzielnie mieszkaniowe albo
Atal Kraków - opinie może mają te firmy niezłe, w sensie, że często to całkiem niezła architektura, ale na pewno ten rejon się dogęści z czasem

Choć inna sprawa, że jest w tej okolicy sporo linii komunikacyjnych i one powinny dać radę

I jeszcze mam pytanie do ludzi, którzy już kupili w Piasta Parku mieszkanie, albo przymierzają się do tego. Nie wiecie jakie będzie ogrzewanie i ciepła woda w bloku, czy będzie to MPEC czy będą własne kotłownie gazowe, podobnie jak ma to zrobione
inwestycja Wawel Service na Borkowskiej 
Z tego co słyszałem, to nie jest to najlepsze rozwiązanie (to drugie), do tego dosyć drogie, umowa jest tak skonstruowana, że zarządcy ciepłowni za bardzo nie można usunąć przed jakimś tam terminem i mieszkańcy na to narzekają i mają raczej kiepskie
opinie o deweloperze Wawel Service, zdecydowanie wolałbym w tej sytuacji ciepło z sieci miejskiej.