Inwestycja ul. bpa A. Małysiaka Kraków - Grupa Proins - opinie, forum
Re: Inwestycja ul. bpa A. Małysiaka Kraków - Grupa Proins - opinie, forum
Dlatego uważam , że chociaż małe ogrodzenie blokowe byłoby idealnym rozwiązaniem,bo problemem nie będą sami mieszkańcy, tylko właśnie obcy ludzie z zewnątrz. Też będę chyba brać taka ekipę,zawsze to bezpieczniej.
Witam,
z tym szumem od autostrady faktycznie się zgadzam...niestety słychać, raz więcej raz mniej. Jak dla mnie powstające osiedla powinny wymusić powstanie ekranów akustycznych...no ale to pewnie nic nie drgnie dopóki nie zrobi się pomysłu do budżetu obywatelskiego. Tak jak pisałem wcześniej mam nadzieje że szum z autostrady to będzie nasz największy problem związany z głośnością...bo jak na razie okolica jest cicha i spokojna i oby tak pozostało. No i oby nam ksiądz nie walił dzwonami ani nie puszczał głośników co msza
No i mam nadzieje, że p. Katarzyna1990 sie ze mną zgodzi i jest przeciwniczką grilla w ogródkach....bo wszystko ok ale "zapach" niesie się po całym osiedlu...
Co do odbiorów to sami czekamy na termin i też raczej bierzemy gościa od odbiorów, żeby wszystko sprawdził.
z tym szumem od autostrady faktycznie się zgadzam...niestety słychać, raz więcej raz mniej. Jak dla mnie powstające osiedla powinny wymusić powstanie ekranów akustycznych...no ale to pewnie nic nie drgnie dopóki nie zrobi się pomysłu do budżetu obywatelskiego. Tak jak pisałem wcześniej mam nadzieje że szum z autostrady to będzie nasz największy problem związany z głośnością...bo jak na razie okolica jest cicha i spokojna i oby tak pozostało. No i oby nam ksiądz nie walił dzwonami ani nie puszczał głośników co msza

Co do odbiorów to sami czekamy na termin i też raczej bierzemy gościa od odbiorów, żeby wszystko sprawdził.
-
Zakaz grillowania zapewne będzie w regulaminie,mnie bardziej martwi to przechodzenie obcych ludzi pomiedzy naszymi blokami...o ktorym ktoś wyzej wspomnial, utworzylam własnie na faceebook grupę " Przyszli Mieszkańcy Małysiaka 3 A i 3 B- Etap 1" , dołanczajcie, 

Co do księdza to faktycznie ,mam nadzieję ,ze to też nie będzie uciążliwe ,niestety też mam balkon na wprost kościoła
szukałam grupy,ale niestety nie znalazło. Masz może linka?

O kurczeee, jeszcze nigdy chyba nie miałem takiej motywacji żeby założyć facebooka
Na razie nie mam.
W ogóle na początku dużo się kręci ludzi po nowym osiedlu i podobno wykorzystują to złodzieje ;(
Ja też byłbym za ogrodzeniem osiedla ale podobno w myśl nowych przepisów osiedla mają być otwartee...niestety

W ogóle na początku dużo się kręci ludzi po nowym osiedlu i podobno wykorzystują to złodzieje ;(
Ja też byłbym za ogrodzeniem osiedla ale podobno w myśl nowych przepisów osiedla mają być otwartee...niestety
Naprawdę? No to wielka szkoda, bo nawet na miejscach parkingowych dla mieszkańców wyznaczonych stają obcy ludzie i za bardzo się tym nie przejmują. Moze zmieni się to jak już nam oddadzą mieszkania, choć wątpię
więc chyba zostaje się przyzwyczaić w takim razie 

Na innych osiedlach widziałem tabliczki, że miejsca parkingowe tylko dla mieszkańców, ale to chyba trudne do egzekwowania. Jakby miało byc ogrodzenie to myślę, że już by stało
Może coś wspólnie się wymyśli
Z widokiem na kościół to masz przynajmniej gwarancję odrobiny przestrzeni przed oknami...widzieliście jaki malutki sympatyczny bloczek budują w samym środku osiedla...dosłownie wchodzi mi na balkon
((
Nie wspomnę, że jak rok temu kupowaliśmy mieszkanie to nad blokami śpiewały skowronki a w trawie świerszcze ...

Nie wspomnę, że jak rok temu kupowaliśmy mieszkanie to nad blokami śpiewały skowronki a w trawie świerszcze ...
Nie otwiera mi, jak na złość
Jest tabliczka fakt ,ale no nie zwracają na to zbytnio uwagi i normalnie wjeżdżają na teren naszych bloków
niestety,teraz zabudują każdy kawałek jaki tylko mają wolny :/ ten bloczek po środku, bez sensu ale może nie będzie aż tak źle. A mam nadzieję ,że te samochody nie będą bardzo uciążliwe,gorzej jak za Atalem się wszystko zabuduje wtedy może być dużo gorzej:(

Jest tabliczka fakt ,ale no nie zwracają na to zbytnio uwagi i normalnie wjeżdżają na teren naszych bloków

-
Wkleilam caly, po prostu to forum nie dodaje linkow
Niestety z łąk i miejsc na spacery no i z miejsca na życie dzikiej fauny i flory zostanie chyba tylko nasze wspomnienie...
Jak widzę, każda lokalizacja na naszym osiedlu ma swoje wady i zalety....Wy będziecie miały ulicę ale za to trochę przestrzeni przed oknem a ja od środka osiedla blok który wchodzi mi prawie na balkon.
Z miejscami parkingowymi trzeba będzie coś zrobić żeby okoliczni nie stawali... A Macie miejsce w parkingu podziemnym?
A jakoś Was śpiewającymi skowronkami nie rozczuliłem widzę
Jak widzę, każda lokalizacja na naszym osiedlu ma swoje wady i zalety....Wy będziecie miały ulicę ale za to trochę przestrzeni przed oknem a ja od środka osiedla blok który wchodzi mi prawie na balkon.
Z miejscami parkingowymi trzeba będzie coś zrobić żeby okoliczni nie stawali... A Macie miejsce w parkingu podziemnym?
A jakoś Was śpiewającymi skowronkami nie rozczuliłem widzę

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”