Pękovicka Apartamenty Kraków od Zabielny Invest - forum i opinie o inwestycji

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.

Lorakko

Re: Pękovicka Apartamenty Kraków od Zabielny Invest - forum i opinie o inwestycji

Postautor: Lorakko » 24 lut 2019, 20:07

Czy ktoś z Państwa ma informacje kiedy odbiory?

Cavalliaa

Re: Pękovicka Apartamenty Kraków od Zabielny Invest - forum i opinie o inwestycji

Postautor: Cavalliaa » 24 lut 2019, 20:34

Niestety, żadnych wieści. Pisałam w styczniu maila i podobno wszystko uzależnione jest od wykonawcy... Skłaniam się jednak do tego że te wcześniejsze odbiory się nie odbędą i deweloper będzie sztywno trzymał się terminów z umowy...

Lorakko

Postautor: Lorakko » 24 lut 2019, 21:04

Też tak czuję w kościach, że z wcześniejszych odbiorów nici :(
No nic pozostaje tylko grzecznie czekać i przesuwać terminy u ekipy wykończeniowej + meblarskiej.

Vip

Postautor: Vip » 24 lut 2019, 22:22

Jeśli chodzi o nieoficjalne odbiory, to czekają na informację od Generalnego Wykonawcy. Jeśli chodzi o przekazanie kluczy do mieszkań, uzyskałam informacje aby nastawić się na czerwiec.

Cavalliaa

Postautor: Cavalliaa » 25 lut 2019, 14:07

Swoją drogą, "nieoficjalne odbiory" to są te podczas których można przyjść z firmą która zajmuje się odbiorami i wtedy jest czas na zgłoszenie wszystkich usterek? Bo "nieoficjalne" to dla mnie słowo zagadka ;)

Lorakko

Postautor: Lorakko » 25 lut 2019, 16:02

Tak, taki jest podobno ich cel, aby byl czas na usunięcie usterek.

Vip

Postautor: Vip » 27 lut 2019, 10:51

Według tego jak zrozumiałam Panią Kamile, nieoficjalne odbiory mają zostać zorganizowane w celu usunięcia usterek w mieszkaniach przed oficjalnym odbiorem podczas którego zostanie podpisany protokół odbioru mieszkania.

Cavalliaa

Postautor: Cavalliaa » 27 lut 2019, 23:40

Jestem tylko ciekawa skąd się wziął ten pierwszy termin, że nieoficjalne odbiory rozpoczną się w listopadzie :D Skoro mamy marzec a nic nowego nie słychać. W mailu poinformowali o niekorzystnych warunkach atmosferycznych ale chyba nie spodziewano się innych w miesiącach listopad grudzień styczeń?

Vip

Postautor: Vip » 28 lut 2019, 0:19

Czyżby Zima zaskoczyła nie tylko kierowców? :lol:

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”