Osiedle Piltza Kraków od KG Group na Ruczaju nowe mieszkania forum opinie

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
pozdro

Re: Osiedle Piltza Kraków od KG Group na Ruczaju nowe mieszkania forum opinie

Postautor: pozdro » 06 lis 2019, 9:12

Mega daleko wszedzie, malo sensowne uklady mieszkan

poko

KGG piltza

Postautor: poko » 19 lip 2023, 19:29

Cześć, czy ktoś może się podzielić opiniami na tamat jakości bloków budowanych przez tą firmę?

Nowy

Re: KGGroup Piltza (Kraków)

Postautor: Nowy » 21 lip 2023, 23:12

poko pisze:Cześć, czy ktoś może się podzielić opiniami na tamat jakości bloków budowanych przez tą firmę?

Przejdź się tam, gdzie pobudowali te osiedla i popytaj ludzi. W każdym razie firma chyba ciągle istnieje i działa.

boromir13579

Postautor: boromir13579 » 27 sie 2023, 16:42

Hej,
czy jest tutaj ktoś kto planuje zakup mieszkania w Etap X?
Co sądzicie o tej inwestyjcji?
Ile teraz wołają za m2?

realista

Postautor: realista » 27 sie 2023, 19:52

zadupie bez pobliskiej komunikacji, z której wyjazd w stronę szpitala Babińskiego skupia jak w soczewce tamtejszy klimat
no ale deweloper miał kilka hektarów pola na obrzeżu krakowa, to postawił X etapów bloków jeden na drugim

pozdro

Postautor: pozdro » 27 sie 2023, 19:54

Jakoś lubie to okolice, niby daleko od Krakowa. Choć całkiem przyjemne tereny.

boromir13579

Postautor: boromir13579 » 28 sie 2023, 12:22

Nie powiedziałbym że zadupie. 100 razy lepiej infrastruktura i usługi rozwinięte niż np taki skwer harmonia.

irman

Postautor: irman » 28 sie 2023, 13:35

Ale nie wrzucajmy jako kontrprzykładu całkowitego wyjątku i odjazdu jakim jest Skwer Harmonia:). Harmonia jest klasą samą w sobie i trudno mi znaleźć przykład drugiej tak fatalnej lokalizacji i to wcale nie po promocyjnej cenie.

Z drugiej strony czasy i akceptacja ludzi (a może desperacja) dla różnych lokalizacji się zmieniają. Pracowałem lata temu dla całkiem uznanego i działającego do tej pory krakowskiego dewelopera. Dostałem za zadanie wstępne rozpoznanie zakupu działek na obecnej Galicyjskiej na której buduje obecnie Develia. Odrzucono wtedy tę lokalizację bardzo szybko. Zarząd stwierdził, że w tej lokalizacji, z tak pięknym widokiem na elektrociepłownię, ciężko będzie znaleźć jelenia na kupno mieszkania za przyzwoitą cenę. Minęło trochę lat, możliwości budowy w lepszych lokalizacjach się skończyły, a tam gdzie się nie skończyły to ceny są jakie są, no i proszę na Galicyjskiej sprzedają się setki mieszkań. Może i okolice garbarni na Rybitwach będą za jakiś czas odbierane zupełnie inaczej, a Atal będzie prekursorem:)

RickMieczochlast

Postautor: RickMieczochlast » 30 sie 2023, 7:43

realista pisze:zadupie bez pobliskiej komunikacji, z której wyjazd w stronę szpitala Babińskiego skupia jak w soczewce tamtejszy klimat
no ale deweloper miał kilka hektarów pola na obrzeżu krakowa, to postawił X etapów bloków jeden na drugim

Byłem tam ostatnio. Osiedle nie wygląda źle, Atuty niecałe 5 minut pieszo, są jakieś restauracje i inne usługi, jest gdzie wyjść np z psem na spacer. Brak komunikacji? Do pętli Czerwone Maki jest 8 minut. Tu gdzie teraz mieszkam mogę pomarzyć o takiej komunikacji.

boromir13579 pisze:Hej,
czy jest tutaj ktoś kto planuje zakup mieszkania w Etap X?
Co sądzicie o tej inwestyjcji?
Ile teraz wołają za m2?

Znajomi planują tutaj zakup, podobno 11-11.5k za metr na mieszkaniach, które ich interesowały, ale to było 2 miesiące temu, więc deweloper mogl podnieść cenę.
Pytałem z ciekawości ludzi jak im się mieszka i są zadowoleni. Jedynie mówili, że trzeba koniecznie zadbać o miejsce parkingowe :D

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”