Osiedle Piltza Kraków od KG Group na Ruczaju nowe mieszkania forum opinie
Re: Osiedle Piltza Kraków od KG Group na Ruczaju nowe mieszkania forum opinie
Mega daleko wszedzie, malo sensowne uklady mieszkan
KGG piltza
Cześć, czy ktoś może się podzielić opiniami na tamat jakości bloków budowanych przez tą firmę?
Re: KGGroup Piltza (Kraków)
poko pisze:Cześć, czy ktoś może się podzielić opiniami na tamat jakości bloków budowanych przez tą firmę?
Przejdź się tam, gdzie pobudowali te osiedla i popytaj ludzi. W każdym razie firma chyba ciągle istnieje i działa.
-
Hej,
czy jest tutaj ktoś kto planuje zakup mieszkania w Etap X?
Co sądzicie o tej inwestyjcji?
Ile teraz wołają za m2?
Ile teraz wołają za m2?
zadupie bez pobliskiej komunikacji, z której wyjazd w stronę szpitala Babińskiego skupia jak w soczewce tamtejszy klimat
no ale deweloper miał kilka hektarów pola na obrzeżu krakowa, to postawił X etapów bloków jeden na drugim
no ale deweloper miał kilka hektarów pola na obrzeżu krakowa, to postawił X etapów bloków jeden na drugim
Jakoś lubie to okolice, niby daleko od Krakowa. Choć całkiem przyjemne tereny.
-
Nie powiedziałbym że zadupie. 100 razy lepiej infrastruktura i usługi rozwinięte niż np taki skwer harmonia.
Ale nie wrzucajmy jako kontrprzykładu całkowitego wyjątku i odjazdu jakim jest Skwer Harmonia:). Harmonia jest klasą samą w sobie i trudno mi znaleźć przykład drugiej tak fatalnej lokalizacji i to wcale nie po promocyjnej cenie.
Z drugiej strony czasy i akceptacja ludzi (a może desperacja) dla różnych lokalizacji się zmieniają. Pracowałem lata temu dla całkiem uznanego i działającego do tej pory krakowskiego dewelopera. Dostałem za zadanie wstępne rozpoznanie zakupu działek na obecnej Galicyjskiej na której buduje obecnie Develia. Odrzucono wtedy tę lokalizację bardzo szybko. Zarząd stwierdził, że w tej lokalizacji, z tak pięknym widokiem na elektrociepłownię, ciężko będzie znaleźć jelenia na kupno mieszkania za przyzwoitą cenę. Minęło trochę lat, możliwości budowy w lepszych lokalizacjach się skończyły, a tam gdzie się nie skończyły to ceny są jakie są, no i proszę na Galicyjskiej sprzedają się setki mieszkań. Może i okolice garbarni na Rybitwach będą za jakiś czas odbierane zupełnie inaczej, a Atal będzie prekursorem:)
Z drugiej strony czasy i akceptacja ludzi (a może desperacja) dla różnych lokalizacji się zmieniają. Pracowałem lata temu dla całkiem uznanego i działającego do tej pory krakowskiego dewelopera. Dostałem za zadanie wstępne rozpoznanie zakupu działek na obecnej Galicyjskiej na której buduje obecnie Develia. Odrzucono wtedy tę lokalizację bardzo szybko. Zarząd stwierdził, że w tej lokalizacji, z tak pięknym widokiem na elektrociepłownię, ciężko będzie znaleźć jelenia na kupno mieszkania za przyzwoitą cenę. Minęło trochę lat, możliwości budowy w lepszych lokalizacjach się skończyły, a tam gdzie się nie skończyły to ceny są jakie są, no i proszę na Galicyjskiej sprzedają się setki mieszkań. Może i okolice garbarni na Rybitwach będą za jakiś czas odbierane zupełnie inaczej, a Atal będzie prekursorem:)
-
realista pisze:zadupie bez pobliskiej komunikacji, z której wyjazd w stronę szpitala Babińskiego skupia jak w soczewce tamtejszy klimat
Byłem tam ostatnio. Osiedle nie wygląda źle, Atuty niecałe 5 minut pieszo, są jakieś restauracje i inne usługi, jest gdzie wyjść np z psem na spacer. Brak komunikacji? Do pętli Czerwone Maki jest 8 minut. Tu gdzie teraz mieszkam mogę pomarzyć o takiej komunikacji.
boromir13579 pisze:Hej,
Ile teraz wołają za m2?
Znajomi planują tutaj zakup, podobno 11-11.5k za metr na mieszkaniach, które ich interesowały, ale to było 2 miesiące temu, więc deweloper mogl podnieść cenę.
Pytałem z ciekawości ludzi jak im się mieszka i są zadowoleni. Jedynie mówili, że trzeba koniecznie zadbać o miejsce parkingowe

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”