Bagry Park Lokale Inwestycyjne Kraków Atal - opinie na forum o inwestycji

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Mar G

Re: Bagry Park Lokale Inwestycyjne Kraków Atal - opinie na forum o inwestycji

Postautor: Mar G » 01 paź 2020, 22:06

pawelk pisze:z tego co pamiętam to ceny zawierały też wykończenie (jeśli się mylę to proszę poprawcie) więc kwota ~8.6k/m2 raczej nie jest przesadzona.

ktoś wie czy takie mieszkanie ma potem jakieś ograniczenia prawne lub związane z umową z Atalem? czy można je po prostu wynajmować jak każde inne np. studentom czy pracownikom biurowców?

niewyszukane to wykończenie

Obrazek

plaszak

Postautor: plaszak » 04 paź 2020, 19:03

Bardziej ciekawi mnie, jak wygląda łazienka, czy jest biały montaż, czy to też zostaje w gestii właściciela. Ale faktycznie, określenie tego, jako "niewyszukane" brzmi sensownie.

Ogólnie to niezły tunel, zastanawia mnie czy da się tam jakoś wstawić jakieś większe łóżko dwuosobowe, a jeżeli już się takie zmieści, to czy coś jeszcze da się tam wstawić.

Mar G

Postautor: Mar G » 04 paź 2020, 20:13

plaszak pisze:Bardziej ciekawi mnie, jak wygląda łazienka, czy jest biały montaż, czy to też zostaje w gestii właściciela. Ale faktycznie, określenie tego, jako "niewyszukane" brzmi sensownie.

Ogólnie to niezły tunel, zastanawia mnie czy da się tam jakoś wstawić jakieś większe łóżko dwuosobowe, a jeżeli już się takie zmieści, to czy coś jeszcze da się tam wstawić.

łazienka

Obrazek

pawelk

Postautor: pawelk » 27 lis 2020, 10:42

ze strony zniknęła lista mieszkań - czyżby nagle magicznie wszystkie się sprzedały czy może ATAL nie chce się chwalić że przez rok sprzedali 10% mieszkań?

Awatar użytkownika
anubis

Postautor: anubis » 27 lis 2020, 11:11

10%? Ostatnio jak tam patrzyłem to było chyba jedno, ew. dwa sprzedane, na pewno nie aż tyle.

Standard wykończenia taki trochę "hotelowy". Znajomy pośrednik mówił mi, że ta inwestycja była generalnie z myślą o niedalekich biurowcach, w sensie, że ludzie mieli kupować i podnajmować pracownikom. Ale tak przestrzelili cenę, że ostatecznie wyszła inwestycyjna porażka.
Prognoza anubisa > taka jak Kierownika Zakładu Ekonomii Instytucjonalnej i Politycznej SGH:
https://cutt.ly/pEi3HOF

Nowe pustostany w Krakowie > zapraszam do wątku o pustostanach:
https://budujesie.pl/viewtopic.php?f=14&t=12022

pawelk

Postautor: pawelk » 27 lis 2020, 13:38

ja właśnie nie widziałem tam przestrzelonej ceny - tzn ogólnie ceny są wysokie, ale relatywnie w tych okolicach 9k to już taki standard za stan deweloperski, a te kawalerki były poniżej tej ceny już z wykończeniem, plus możliwość odliczenia vat'u co dla inwestorów jest dość istotne. standard "hotelowy" jak to nazywasz też nie wiem czy jest problemem, to w końcu mieszkania inwestycyjne a nie coś co robisz dla siebie.

coś musiało być więcej że ta inwestycja nie siadła, może kwestia zarządzania tą inwestycją, nie wiem... chociaż podobne lokale w Saska Blue też leżą, może po prostu to jeszcze za wcześnie na takie inwestycje w Krakowie... raczej nie covid i wycofanie się inwestorów bo Bagry były sprzedawane na długo przed lockdownem i też nie było chętnych. nie wiem, w przyszłym roku będę się interesował mocniej tym tematem...

Mateuszkrk93

Postautor: Mateuszkrk93 » 03 maja 2021, 19:14

Czy mieszkania są już oddane?
Jak idzie wynajem w tej okolicy?

oleo

Postautor: oleo » 31 sie 2021, 13:57

Wygląda na to, że historia się kończy:

biznes.lovekrakow.pl/aktualnosci/bagry-park-na-wynajem-atal-sprzedal-mieszkania-innemu-deweloperowi_42552.html

Czyli, że będziemy mieć już kolejny cały blok pod wynajem w Krakowie? To już kolejny do listy bloków na wynajem w Krakowie.

Mar G

Postautor: Mar G » 31 sie 2021, 15:23

oleo pisze:Wygląda na to, że historia się kończy:

biznes.lovekrakow.pl/aktualnosci/bagry-park-na-wynajem-atal-sprzedal-mieszkania-innemu-deweloperowi_42552.html

Czyli, że będziemy mieć już kolejny cały blok pod wynajem w Krakowie? To już kolejny do listy bloków na wynajem w Krakowie.

tak, temat omówiony wczoraj

oleo

Postautor: oleo » 31 sie 2021, 23:19

Mar G pisze:tak, temat omówiony wczoraj

Ale nie w wątku, który dotyczy tej inwestycji. Ciekawe jak to się wynajmie i jakie będą ceny.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”