Osiedle 7 Życzeń Kraków od EkoPark forum i mieszkaniaw Bronowicach

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
pioloc

Re: Osiedle 7 Życzeń Kraków od EkoPark forum i mieszkaniaw Bronowicach

Postautor: pioloc » 10 maja 2019, 21:50

Jestem zainteresowany inwestycją, ale jeszcze nie widziałem działki. A w którym miejscu dokładnie ma być? Bo ja przypuszczałem, że drugi etap ma być obok pierwszego etapu (z prawej strony). Budynki Instytutu PAN Wydział Farmakologii są przy ul. Smętnej, z tego co widziałem.

ddevil

Postautor: ddevil » 13 maja 2019, 20:46

Też tak myślałem, ale okazuje się, że 2 etap będzie tak jakby przedłużeniem etapu wcześniejszego (z lekkim przesunięciem osi w prawo patrząc od strony Sosnowieckiej) i będzie bezpośrednio graniczył z terenem Instytutu. Obszar od Sosnowieckiej to jest póki co działka prywatna udostępniona na czas budowy jako droga dojazdowa.

golotap

Postautor: golotap » 30 maja 2019, 13:08

Witam,

Razem z narzeczona zarezerwowalismy wstepnie mieszkanie w Budynku nr 4. (na poludniowa strone).

Zastanawiamy sie czy droga nr 7. nie bedzie za glosna (samoloty nam nie przeszkadzaja). Czy ktos ma jakies opinie o tym? Bedzie to nasze pierwsze wspolne mieszkanie i szczerze powiem bardzo nam sie podoba okolica poniewaz blisko do drogi na Olkusz na czym nam zalezy.

Same mieszkania tez nam sie bardzo podobaly.

pozdro

Postautor: pozdro » 30 maja 2019, 20:16

Ile jest do drogi? Drogi sa mega halasliwe. Ja mieszkam z oknami na droge zbiorcza co maks predkosci do 50km/h i jak nie ma korku to jest lekki halas co bardziej wrazliwe osobh moze wpienic. Na 7 to halas bedzie non stop. Przy takich ekspresowkach i predkosciach 100km/h ciezarowkach to halas sie niesie na 1km na otwartym terenie. Wiec jak nie ma innych budynkow oslaniajacych, ekranow akustycznych i okna sa centralnie na jasnogorska to bedIe gorzej niz na alejach

pozdro

Postautor: pozdro » 30 maja 2019, 20:20

Patrzylem na mapke to te budynki nie sa jakos blisko do 7 chyba tam jeszcze cos wybuduja po drodze miedzy nimi, a tymi z osiedla 7 zyczen. Jak tak to raczej powinna byc cisza. Wazne zeby byla jakas oslona odbijajaca fale dzwiekowe.

pioloc

Postautor: pioloc » 03 cze 2019, 0:45

Od drogi, ale do budynku nr 3 jest ok 180m. Drogę trochę słychać już na końcu pierwszego etapu.

golotap

Postautor: golotap » 04 cze 2019, 10:31

Wyglada to mniej wiecej tak:

https://i.imgur.com/MDAkCVs.jpg

izabi

Postautor: izabi » 04 cze 2019, 20:32

Ja z mężem też jesteśmy zainteresowani inwestycją. Wstępnie mamy rezerwację i cały czas mamy podobne rozterki co z tym hałasem. Obecnie mieszkamy przy Lublańskiej i niestety jest bardzo głośno do ulicy ok 80 m. Po doświadczeniach przy Lublańskiej to co mnie niepokoi to fakt, że bardzo blisko jest estakada. U nas obecnie bardzo słychać zjeżdżające samochody. Hałas rzeczywiście niesie się daleko. Ponadto ekrany akustyczne przy 7 życzeń są niskie. Nie ma również żadnych wyższych zabudowań, które byłyby pewną barierą dla osiedla. Będą tylko tereny zielone, tak przynajmniej usłyszeliśmy.

Najgorsze jest to, że deweloper nie chciał nas wpuścić na teren działki. Wtedy można byłoby mieć większe rozeznanie. Ogólnie to mieszkania nam się podobają, ale trochę to tak wygląda jakby kupować "kota w worku", bez zobaczenia działki.

golotap

Postautor: golotap » 05 cze 2019, 17:52

Tutaj jest fajna mapa hałasu ktora znalazlem https://obserwatorium.um.krakow.pl/komp ... on&lang=pl

Proponuje sobie porownac. Wyglada na to ze tragedii nie ma (Budynek nr 1 bedzie mial ciszej) ale kolejne maja to samo.

izabi

Postautor: izabi » 06 cze 2019, 10:11

@golotap bardzo dziękuję za mapę, nie wygląda to źle. Zwłaszcza jak sobie porównam nasze obecne mieszkanie to wychodzi na plus :)

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”