fusion pisze:Cześć, jak oceniacie tą inwestycje?

Czy cena jest adekwatna do lokalizacji i oferty? Czy ktoś zrobił tam rezerwację albo jest zdecydowany

Jakie jeszcze inwostcyje można porównać do tej, tego poziomu?
Ja mam rezerwację zrobioną, jest to w formie zaliczki 10 000 zł, czekam aktualnie na dokumenty, bo przez lockdown to wszystko się opóźnia i nie mogli nawet jeszcze ruszyć z budową. Oddanie planowane jest na koniec 2022 roku z bardzo atrakcyjnym harmonogramem 10/90.
Rozważałem jeszcze te inwestycje, celując w większe 3 pokojowe mieszkanie:
- Wiślane Tarasy 2.0
- Fabryczna City
- Grzegórzki Park
- Atal Residence
Dla mnie jest bardzo dużo plusów tej inwestycji:
- lokalizacja jest super, tramwaj pod ręką, 20min spacer na rynek, kawałek parku zaraz obok, dostęp do ścieżki rowerowej w kierunku galerii krakowskiej i biurowców high5ive, Kaufland i siłownia na bratysławskiej, samochód właściwie zbędny w takim miejscu
- zakaz najmu krótkoterminowego, dążą do tego żeby te mieszkania były kupowane przez ludzi którzy faktycznie będą tam mieszkać, a nie wynajmować tylko
- zielono dookoła, w pierwszy etapie już nic nie wybudują zaraz przed, więc jest widok na drzewa, a nie jak często w innych miejscach na okna sąsiada 10m dalej
- deweloperem, wykonawcą i później zarządzającym będzie Angel, brak podwykonawców bardzo na plus myślę w obecnym czasie gdzie koordynacja wszystkich prac będzie utrudniona i tak
- przestronne mieszkania i wysokiej jakości wspólna przestrzeń
Tak jak tu pisałem wcześniej można się zastanawiać ewentualnie nad kwestiami:
- hałasu ze strony linii tramwajowej, chociaż przy zastosowaniu odpowiedniej jakości okien nie powinno to być uciążliwe, np. z biurowców high5ive nie słychać tramwaju w ogóle
- teraz tam nie ma żadnych usług/restauracji blisko, ale cały parter ma być zagospodarowany, więc jest szansa na coś ciekawego
- wyjazd samochodem przez kleparz praktycznie niemożliwy w godzinach szczytu, ale jest tramwaj przy samym budynku, to żaden problem, ewentualnie trochę sprawniej można będzie wyjechać na 29 listopada przez opolską, ostatecznie przez teren działki ma być połączenie bezpośrednie do 29 listopada
- wysoka cena, 12k+/m, a najwyższe piętra to nawet 14-15k/m, można usprawiedliwić trochę płaceniem za wyższą jakość, ale 2-3 lata temu kawałek wcześniej na prądnickiej był Atal Zbożowa za 7-8k/m, pytanie za ile będą się sprzedawały kolejny etapy w obecnej sytuacji, bo zwykle było tak że każdy kolejny etap był jeszcze droższy, a tu już ceny na wysokim poziomie
- w budynku będzie recepcja, czyli pewnie czynsz lekko wyższy niż w typowych blokach, można się spodziewać 8-10zł/m