Lokum Salsa Kraków (ul. Klimeckiego) / deweloper Lokum - opinie i forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Selka

Re: Lokum Salsa Kraków (ul. Klimeckiego) / deweloper Lokum - opinie i forum

Postautor: Selka » 29 gru 2019, 9:34

Ciekawe.... pracuje niedaleko i z minusów muszę dodać odór,.który od czasu do czasu jest bardzo wyczuwalny... nie wiem czy to od oczyszczalni czy garbarni ale zdarzają się dni, zwlaszcza jak kest chłodniej, kiedy to "zapaszek" jest b wyczuwalny...

Rak

Postautor: Rak » 29 gru 2019, 10:53

Bardziej w chłodne zimowe dni czy chlodne letnie ? I jeszcze ;) kierunek wiatru by sprzydal aby zweryfikować czy to po prostu woń plaszowa pozwolila sobie przekroczyć nowohucka :) albo to coś jeszcze innego..Jeśli to z Plaszowa to mocny i trwały zapach to musi byc aby tam docierał!

Salsa to takie miejsce, że aby tam zamieszkać trzeba "smierdziec forsą" i to jest dowód na to właśnie.

slawek

Postautor: slawek » 21 maja 2020, 10:02

I tu jeszcze jedna budowa, czyli Lokum Salsa przy ul. Klimeckiego w Krakowie - wygląda na to, że spory budynek to będzie.

Obrazek

Centrum niby niedaleko, ale okolica jeszcze ma trochę zmian przed sobą, nadal sporo tam różnych hal poprzemysłowych, chociaż coraz częściej zastępują je biurowce.

Obrazek

Niedaleko są sklepy, to plus, czyli CHT, nie jest bardzo daleko nad Bulwary Wiślane, więc to też ok, ale nie wiem jak z zielenią w bezpośrednim sąsiedztwie. Jest Staw Płaszowski i on chyba też mienia się w teren zielony.

Obrazek

Jeżeli chodzi o komunikację samochodową, to przy estakadzie lubią robić się korki. Natomiast nie ma daleko na tramwaj a 50 stamtąd do Ronda Mogilskiego dojeżdża dosyć szybko. Co jeszcze byście tu dopisali?

aro_kr

Postautor: aro_kr » 21 maja 2020, 11:14

Lokalizacyjnie ok, ktoś pisał o smrodku z garbarni albo oczyszczalni, moim zdaniem na Klimeckiego już nie czuć. Jestem ciekawy czy będzie popyt na mieszkania w takiej cenie.

adix

Postautor: adix » 21 sie 2020, 21:14

są jakieś nowe wiadomości na temat tej inwestycji?

pawelk

Postautor: pawelk » 23 sie 2020, 12:59

ja mieszkam obok i widzę że budowa idzie szybko, podobnie jak szybko spadają ceny - z pierwotnych 11-15k robią się coraz częstsze "promocje" poniżej 9k.

adix

Postautor: adix » 23 sie 2020, 17:01

tak, właśnie znalazłem taką promocję i wydała mi się w miarę atrakcyjna, ale po przeanalizowaniu... na roku klimeckiego i tej drugiej ulicy, dobra promocja :)
lokum-deweloper.pl/oferta/lokum-salsa/etap-i/klatka-b/pietro-2/2-pokojowe/b-2-3/5045

pawelk

Postautor: pawelk » 24 sie 2020, 16:17

Pewnie pójdzie to mieszkanie na wynajem, nie sądzę że ktoś by chciał kupić takie mieszkanie dla siebie - przy szerokiej ulicy z tramwajem pośrodku, obok głośnej estakady. Żeby to wszystko miało ręce i nogi to od strony Klimeckiego musieliby postawić biurowiec i dopiero za nim bloki, coś jak ATAL na Alei pokoju postawił przed 3 etapem, ale pewnie zysk z mieszkań jest większy. Generalnie lokalizacja pośrodku niczego, z dwóch stron ruchliwe arterie, z kolejnych dwóch hale i magazyny, a sprzedają to jako "Zabłocie" i po cenach inwestycji z Zabłocia... Pod wynajem dla pracowników okolicznych biurowców czy studentów UEK/KSW lokalizacja dobra, ale do życia z rodzina lokalizacja jest beznadziejna niestety...

Rak

Postautor: Rak » 24 sie 2020, 16:39

A czy są w ogóle inne budowy w okolicach Zabłocia z takim wyborem mieszkań ?

pawelk

Postautor: pawelk » 24 sie 2020, 16:52

Ja bym przede wszystkim nie traktował tej inwestycji jako Zabłocie i nie reklamował jej hasłem "Bliskość Bulwarów Wiślanych i Kazimierza oraz prężnie działających instytucji kultury sprawia, że jest ono doskonałą propozycją dla osób ceniących aktywne, miejskie życie." W linii prostej do bulwarów masz ponad kilometr, i nie idziesz do nich pięknymi alejkami ale wzdłuż bardzo ruchliwej ulicy - 15 minut spaceru i masz głowę tak ciężką od hałasu i spalin że cały wypoczynek idzie się schować. A na Kazimierz jest jeszcze dalej. To nie Zabłocie gdzie bulwary widzisz z okna a na Kazimierz masz 10 minut spacerem po bulwarach. Zostaje niestety komunikacja miejska lub taxi.

Przy takim założeniu że na Zabłocie i tak trzeba podjechać tramwajem, to 2-3 przystanki dalej masz masę nowych inwestycji w okolicach ulic Saska/Przewóz/Myśliwska itp. Też mają swoje wady, ale raz że są tańsze, a dwa dostęp do terenów zielonych jest bardzo duży.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”