Krowodrza Fort Kraków od Matejek - nowa inwestycja na skraju Krowodrzy (opinie na forum)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Awatar użytkownika
anubis

Re: Krowodrza Fort Kraków od Matejek - nowa inwestycja na skraju Krowodrzy (opinie na forum)

Postautor: anubis » 14 cze 2020, 19:55

klientkrk pisze:
anubis pisze:Ten budynek jest całkiem spoko, ale obawiam się sytuacji jak na tym filmiku. :D

youtube.com/watch?v=lFJyB7vZrQo

Ile tam jest do torów?

Właśnie tu jest dylemat - (jeżeli już brać) brak od południa z torami i słońcem czy od północy ciemne (+ ewentualny hałas od ulicy Wybickiego)

"Najciekawsze" jest to największe mieszkanie na samej górze, które jest od północy a dodatkowo ma ok 3 metry dachu który "pomoże" dostać się słońcu

Dlatego piszę, że fajny budynek, ale same dylematy. Jakbym brał to raczej wysokie piętro od torów, bo być może na 7 piętrze już tych pociągów nie słychać. I słońce jest i widok dużo lepszy, i przed oknami Ci na pewno tu niczego nie wybudują.

Za to parter, 1-3 piętro od strony torów to będzie prawdziwa masakra. :D
Prognoza anubisa > taka jak Kierownika Zakładu Ekonomii Instytucjonalnej i Politycznej SGH:
https://cutt.ly/pEi3HOF

Nowe pustostany w Krakowie > zapraszam do wątku o pustostanach:
https://budujesie.pl/viewtopic.php?f=14&t=12022

klientkrk

Re: Krowodrza Fort Kraków od Matejek - nowa inwestycja na skraju Krowodrzy (opinie na forum)

Postautor: klientkrk » 14 cze 2020, 20:18

Wyższe piętra mają niestety moim zdaniem bardzo wysokie ceny.

np mieszkanie 98 -- 59 metrów za 580 000 zł (czyli 10 000 za metr :/ )
m92 -- 59 metrów za 615 tys (w tym taras który tarasem nie jest ;) )
Ekspozycja pd-zach jest moim zdaniem super ale cena zabija

Awatar użytkownika
anubis

Postautor: anubis » 14 cze 2020, 20:23

Odwiedź ich w biurze, zostaw dane. Na razie prawie nic nie sprzedali to może z czasem obniżą do 8k za m2 (średnia transakcyjna pierwotnego dla okolicy to jest mniej więcej tyle).
Prognoza anubisa > taka jak Kierownika Zakładu Ekonomii Instytucjonalnej i Politycznej SGH:
https://cutt.ly/pEi3HOF

Nowe pustostany w Krakowie > zapraszam do wątku o pustostanach:
https://budujesie.pl/viewtopic.php?f=14&t=12022

klientkrk

Postautor: klientkrk » 14 cze 2020, 20:39

anubis pisze:Odwiedź ich w biurze, zostaw dane. Na razie prawie nic nie sprzedali to może z czasem obniżą do 8k za m2 (średnia transakcyjna pierwotnego dla okolicy to jest mniej więcej tyle).

Od południa sprzedali 10 z 14 więc nie nazwałbym tego małą ilością ;)

Wojciech-1

Postautor: Wojciech-1 » 19 cze 2020, 20:14

Orientuje się ktoś na jakim poziomie będzie czynsz?

StormSunny

Postautor: StormSunny » 20 cze 2020, 2:44

Za mieszkanie ~60-70m2 będzie ~500PLN.

Eps

Postautor: Eps » 20 cze 2020, 6:42

Interesuje się tą inwestycją.
Do tych co kupili: czy macie jakieś wizki częśći wspólnych . klatka schodowa, korytarze ?

Mar G

Postautor: Mar G » 20 cze 2020, 7:55

Czy ktoś ma pomysł , skąd tak stosunkowo niewielkie zainteresowanie tą inwestycją mimo nienajgorszej ceny ?
W sprzedaży już 10.miesiąc a na każdym piętrze po 1-2 lokale zarezerwowane tylko.

Eps

Postautor: Eps » 20 cze 2020, 8:59

Mar G pisze:Czy ktoś ma pomysł , skąd tak stosunkowo niewielkie zainteresowanie tą inwestycją mimo nienajgorszej ceny ?
W sprzedaży już 10.miesiąc a na każdym piętrze po 1-2 lokale zarezerwowane tylko.

Może dlatego że to raczej mieszkania pod rodzinę nie pod wynajem? Też mnie to zastanawia.

_dwd_

Postautor: _dwd_ » 20 cze 2020, 11:37

Eps pisze:Interesuje się tą inwestycją.
Do tych co kupili: czy macie jakieś wizki częśći wspólnych . klatka schodowa, korytarze ?

Wizualizacji nie mam, ale pytałem o to i będą wykończone standardowo - białe ściany, płytki itp. A zapytałem ponieważ jakiś czas wcześniej oglądałem inną inwestycję na bronowicach w której deweloper stwierdził, że łyse stropy w częściach wspólnych to dobry pomysł. Więc chciałem się upewnić, że tu tak nie będzie.

Mar G pisze:Czy ktoś ma pomysł , skąd tak stosunkowo niewielkie zainteresowanie tą inwestycją mimo nienajgorszej ceny ?

Myślę, że brak inwestycyjnych 25-metrowych schowków na miotły może być jednym z powodów (najmniejsze mieszkanie tutaj to 43m2 i dwa pokoje). Komunikacja miejska też mogłaby być trochę lepsza w tym miejscu, ale tragedii nie ma. Jak ktoś preferuje samochód albo rower to to miejsce jest moim zdaniem bardzo dobre. Innych pomysłów nie mam a też się zastanawiałem.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”