Aleja Pokoju 52 Kraków - inwestycja obok Parku Lotników / opinie na forum
Re: Aleja Pokoju 52 Kraków - inwestycja obok Parku Lotników / opinie na forum
Jest tam niezły dostęp do komunikacji publicznej, blisko tramwaje, do M1 niedaleko (choć nie wiem czy codzienne zakupy tam, to dobry pomysł), no i jest park niemal wokół bloku, to też plus.
Czy udały się komuś negocjacje ceny w tej inwestycji ?
Hej, witam wszystkich : )
Chcialabym podbic pytanie zadane wczesniej przez Dagg: "Czy udały się komuś negocjacje ceny w tej inwestycji ?"
Bede wdzieczna za jakies odpowiedzi : )
Chcialabym podbic pytanie zadane wczesniej przez Dagg: "Czy udały się komuś negocjacje ceny w tej inwestycji ?"
Bede wdzieczna za jakies odpowiedzi : )
-
Jak dla mnie wygląda lepiej od molocha Solaris, duże balkony, okna do ziemi itp..dodatkowo kameralna inwestycja : shock: . Niestety mieszkania narożne od strony parku zajęte, od kiedy sprzedaż (strona) ruszyła. : (
Z tego co pamiętam pod koniec roku i zaraz na początku te lepsze były sprzedane. Może po znajomości? Wszak inwestycja mała a sam inwestor lokalny - ktoś pisał że to małżeństwo - właściciele tej działki. No i to jest kolejna kwestia - na papierze wszystko wygląda ładnie, mieszkania super ustawne, balkony duże, jednak jako takiego doświadczenia na rynku nie mają, zawsze to jakieś ryzyko.
Budowa idzie całkiem sprawnie, okna w nowym budynku Aleja Pokoju 52 wstawiają.

Podobają mi się te narożne balkony od strony parku, choć mam wrażenie, że w tych mieszkaniach od strony północno-wschodniej może być ciemnawo, zwłaszcza na niższych kondygnacjach.

No i czekamy na elewację ciekawe czy budynek będzie pasował do innych inwestycji prowadzonych w tym rejonie, najbliżej mu odległością do Lema 15.

A ogólnie okolica całkiem przyjemna, ciekawe czy zostały jeszcze jakieś mieszkania do sprzedania, ktoś się orientuje?

Podobają mi się te narożne balkony od strony parku, choć mam wrażenie, że w tych mieszkaniach od strony północno-wschodniej może być ciemnawo, zwłaszcza na niższych kondygnacjach.

No i czekamy na elewację ciekawe czy budynek będzie pasował do innych inwestycji prowadzonych w tym rejonie, najbliżej mu odległością do Lema 15.

A ogólnie okolica całkiem przyjemna, ciekawe czy zostały jeszcze jakieś mieszkania do sprzedania, ktoś się orientuje?
-
Wszystkie mieszkania już sprzedane/zarezerwowane. Z tego co się orientuję projektant ion, ten sam który zaproponował pianissimo.
Czy jest ktoś może kto kupił mieszkanie w tej inwestycji? Czy ktoś zdecydował się na miejsce związane z platformą? W umowie nie jest określone kto będzie ponosił koszty napraw tych urządzeń w razie awarii. Co sądzicie o zapisie w umowie, że deweloper trzyma łapę na inwestycji do 2024 roku? Nie wydaje Wam się to dziwne?
Malchus pisze:Czy jest ktoś może kto kupił mieszkanie w tej inwestycji? Czy ktoś zdecydował się na miejsce związane z platformą? W umowie nie jest określone kto będzie ponosił koszty napraw tych urządzeń w razie awarii. Co sądzicie o zapisie w umowie, że deweloper trzyma łapę na inwestycji do 2024 roku? Nie wydaje Wam się to dziwne?
Podejrzewam, ze 2024 to termin ukonczenia 2 etapu, gdzie ma powstac budynek uslugowy zaraz obok obecnego budynku mieszkalnego. Mozliwe, ze jakas forma zabezpieczenia dla dewelopera dopoki nie odda "calosci". Najlepiej bedzie porozmawiac bezposrednio z deweloperem.
Malchus pisze:Co sądzicie o zapisie w umowie, że deweloper trzyma łapę na inwestycji do 2024 roku? Nie wydaje Wam się to dziwne?
A co to znaczy w praktyce, jak się to trzymanie łapy objawia?
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”