Osiedle Lasówka Kraków - deweloper Stylhut Plus - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
plaszak

Re: Osiedle Lasówka Kraków - deweloper Stylhut Plus - opinie na forum

Postautor: plaszak » 23 lip 2024, 17:22

A tam są 2 poziomy garaży podziemnych czy jeden?

plaszak

Postautor: plaszak » 23 lip 2024, 17:26

Dobra, nie było pytania, już widzę, że 2 poziomy parkingu są.

Ciekawe, jak to będzie na inwestycjach Noho Investment, bo tam to chyba nawet 3 poziomy robią, np. w inwestycji przy ul. Na Błonie.

Gość

Postautor: Gość » 24 lip 2024, 12:16

Dzień dobry.
Proponuje zainteresować się ceną jaką terminus skalkulował za M2.
Ja mam mieszkanie przy Rondzie Matecznego I płacę 2,80 za M2 i 25 zł za miejsce postojowe w przyziemiu budynku. Działka ogrodzona z dwoma bramami wjazdowymi na której bezpłatnie stoi ok. 25 samochodów.
Problem do rozpatrzenia na zwołanym zebraniu wspólnoty. To, że gdzieś /podobno/mają drożej to żaden argument.

plaszak

Postautor: plaszak » 24 lip 2024, 16:10

Gość pisze:Dzień dobry.
Proponuje zainteresować się ceną jaką terminus skalkulował za M2.
Ja mam mieszkanie przy Rondzie Matecznego I płacę 2,80 za M2 i 25 zł za miejsce postojowe w przyziemiu budynku.

A jaka tu jest cena za m2, czy to chodzi o m2 utrzymania części wspólnych?

Gość

Postautor: Gość » 24 lip 2024, 16:48

Za części wspólne 4,45 za M2, za miejsce postojowe 82 zł. Mikro działka, nie ogrodzona czyli koszty wspólne nieporównywalne do opisanych w moim przypadku.

plaszak

Postautor: plaszak » 24 lip 2024, 20:01

Gość pisze:Za części wspólne 4,45 za M2, za miejsce postojowe 82 zł. Mikro działka, nie ogrodzona czyli koszty wspólne nieporównywalne do opisanych w moim przypadku.

To niemało sobie liczą, tym bardziej, że basenu to tam chyba nie ma. Ciekawe w jaki sposób był wybierany zarządca i czy jest jakoś zblatowany z deweloperem?

Gość

Postautor: Gość » 24 lip 2024, 20:47

Styl hut wskazał Terminus jako administratora wspólnoty. Wpiszą go teraz w akty notarialne i nie ma odwrotu. Tłumaczenie, że na taką cenę wpływają przeglądy to owijanie kota w bawełnę. Przeglądy są w każdej administracji w oznaczonych terminach a nie nowych, dopuszczonych do użytku urządzeń. Trzeba zainteresować jakie to są przeglądy i czy ich koszt wpływa na taką wygórowaną cenę za części wspólne. Jak by nie liczyć taka stawka jest idealna dla terminusa dla właścicieli niestety nie.

Gosc3

Postautor: Gosc3 » 05 sie 2024, 8:26

Odwołać można w każdej chwili, bo z tego co patrzyłem to w aktach nie ma żadnego zapisu ze Terminus musi być z nami przez te 5 lat.
Ogólnie ceny duzo zawyżone, jakość materiałów jak dla mnie średnia.
Fajnie byłoby jakby nowi mieszkańcy przy kupowaniu mieszkań zwrocili sie do dewelopera o wybor innego zarządcy na te 2 nowe bloki, wtedy możnaby bylo porównać zarzadcow, ceny i bardziej by sie starali. Obecna firma zarzadzajaca ma slabe opinie, nie rozumiem trochę dlaczego deweloper ich wybral gdzie za taka cene mozna wziąć kogos bardziej znanego i z dobrymi opiniami. Najlepiej na pierwszym spotkaniu odwoływać i brac kogos niezaleznego od dewelopera.

Gosc3

Postautor: Gosc3 » 05 sie 2024, 8:38

Zapomniałem jeszcze dodać, ze jak pojawila sie wilgoc i plesn w garazach to mieszkancy sami działali, znalezli biegłego, zarzadca czekal nie wiadomo na co, mamia tylko ludzi ze niby cos robia, zreszta pierwsze spotkanie tez sobie inaczej wyobrazalem, jak dla mnie troche brak kompetencji w tym wszystkim

Gość

Postautor: Gość » 05 sie 2024, 9:25

Administratora teoretycznie można odwołać na drugi dzień. W praktyce to ciężka batalia.
Co do ceny to wszystkie administrację działają podobnie. Cena nie gwarantuje niczego oprócz dostarczenia co m-c f-ry i odczyt liczników. Administrator wystawiając wysoką stawkę rzekomo gwarantuje wysoką jakość obsługi. Na czym ta jakość ma polegać, na zatrudnieniu firmy sprzątającej?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”