Apartamenty Park Matecznego Kraków od Dom Development - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
anderson

Re: Apartamenty Park Matecznego Kraków od Dom Development - opinie na forum

Postautor: anderson » 12 lip 2025, 23:23

Adekson pisze:Chyba jednak były jakieś zmiany w układach bo widzę, że w budynku G pojawiły się nowe mieszkania 4 pokojowe dość sensowne: G43, G39, G35

faktycznie - czyzby polaczyli tam mieszkania w wieksze i jeszcze nie zaktualizowali grafik? bo na wizualizacji 3d jest tam jeszcze jakas kawalerka, ale karta lokalu juz wlasciwa, i co ciekawe nie ma tych numerow w wycieku cen

Adekson

Postautor: Adekson » 13 lip 2025, 17:07

a garaz i ilosc komórek podobna co na tych najwiekszych budynkach? w efekcie mniejszej liczbie klientow mozna dac wiecej? nie wiem.. a po ile maja?

Wydaje mi się, że garaż trochę większy mimo mniejszego bloku, nie wiem jak z komórkami lokatorskimi bo nie kojarzę jaka była dostępność w poprzednich etapach. Jeśli chodzi o cenę to jeśli dobrze pamiętam to 20k

faktycznie - czyzby polaczyli tam mieszkania w wieksze i jeszcze nie zaktualizowali grafik?

Wygląda, że tak, kojarzę, że na schemacie całego piętra w tamtym miejscu były dwa mniejsze mieszkania

anderson

Postautor: anderson » 14 lip 2025, 11:31

apropo
Adekson pisze:Miałem bardzo podobne wymagania jak MarcinG

to te nowe mieszkania sa dla Ciebie lub Ciebie @MarcinG opcja? z ciekawosci - jakie macie jeszcze dylematy?

MarcinG

Postautor: MarcinG » 14 lip 2025, 12:37

W ogole to co chwile pojawiaja sie jakies mieszkania. Nie wiem, czy spadaja rezerwacje czy to kwestia zmian w ukladach.

anderson

Postautor: anderson » 14 lip 2025, 12:55

ja tak juz z przyzwyczajenia monitoruje i okazjonalnie cos spada z tych wiekszych mieszkan na wyższych piętrach, ale rzadko, no chyba ze na nizszych pietrach 0-2 jest inaczej
a to nowe na G-43 pietrze (czyli wyzej niz f5, a bardzo podobne Ci odpowiada? w bonusie 3 balkony ;) spoko o tyle ze zawsze masz dostepny albo cien, albo slonce

MarcinG

Postautor: MarcinG » 14 lip 2025, 13:00

Wlasnie mu sie przygladam. Calkiem fajne, tylko jedna z sypialni ma 7,3 metra, troche malutka :D

anderson

Postautor: anderson » 14 lip 2025, 13:11

zawsze cos ;p pewnie pod gabinet do pracy domyslnie, no ciezko trafic ideal, ale tu kosztem pokoju obok po przesunieci sciany dzialowej mozna zyskac 2m2 i wtedy wszystkie sypialnie po ok 10m2 by byly - pewnie to nie komfort, ale dla mnie by to bylo akceptowalne i dzis bym tez to mieszkanie bral pod uwage, a ktos wie jaka cena ofertowa?

MarcinG

Postautor: MarcinG » 14 lip 2025, 13:16

Bliżej 1,6 mln

anderson

Postautor: anderson » 14 lip 2025, 14:16

a pytales dewelopera o mozliwosc polaczenia innych mniejszych mieszkan? skoro teraz to zrobili to moze sa jeszcze jakies inne opcje na zyczenie klienta?

z ciekawostek to podobno do pewnego momentu na ostatnich pietrach mozna przeniesc nawet sciany nośne bo nic wyzej sie nie buduje, ale na dzis dotyczy to tylko F i G, a tam juz chyba nie ma az takiego duzego pola manewru, nie mniej ktos to moze wciac pod uwage jak wypuszcza ostatni etap

a uklady typu F29/F26 odpadaja? ciut mniejsze/tansze mieszkanie, ale wciaz na tyle ustawne by upchnac 3 sypialnie

gdybym mial kogos zaufanego kto by szukal mieszkania ok 50m to bym rozwazyl to piekne mieszkanie 137m i wydzielil z niego dwa bo pewnie jakos sie da, a kto wie - moze pozniej nawet da sie rozdzielic na osobne ksiegi wieczyste(?)

wojdyla1980

Postautor: wojdyla1980 » 14 lip 2025, 17:25

anderson pisze:z ciekawostek to podobno do pewnego momentu na ostatnich pietrach mozna przeniesc nawet sciany nośne bo nic wyzej sie nie buduje

nie sądzę :lol:

na 100% chodziło o ściany działowe

i deweloperzy na ogół robią tak, że na bardzo wczesnym etapie ustalają krótki termin na darmowe zmiany lokatorskie, a potem (o ile te ściany działowe jeszcze nie stoją), to liczą sobie za każde przesunięcie ściany na papierze jak za zboże

i koszą dodatkowe tysiące już od sprzedanego mieszkania

nie mamy pańskiego płaszcza i co nam pan zrobi

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”