Kliny Zacisze - Atal Kraków - opinie i forum osiedla na Klinach

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
dobrytraf

Re: Kliny Zacisze - Atal Kraków - opinie i forum osiedla na Klinach

Postautor: dobrytraf » 29 lip 2019, 12:11

adamreal pisze:Cichy szum? Może byłeś tam w sobotę wieczorem - wtedy to mógłby być cichy szum.

Przedstawiony argument zależy od punktu widzenia - kolega mieszka w proinsie i słyszy czasami cichy szum jak wyjdzie na ulicę Małysiaka. Byliśmy też w ciàgu dnia, jadąc wcześniej daną obwodnicą przy dużym ruchu i również dana słyszalność z Klinów nam nie przeszkadzała. Nie ma co generalizować, jak komuś wadzi to nie wybierze danej inwestycji.

jazzy444

Postautor: jazzy444 » 29 lip 2019, 18:46

Mieszkam w centrum i moje okna wychodza na ulice wiec 'taki' szum w ogole mi nie przeszkadza ale mam obawy, ze Kliny szybko sie zabuduja. BTW przegladalam forum sasiadujacego osiedla i mieszkancy pisza ze ma byc przystanek autobusowy gdzies obok ich osiedla.

klamusss

Postautor: klamusss » 29 lip 2019, 20:05

I o ile się nie mylę to chodzi o ten przystanek:

Obrazek

Ale nie nastawiałabym się na niego prędko - póki co niemiałby gdzie jechać ten autobus :D

Podobny przypadek widziałam na Czerwonych Makach - bardziej ruchliwa ulica, a ani widu ani słychu by puścili jakiś autobus (i tak od 4 lat) :)

dobrytraf

Postautor: dobrytraf » 29 lip 2019, 20:07

Mieszkałam przy torach tramwajowych - to dopiero był szum :?
Generalnie trzeba wziąć pod uwagę, że takie działki w Krakowie długo wolne się nie utrzymają - miasto się zapełnia, a budować gdzieś trzeba i tak to będzie wyglądać, że i Kliny się rozbudują. Jania Construction ma obok duże plany na osiedle i małe centrum handlowe, także kolejne lata pokażą.

dobrytraf

Postautor: dobrytraf » 29 lip 2019, 20:09

klamusss pisze:I o ile się nie mylę to chodzi o ten przystanek:
1.jpg

Ale nie nastawiałabym się na niego prędko - póki co niemiałby gdzie jechać ten autobus :D

Podobny przypadek widziałam na Czerwonych Makach - bardziej ruchliwa ulica, a ani widu ani słychu by puścili jakiś autobus (i tak od 4 lat) :)

Ten przystanek może miec racje bytu jak pociągną dalej za strumyk ulicę Małysiaka jak na planie zagospodarowania, będzie dużym plusem dla szkoły, która się buduje.

Nimitz

Postautor: Nimitz » 29 lip 2019, 20:10

dobrytraf pisze:
adamreal pisze:Cichy szum? Może byłeś tam w sobotę wieczorem - wtedy to mógłby być cichy szum.

Przedstawiony argument zależy od punktu widzenia - kolega mieszka w proinsie i słyszy czasami cichy szum jak wyjdzie na ulicę Małysiaka. Byliśmy też w ciàgu dnia, jadąc wcześniej daną obwodnicą przy dużym ruchu i również dana słyszalność z Klinów nam nie przeszkadzała. Nie ma co generalizować, jak komuś wadzi to nie wybierze danej inwestycji.

Jak popada to słychać mocniej szum. Jak jest sucho to prawie wcale nie słychać. Dodam, że przy zamkniętym oknie na pewno nie będzie słychać. Dodam, że nawet w deszczowy dzień nie jest to jakiś duży szum. Mnie takie szumienie nawet gdy popada nie przeszkadza, nawet mnie uspokaja. Zatem to kwestia bardzo indywidualna. Są osoby, którym nie przeszkadza mieszkanie w centrum przy ruchliwej ulicy i torach tramwajowych. Przy tym ten szum z autostrady to pikuś. Niech każdy sobie podjedzie i oceni.

dobrytraf

Postautor: dobrytraf » 29 lip 2019, 20:14

Nimitz pisze:
dobrytraf pisze:

Jak popada to słychać mocniej szum. Jak jest sucho to prawie wcale nie słychać. Dodam, że przy zamkniętym oknie na pewno nie będzie słychać. Dodam, że nawet w deszczowy dzień nie jest to jakiś duży szum. Mnie takie szumienie nawet gdy popada nie przeszkadza, nawet mnie uspokaja. Zatem to kwestia bardzo indywidualna. Są osoby, którym nie przeszkadza mieszkanie w centrum przy ruchliwej ulicy i torach tramwajowych. Przy tym ten szum z autostrady to pikuś. Niech każdy sobie podjedzie i oceni.

Dokładnie tak, tak jak wspomniałam nie ma co generalizować, ten szum nie jest utrudniający życie, a i Kliny nie wydają się jednym betonowym parkingiem. W centrum mieszkając można się bardziej zmęczyć, ale to prawda - jest to bardzo indywidualne. Jak komuś nie pasują warunki tej inwestycji to nie ma co się decydować, są inne alternatywne.

Radarinio30

Postautor: Radarinio30 » 31 lip 2019, 12:34

Jeżeli chodzi o alternatywę w tej lokalizacji za taką cenę m2 to raczej nie ma - chyba że się mylę.
W przypadku szumu to nie jest źle. Dla porównania można podjechać na Anny Szwed-Śniadowskiej. Tam dopiero jest szum z autostrady.

P. S.
Kupił ktoś mieszkanie w III etapie?

dobrytraf

Postautor: dobrytraf » 31 lip 2019, 12:47

Radarinio30 pisze:Jeżeli chodzi o alternatywę w tej lokalizacji za taką cenę m2 to raczej nie ma - chyba że się mylę.
W przypadku szumu to nie jest źle. Dla porównania można podjechać na Anny Szwed-Śniadowskiej. Tam dopiero jest szum z autostrady.

P. S.
Kupił ktoś mieszkanie w III etapie?

Właśnie jak komuś wadzi szum czy inne przesłanki odnośnie okolicy Kliny to zawsze może wybrać Leśny Park na Bronowicach, wyższe ceny, ale coś za coś ;)

Anny Szwed-Śniadowskiej to osiedle Harmonia?

Zastanawialiśmy się na III etapem, ale ostatecznie padlo na II, bo chcieliśmy na przyszłą jesień się uwinąć.

dobrytraf

Postautor: dobrytraf » 31 lip 2019, 12:48

Dodatkowo są już zdjęcia z placu budowy szkoły, będzie ona zlokalizowana przy pętli i dojazd będzie od ul. Bartla, także najstarsi górale Klinów mogą być spokojni, jest szansa , że doczekają :D

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”