Osiedle Grzegórzecka 77 - mieszkania od Develia (kiedyś LC Corp) w Krakowie forum i opinie
Re: Osiedle Grzegórzecka 77 - mieszkania od Develia (kiedyś LC Corp) w Krakowie forum i opinie
Zdecydowanie nie polecam tego dewelopera. Kupiłem od nich mieszkanie z ukrytą wadą instalacji wodnej. Efekty zalania ścian i podłóg ujawniły się po wielu miesiącach od zakupu. W efekcie remont generalny, konieczna wyprowadzka na czas osuszania i naprawy. Obsługa pogwarancyjna tragiczna. Radź sobie sam i tyle. O odszkodowanie walczę do dziś już blisko 3 miesiące. Najgorszy deweloper z jakim miałem do czynienia.
Re: Osiedle Grzegórzecka 77 - mieszkania od Develia (kiedyś LC Corp) w Krakowie forum i opinie
Myślicie, że widok z bloków C i D od południa zostanie widok na drzewa czy wszystko pójdzie pod budowę kampusu Akademii Muzycznej i Centrum Muzyki? Obawiam się, że może być to uciążliwe pod kątem hałasu...
Centrum muzyki miało zostać przeniesione i buduje się obecnie w innej części miasta
mmkw21 pisze:Myślicie, że widok z bloków C i D od południa zostanie widok na drzewa czy wszystko pójdzie pod budowę kampusu Akademii Muzycznej i Centrum Muzyki? Obawiam się, że może być to uciążliwe pod kątem hałasu...
Drzewa bezpośrednio przed budynkami C i D zostaną,bo tam jest wąska działka z nasypem kolejowym. Na nasypie jest plan by zrobić ścieżkę. Za tą działką jest działka należąca do akademi muzycznej, która ma się budować w niedalekiej przyszłości. Czy będą otwierali okna podczas grania i czy będzie to uciążliwe - czas pokaże. W teorii w takich obiektach stosuje się pełną wentylację mechaniczną, więc może to nie będzie uciążliwe.
To to jest akurat plus, jednak ostatecznie się nie zdecydowałam poprzez wygląd osiedla jak sprzed 10 lat. : (
Wygląda na to, że ostatnie budynki osiedla Grzegórzecka 77 w Krakowie jest już w zasadzie gotowy, przynajmniej z zewnątrz.

Jeśli chodzi o wygląd bloków, to faktycznie on nie rzuca na kolana, ale też nie ma dramatu moim zdaniem.

Moim zdaniem plus za to, że na elewacji jest klinkier albo coś podobnego, niestety nie na całej.

Jeśli chodzi o wygląd bloków, to faktycznie on nie rzuca na kolana, ale też nie ma dramatu moim zdaniem.

Moim zdaniem plus za to, że na elewacji jest klinkier albo coś podobnego, niestety nie na całej.
Co ciekawe, jak widać nie poszli tu w wysokie okna, co jest teraz dosyć powszechne, zwłaszcza w przypadku droższych inwestycji.

Choć jeśli pod okno zmieścił się tu też grzejnik, to może być jednak całkiem praktyczne rozwiązanie.

Miejsce jest fajne, ale szkoda, że z nieco większą uwagą nie podszedł tu nikt do architektury.

Choć jeśli pod okno zmieścił się tu też grzejnik, to może być jednak całkiem praktyczne rozwiązanie.

Miejsce jest fajne, ale szkoda, że z nieco większą uwagą nie podszedł tu nikt do architektury.
Nie poszli w wyższe okna bo to nie jest droższa inwestycja
, to była jedna z najtańszych i najbardziej rozsądnie wycenionych inwestycji tutaj w okolicy. Wyższe okna we wcześniejszych etapach był zarezerwowane tylko dla ostatniego i przed ostatniego piętra.

-
Jakie są Wasze odczucia odnośnie całej inwestycji, głównie bloki C i D z widokiem na południe ? Czy budowa tego kompleksu Akademii Muzycznej może być mocno uciążliwa ? A samo potem jego użytkowanie ? ktoś posiada plany ? Jaka była przeciętna wyjściowa cena za m2 w tych blokach (C i D) bezpośrednio od Developera ? Czy tam w garażu są tylko miejsca na platformie ? Będę zobowiązany za odpowiedź !
Zakupiłem mieszkanie w budynku D. W tym budynku zastosowano wysokie okna dla mieszkań umiejscowionych na bokach budynku. Okna robią wrażenie i rzeczywiście ilość światła dziennego wpadająca do mieszkania robi wrażenie. Jestem po odbiorze mieszkania i nie stwierdzono u nas poważnych usterek, brak zarysowań okien to duży plus. W salonie gdzie występują tylko okna wysokie są grzejniki kanałowe sterowane modułem systemu apartme. Części wspólne budynków ładne, odmienne trochę od poprzednich etapów (inne lampy sufitowe, płytki, forniry). Minus to niestety bardzo mała ilość komórek lokatorskich więc ja już się nie załapałem na możliwość zakupu. Jeśli chodzi o miejsca parkingowe to są to tylko platformy firmy Wohr. Póki co sporo było usterek ale podobno większość z nich dotyczyła nieprawidłowego korzystania (brak odbicia się tokenem po wyjeździe z platformy). Jeśli chodzi o fakt budowy kampusu to ciężko powiedzieć jaki to będzie miało wpływ na hałas natomiast z mojej perspektywy lepiej żeby ten teren był odpowiednio zagospodarowany, budowa kampusu oraz rewitalizacji parku grzegórzeckiego na pewno podniosą atrakcyjność okolicy. Ogólnie odczucia bardzo dobre, okolica świetna do mieszkania.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”