nie zgodze sei ze tylko na polnoc - uklad jest taki, ze okna sa w zasadzie na wchod, polnoc, zachod, a budynek C w ksztalce L daje i uklad osiedla dalej daje mozliwosc by slonce od zachodu dosc dlugo tam docieralo, ale nie widzialem symulacji (a pewnie widac to juz obecnie jak sie przyjdzie pod inwestycje po poludniu)
tu podobny rog mieszkania, jeszcze mniejsze okno i nie mieli problemu by domknac ten pokoj sciana i odseparowac od salonu, a wydaje sie ze to mieszkanie w budynku D bedzie wiekszy problem z doswietleniem od zachodu przez zasloniecie go przez budynek B

z jednej strony rozumiem tych, co chca miec okno na park - na pewno spoko widok, ale jak mowisz - tam nie jest az tak cicho (bylo ciszej jak byly tam reklamy, ale kazali je zdjac - moze kiedys cos tam jednak postawia) i dla mnie osobiscie park nie byl w grupie kluczowych aspektow decyzyjnych
z plusow:
- samo mieszkanie ma elastyczny uklad scian dzialowych
- przestronny salon
- bardzo duzy taras (rzadko na rynku pojawiaja sie tak duze, szerokie tarasy)
- spory hol, ale tez ew go mozna zmniejszyc na rzecz pokoi lub zabudowac troche szafami
- stosunkowo nieodlegly termin oddania do uzytku (w porownaniu do F i G)
- z punktu widzenia ciszy pewnie wieksza szana ze F5 bedzie odrobine cichszy
- podobne rozmiarowo mieszkanie na 3 pietrze w G (te nowe po polaczeniu) tez sa spoko i ja bym chyba wlasnie to na 3 pietrze w G wybral, ale tez rozumiem ze to 2 lata dluzej w oczekiwaniu, i gdyby mi zalezalo na czasie to to w E tez jest dla mnie ok choc wolalbym odrobinę wyżej i rozumiem, ze to ciezka decyzja do podjecia