Ciężko uwierzyć że masz zerowe ciśnienie, kiedy tylko wchodzę na forum to widzę że jest nowy post- autor: anubis. No ale ok, powiedzmy że robisz to hobbistycznie.. i zacząłeś akurat w momencie szukania mieszkania.
Oki, czaję - tylko ze na tej liście były inwestycje zakonczone, które kilka miesięcy temu zakończyly sprzedaż, byly inwestycje gdzie promocje są od zawsze + kilka inwestycji dla których nie było żadnych informacji o promocjach. Więc to jest trochę taka tendencja z (_*_). Jakbyś napisał wtedy konkret, że u dewelopera X da się wynegocjować X% to bym się nie czepiał.
No nie wiem, pisałeś, że to co kupiłeś będzie oddane w 2 kwartale 2021.
Będzie oddane w 1 kwartale.
Nie mam aż takiej nadwyżki o jakiej pisałeś, ale w przypadku takiego scenariusza - biorę kasę dziewczyny i kupujemy z udziałami. Albo biorę kredyt. Tak czy siak, podtrzymuję swoje zdanie że dla mnie taki scenariusz jest skrajnie mało prawdopodobny. Dlatego też nie wycofuję się z mieszkania mimo że dużo bym na tym nie stracił. Bardziej się będę martwić milionem PLN na koncie w czasach gdy złoto jest najdroższe, lokat nie ma, a ładowanie grubej kasy w fundusze jest dla mnie zbyt ryzykowne - niż mieszkaniem, nawet jeśli będzie tańsze po roku mieszkania.
OK, ale nie ma sensu wchodzić głębiej w moją czy Twoją sytuację bo to forum nie jest do tego miejscem. Jak chcesz wiedzieć wiecej to pisz na priv czy ustawiaj się na piwko