kolejne bloki obok
gazetakrakowska.pl/krakow-mieszkancy-chca-wiekszego-parku-lotnikow-polskich-ale-gmina-planuje-sprzedac-teren-o-ktory-mozna-by-poszerzyc-zieleniec/ar/c1-17532239
Solaris Park Kraków od Semaco (przy Parku Lotników) - opinie na forum
Re: Solaris Park Kraków od Semaco (przy Parku Lotników) - opinie na forum
biznes.lovekrakow.pl/aktualnosci/sprawa-ogrodzenia-czeka-na-decyzje_51403.html
Mar G pisze:biznes.lovekrakow.pl/aktualnosci/sprawa-ogrodzenia-czeka-na-decyzje_51403.html
Co do rozbiórki ogrodzenia, to niestety takie sprawy potrafią się u nas ciągnąć latami, odwołania są jakieś, a płoty stoją. Niezależnie już od tego, kto w tym sporze ma rację, czy miasto czy deweloper. Choć grodzenie osiedli osobiście uważam za psucie miasta, o czym pewnie przekonała się niejedna osoba, która chciała dojść gdzieś z punktu A do punktu B np. na Ruczaju.
czyzy pisze:Mar G pisze:biznes.lovekrakow.pl/aktualnosci/sprawa-ogrodzenia-czeka-na-decyzje_51403.html
Co do rozbiórki ogrodzenia, to niestety takie sprawy potrafią się u nas ciągnąć latami, odwołania są jakieś, a płoty stoją. Niezależnie już od tego, kto w tym sporze ma rację, czy miasto czy deweloper. Choć grodzenie osiedli osobiście uważam za psucie miasta, o czym pewnie przekonała się niejedna osoba, która chciała dojść gdzieś z punktu A do punktu B np. na Ruczaju.
Z tym Ruczajem to jest w ogóle zabawna sprawa. Nastawiali tego dziadostwa okno w okno. Potem ogrodzili, a i tak można ominąć ewentualny korek przejeżdżając niemal po palcach ludziom wychodzącym z klatek schodowych...

Wybacz, jeżeli obrażam Ci apartament. :D
To ja jeszcze dorzucę jakieś zdjęcia zrobione ostatnio na osiedlu Solaris Park w Krakowie.

Widziane od strony ulicy Lema.

Ten ostatni etap, widać, że już tam wszystko zrobione, przynajmniej na zewnątrz.

Widziane od strony ulicy Lema.

Ten ostatni etap, widać, że już tam wszystko zrobione, przynajmniej na zewnątrz.
Mam też wrażenie, że nie jest jakoś specjalnie przestrzenne to osiedle, raczej jest się zamkniętym w dużym prostokącie budynków, plus taki, że przynajmniej nie są wysokie te bloki.

I tu jeszcze taka szara elewacja, może się podobać, a może nie - sprawa gustu, na pewno oryginalniejsza niż większość tego, co jest budowane obecnie w Krakowie.

I tu jeszcze taka szara elewacja, może się podobać, a może nie - sprawa gustu, na pewno oryginalniejsza niż większość tego, co jest budowane obecnie w Krakowie.
Odległości pomiędzy budynkami na osiedlu Solaris Park Kraków od Semaco (przy Parku Lotników)
Jeszcze takie zdjęcie znalazłem, które mniej więcej pokazuje, jakie są odległości pomiędzy budynkami na tym osiedlu. Dokładnie to chodzi o ten blok w środku i jego odległość od pozostałych budynków.

Może to tylko moja subiektywna opinia, ale mi takie odległości wydają się być dosyć niewielkie. Może więcej wysokiej zieleni coś tam by mogło zmienić, ale generalnie, to takie długie dosyć te korytarze i takie nudnawe.
No i jeszcze pytanie, czy na tych elewacjach maja pojawić się jakieś pnącza? Są jakieś druty wzdłuż elewacji, to pod jakieś wino?

Może to tylko moja subiektywna opinia, ale mi takie odległości wydają się być dosyć niewielkie. Może więcej wysokiej zieleni coś tam by mogło zmienić, ale generalnie, to takie długie dosyć te korytarze i takie nudnawe.
No i jeszcze pytanie, czy na tych elewacjach maja pojawić się jakieś pnącza? Są jakieś druty wzdłuż elewacji, to pod jakieś wino?
Znajomy tam kupuje teraz mieszkanie. Lokalizacja super chociaż cenowo mocno przesadzona bo tam z Alei Pokoju tramwaj wbrew pozorom dość długo jedzie np. do takiej Galerii Kr. Park ładny obok ale też są ładniejsze. Sporo pod areną jedzenia. Brak porządnego sklepu. Mnie osobiście takie studnie się nie podobają ale podobno na żywo to osiedle wygląda bardzo ładnie. Szara elewacja to w przyszłości plus. No i odległość między tymi blokami nie jest mniejsza niż w kamienicach stojących po przeciwnej stronie ulicy.
Dojechać można też z Mogilskiej i powinno być szybciej niż przez al. Pokoju. Ale patrząc na te bloki i odległości między nimi, to cena moim zdaniem mocno wygórowana. Przynajmniej kiedyś taka była, bo nie wiem ile sobie życzą teraz za metr kwadratowy.
Ja dobrze widzę, że w środku osiedla, w podwórzu, to nie tylko jest ten blok środkowy, ale i parking? Czyli tam w środek będzie wpuszczony jeszcze jakiś ruch samochodowy?

Wizualizacja: deweloper Semaco
Fajnie tak... ale kto co lubi : )

Wizualizacja: deweloper Semaco
Fajnie tak... ale kto co lubi : )
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”