Osiedle Telimeny Kraków KG Group - opinie i forum mieszkańców (Bieżanów)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
oli13

Re: Osiedle Telimeny Kraków KG Group - opinie i forum mieszkańców (Bieżanów)

Postautor: oli13 » 08 paź 2024, 10:13

Monin pisze:Też mnie ciekawi jaka jest tam cena, lokalizacja wydaje się w porządku. Ktoś się może podzielić opinią jak się mieszka na tym osiedlu?

Wychowałem się na tym osiedlu :) To było już trochę temu ale zmiany w ostatnich czasach tylko na plus. Zielono, boiska, alejki, szkoła, sklepy i do tego park teraz budują. Komunikacja zawsze była ok. Jedyny mankament to jednak jest to trochę duża odległość od centrum w przypadku jeśli ktoś ma potrzebę codziennego dojazdu.

szalony kupiec

Postautor: szalony kupiec » 09 paź 2024, 14:16

Prima pisze:Dzwoniłem do nich zaraz na początku jak pojawiła się informacja, że będzie sprzedaż kolejnego etapu (mogło być to z 2 miesiące temu) - pytałem o mieszkania 3pokojowe na wyższych piętrach - 14950-15450/m2, miejsce postojowe 45000, a podwójne zależne 60000 - nie wiem na ile są aktualne te informacje.

Powiem szczerze, że cena mocno wygórowana jak dla mnie. Osiedle wizualnie (oczywiście według mojej subiektywnej oceny) po najniższej linii oporu. Oglądałem jakiś czas temu bloki z poprzednich etapów i architektura nie powala, wygląda to trochę jak hotele pracownicze. Kwadraciaki z malutkimi balkonami. Podejrzewam, że miało to sens w poprzednich latach, gdy były to po prostu tanie mieszkania, przez co można było przymrużyć oko na ogólny wygląd inwestycji. Jeśli miałbym rozważać zakup w takich pieniądzach to już zdecydowanie bardziej wolałbym inwestycje Merite na ul. Barbary…

Monin

Postautor: Monin » 14 paź 2024, 20:55

Cena za interesujące mnie mieszkanie to 15.300, plus 45 za miejsce postojowe. Już chyba całkiem ich pogrzało.

Cruzzo

Postautor: Cruzzo » 15 paź 2024, 12:14

Monin pisze:Cena za interesujące mnie mieszkanie to 15.300, plus 45 za miejsce postojowe. Już chyba całkiem ich pogrzało.

Porównując inne inwestycje w okolicy to cena przestrzelona o jakieś 3-4 tys na metrze

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”