Inwestycja Atal Aleja Pokoju 83 Kraków - opinie na forum osiedla

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
cruxeither

Re: Inwestycja Atal Aleja Pokoju 83 Kraków - opinie na forum osiedla

Postautor: cruxeither » 09 kwie 2021, 21:31

110 kV - bip.krakow.pl/zalaczniki/dokumenty/n/224507

robrexx

Postautor: robrexx » 10 kwie 2021, 11:28

Czy sa tutaj osoby ktore korzystaly z opcji wykonczenia przez Atal pod klucz z opcja VIP, cena 950zl/m2? Wydaje sie sensowna jezeli jest to robione w jakosci mozliwej do zaakcetpowania, wiadomo, ze robione hurtowo i nie bedzie idealnie... Znajomy mieszka etapie I bezposrednio przy Aleji Pokoju i wlasnie wzial z wykonczeniem VIP, wtedy jeszcze bylo za 900m2 i sobie chwali, sam widzialem i jest solidnie zrobione, tylko kwestia czy to standard czy po prostu mial farta : )
Czy ktos ma opinie na temat mieszkan na ostatnim pietrze budowanych, przez Atal(zacieki, przecieki etc.) ?
Probowal ktos obecnie z nimi negocjowac na tym osiedlu, da sie cos ugrac na czymkolwiek?

Bede bardzo wdzieczny za pomoc
pozdrawiam

toxicator

Postautor: toxicator » 12 kwie 2021, 10:50

Szkoda że tak dobra lokalizacja za chwilę będzie zapełniona kolejnymi blokami inwestycji Centralna Park oraz inwestycji Proins, ulica przez osiedle będzie jeszcze częściej uczęszczana niż Sołtysowska, a dla bloku IIIB to już w ogóle z tym słupem :shock:
Gorąco pozdrawiam,
Toxic 8-)
youtu.be/x99kEA3_rqA

LQS

Postautor: LQS » 12 kwie 2021, 14:14

Jak to śpiewali najlepsi:
A miało być tak pięknie...
Miejsce kompletnie nie nadające się dla rodzin z dziećmi

robrexx

Postautor: robrexx » 12 kwie 2021, 14:26

@ toxicator,
moglbys przyblizyc temat?

yyeeoo

Postautor: yyeeoo » 12 kwie 2021, 14:54

robrexx pisze:Czy sa tutaj osoby ktore korzystaly z opcji wykonczenia przez Atal pod klucz z opcja VIP, cena 950zl/m2? Wydaje sie sensowna jezeli jest to robione w jakosci mozliwej do zaakcetpowania, wiadomo, ze robione hurtowo i nie bedzie idealnie... Znajomy mieszka etapie I bezposrednio przy Aleji Pokoju i wlasnie wzial z wykonczeniem VIP, wtedy jeszcze bylo za 900m2 i sobie chwali, sam widzialem i jest solidnie zrobione, tylko kwestia czy to standard czy po prostu mial farta : )
Czy ktos ma opinie na temat mieszkan na ostatnim pietrze budowanych, przez Atal(zacieki, przecieki etc.) ?
Probowal ktos obecnie z nimi negocjowac na tym osiedlu, da sie cos ugrac na czymkolwiek?

Bede bardzo wdzieczny za pomoc
pozdrawiam

Nie wiem jak to wygląda - ale patrząc na kwotę 900 zł za metr to raczej cudów nie ma co się spodziewać, biorąc pod uwagę ile teraz kosztuje sensowne wykończenie mieszkania z architektem wnętrz ( 2,5- 3k).

A opinie w necie o ich wykonczeniu też sa raczej kiepskie viewtopic.php?t=1178

Pewnie ma się wybór z kilku jakiś standardowych wzorów płytek i innych spraw i tyle ;)

Sellie

Postautor: Sellie » 12 kwie 2021, 18:49

LQS pisze:Jak to śpiewali najlepsi:
A miało być tak pięknie...
Miejsce kompletnie nie nadające się dla rodzin z dziećmi

Czemu nie? Przez tą linie? Wystarczy jakieś ogrodzenie i tyle.

robcio

Postautor: robcio » 12 kwie 2021, 22:46

Pewnie chodzi o domniemanie przekierowania ruchu z soltysowskiej na uliczki osiedlowe atalu...

toxicator

Postautor: toxicator » 12 kwie 2021, 23:37

robcio pisze:Pewnie chodzi o domniemanie przekierowania ruchu z soltysowskiej na uliczki osiedlowe atalu...

przede wszystkim to nie będzie uliczka osiedlowa. Deweloper ma zrobić drogę która będzie zwykłą drogą miejską dwukierunkową, która posłuży mieszkańcom Proins i Centralnej (od LC corp) szybko przebić się na aleje. Teraz jeszcze wygląda to przyzwoicie ale za rok deweloper sam mówi że się dostosuje do ronda z sołtysowską i później ruch zostanie puszczony w 100%... biada tym którzy będą mieli na 8-9 do pracy (mieszkałem na Sołtysowskiej 12B to wiem co się tam dzieje..
Gorąco pozdrawiam,
Toxic 8-)
youtu.be/x99kEA3_rqA

toxicator

Postautor: toxicator » 12 kwie 2021, 23:41

robrexx pisze:@ toxicator,
moglbys przyblizyc temat?

inwestycję poznałem dość dobrze bo już miałem rezerwacje, ale jednak zdecydowałem się na inną w rejonach Podgórza. Kusiła mnie lokalizacja tego osiedla ale elastyczność dewelopera z Podgórza wygrała. Zadziera nosa ten, kto myśli że wysoko lata.
Gorąco pozdrawiam,
Toxic 8-)
youtu.be/x99kEA3_rqA

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”