Apartamenty Gusta Kraków od MAWAT Developer - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Sato

Re: Apartamenty Gusta Kraków od MAWAT Developer - opinie na forum

Postautor: Sato » 03 kwie 2021, 8:12

Ja akurat dosyć dobrze orientuje się w sytuacji, w przeciwieństwie do ciebie gdzie kwestionowałeś mój wpis o osobnych pozwolenia na budowę na kolejne etapy. To że ciebie nie interesują kolejne etapy nie znaczy że innych nie będą interesować - od tego jest forum. Pokaż mi mój wpis gdzie piszę że czegoś nie rozumiem ?
Natomiast z naszym I etapem jest wszystko w porządku, postępy idą zgodnie z założeniami i inwestycja rośnie w oczach.

Warszawka

Postautor: Warszawka » 07 maja 2021, 14:52

Nieprawda, są banki które udzielają kredytów z tym zaskarżeniem. Na przykład - ja z mężem kupiłam mieszkanie w Gusta na kredyt w PKO BP. Nie ukrywam, trochę to trwało, bo ponad dwa miesiące, ale ostatecznie wszystko ok. Nie mogę się już doczekać końca budowy 8-)

valhaar

Postautor: valhaar » 10 maja 2021, 10:18

To dziwne, bo ja próbowałem w różnych bankach i również między innymi w PKO BP. Może w różnych terminach rozpatrywali inaczej i pewnie dużo zależało od analityka. Bujałem się z tym prawie pół roku i w końcu odpuściłem. Szkoda, bo ciekawie się szykuje ta inwestycja.

majkastr

Postautor: majkastr » 24 sie 2021, 14:18

Cześć, ja również starałam się o kredyt w paru bankach, niestety każdy odrzucał z powodu zaskarżonego pozwolenia na budowę (wtedy nie mieli jeszcze podpisanego porozumienia w PKO). Całość rezerwacji trwała pół roku, po czym otrzymałam informację, że potrzebują klienta gotówkowego... po czym zarezerwowali komuś innemu, również w opcji kredytowej. Zmarnowałam pół roku, parę ciekawych ofert mnie ominęło. Ostatecznie, po aktualnych doniesieniach z ich pierwszej budowy - NIEBYŁA, uważam że miałam mega fuksa, że nie doszło do finalizacji.
Jak to piszą mieszkańcy: "Jestem mieszkańcem na inwestycji Naturalnie Niebyła od dewelopera Mawat. Ilość usterek na częściach wspólnych jak i w mieszkaniach mieszkańców (w tym również moim) jest zatrważająca. Nie wspominając już o popękanych tynkach, zaciekach na elewacji czy opadające drzwi wejściowe (przez co trzeba trzaskać drzwiami, by je w ogóle zamknąć) to w mieszkaniach na ostatniej kondygnacji po prostu odpada tynk z nadmiaru wilgoci. W mieszkaniu trzeba co parę godzin zamiatać resztki odpadającego tynku, co niedługo będzie prowadzić do stanu gdzie w mieszkaniu będę miał odkytą powierzchnię stropu konstrukcyjnego!. Od ponad roku deweloper obiecuję naprawę usterek, jednak nie zostało nic poczynione w tym kierunku."

Deweloper jest zwyczajnie niepoważny, domyślam się jak będzie wyglądała sprawa z ewentualnymi usterkami.
Za wszystkich mieszkańców trzymam kciuki, mam nadzieje, że wszystko będzie ok. PS: odbierajcie mieszkania z fachowcami (500-1000zł)

jozek

Postautor: jozek » 25 sie 2021, 8:31

widac ze to twoje pierwsze mieszkanie, pamietaj - masz gwarancje/rekojmie, kompletnie nie ma co sie bac

Master

Postautor: Master » 25 sie 2021, 11:33

jozek pisze:widac ze to twoje pierwsze mieszkanie, pamietaj - masz gwarancje/rekojmie, kompletnie nie ma co sie bac

Gwarancja / rękojmia na mieszkanie, to jedno, a to, jak ze swoich obowiązków wywiązuje się deweloper i jakiej jakości robi naprawy, to drugie. Choć nie mam powodu, żeby zakładać, że w przypadku MAWAT Developer będzie inaczej, niż dobrze.

jozek

Postautor: jozek » 26 sie 2021, 19:03

Master pisze:
jozek pisze:widac ze to twoje pierwsze mieszkanie, pamietaj - masz gwarancje/rekojmie, kompletnie nie ma co sie bac

Gwarancja / rękojmia na mieszkanie, to jedno, a to, jak ze swoich obowiązków wywiązuje się deweloper i jakiej jakości robi naprawy, to drugie. Choć nie mam powodu, żeby zakładać, że w przypadku MAWAT Developer będzie inaczej, niż dobrze.

oczywiscie masz racje, ale mysle ze standard fuszerki bedzie identyczny jak w przypadku innych developerow

AggieD

Postautor: AggieD » 07 paź 2021, 2:09

Czy ktoś wie na jakim etapie jest aktualnie budowa? Czy apartamenty zostały już skończone czy będzie jakieś opóźnienie?

Sato

Postautor: Sato » 07 paź 2021, 19:33

Oczywiście że będzie opóźnienie, sporo rzeczy zostało do zrobienia, ale najgorsze jest to że po prostu nie mogą dostać niektórych materiałów budowlanych (wystarczy spojrzeć min. na dach)

AggieD

Postautor: AggieD » 08 paź 2021, 10:43

A o co chodzi z tym dachem?? Niestety nie ma mnie na miejscu a więc nie wiem...

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”