Ja akurat dosyć dobrze orientuje się w sytuacji, w przeciwieństwie do ciebie gdzie kwestionowałeś mój wpis o osobnych pozwolenia na budowę na kolejne etapy. To że ciebie nie interesują kolejne etapy nie znaczy że innych nie będą interesować - od tego jest forum. Pokaż mi mój wpis gdzie piszę że czegoś nie rozumiem ?
Natomiast z naszym I etapem jest wszystko w porządku, postępy idą zgodnie z założeniami i inwestycja rośnie w oczach.
Apartamenty Gusta Kraków od MAWAT Developer - opinie na forum
Re: Apartamenty Gusta Kraków od MAWAT Developer - opinie na forum
Nieprawda, są banki które udzielają kredytów z tym zaskarżeniem. Na przykład - ja z mężem kupiłam mieszkanie w Gusta na kredyt w PKO BP. Nie ukrywam, trochę to trwało, bo ponad dwa miesiące, ale ostatecznie wszystko ok. Nie mogę się już doczekać końca budowy 

To dziwne, bo ja próbowałem w różnych bankach i również między innymi w PKO BP. Może w różnych terminach rozpatrywali inaczej i pewnie dużo zależało od analityka. Bujałem się z tym prawie pół roku i w końcu odpuściłem. Szkoda, bo ciekawie się szykuje ta inwestycja.
Cześć, ja również starałam się o kredyt w paru bankach, niestety każdy odrzucał z powodu zaskarżonego pozwolenia na budowę (wtedy nie mieli jeszcze podpisanego porozumienia w PKO). Całość rezerwacji trwała pół roku, po czym otrzymałam informację, że potrzebują klienta gotówkowego... po czym zarezerwowali komuś innemu, również w opcji kredytowej. Zmarnowałam pół roku, parę ciekawych ofert mnie ominęło. Ostatecznie, po aktualnych doniesieniach z ich pierwszej budowy - NIEBYŁA, uważam że miałam mega fuksa, że nie doszło do finalizacji.
Jak to piszą mieszkańcy: "Jestem mieszkańcem na inwestycji Naturalnie Niebyła od dewelopera Mawat. Ilość usterek na częściach wspólnych jak i w mieszkaniach mieszkańców (w tym również moim) jest zatrważająca. Nie wspominając już o popękanych tynkach, zaciekach na elewacji czy opadające drzwi wejściowe (przez co trzeba trzaskać drzwiami, by je w ogóle zamknąć) to w mieszkaniach na ostatniej kondygnacji po prostu odpada tynk z nadmiaru wilgoci. W mieszkaniu trzeba co parę godzin zamiatać resztki odpadającego tynku, co niedługo będzie prowadzić do stanu gdzie w mieszkaniu będę miał odkytą powierzchnię stropu konstrukcyjnego!. Od ponad roku deweloper obiecuję naprawę usterek, jednak nie zostało nic poczynione w tym kierunku."
Deweloper jest zwyczajnie niepoważny, domyślam się jak będzie wyglądała sprawa z ewentualnymi usterkami.
Za wszystkich mieszkańców trzymam kciuki, mam nadzieje, że wszystko będzie ok. PS: odbierajcie mieszkania z fachowcami (500-1000zł)
Jak to piszą mieszkańcy: "Jestem mieszkańcem na inwestycji Naturalnie Niebyła od dewelopera Mawat. Ilość usterek na częściach wspólnych jak i w mieszkaniach mieszkańców (w tym również moim) jest zatrważająca. Nie wspominając już o popękanych tynkach, zaciekach na elewacji czy opadające drzwi wejściowe (przez co trzeba trzaskać drzwiami, by je w ogóle zamknąć) to w mieszkaniach na ostatniej kondygnacji po prostu odpada tynk z nadmiaru wilgoci. W mieszkaniu trzeba co parę godzin zamiatać resztki odpadającego tynku, co niedługo będzie prowadzić do stanu gdzie w mieszkaniu będę miał odkytą powierzchnię stropu konstrukcyjnego!. Od ponad roku deweloper obiecuję naprawę usterek, jednak nie zostało nic poczynione w tym kierunku."
Deweloper jest zwyczajnie niepoważny, domyślam się jak będzie wyglądała sprawa z ewentualnymi usterkami.
Za wszystkich mieszkańców trzymam kciuki, mam nadzieje, że wszystko będzie ok. PS: odbierajcie mieszkania z fachowcami (500-1000zł)
widac ze to twoje pierwsze mieszkanie, pamietaj - masz gwarancje/rekojmie, kompletnie nie ma co sie bac
jozek pisze:widac ze to twoje pierwsze mieszkanie, pamietaj - masz gwarancje/rekojmie, kompletnie nie ma co sie bac
Gwarancja / rękojmia na mieszkanie, to jedno, a to, jak ze swoich obowiązków wywiązuje się deweloper i jakiej jakości robi naprawy, to drugie. Choć nie mam powodu, żeby zakładać, że w przypadku MAWAT Developer będzie inaczej, niż dobrze.
Master pisze:jozek pisze:widac ze to twoje pierwsze mieszkanie, pamietaj - masz gwarancje/rekojmie, kompletnie nie ma co sie bac
Gwarancja / rękojmia na mieszkanie, to jedno, a to, jak ze swoich obowiązków wywiązuje się deweloper i jakiej jakości robi naprawy, to drugie. Choć nie mam powodu, żeby zakładać, że w przypadku MAWAT Developer będzie inaczej, niż dobrze.
oczywiscie masz racje, ale mysle ze standard fuszerki bedzie identyczny jak w przypadku innych developerow
Czy ktoś wie na jakim etapie jest aktualnie budowa? Czy apartamenty zostały już skończone czy będzie jakieś opóźnienie?
Oczywiście że będzie opóźnienie, sporo rzeczy zostało do zrobienia, ale najgorsze jest to że po prostu nie mogą dostać niektórych materiałów budowlanych (wystarczy spojrzeć min. na dach)
A o co chodzi z tym dachem?? Niestety nie ma mnie na miejscu a więc nie wiem...
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”